ChatGPT køber sig ind på redaktioner
Kunstig intelligens rykker et skridt tættere på redaktionsmøderne på en række medier.
Ifølge mediet Venturebeat rykker OpenAI’s chatbot ChatGPT nu ind på en stribe redaktioner.
OpenAI betaler ifølge Venturebeat ti millioner dollar for aftalen, som er indgået med organisationen American Journalism Project.
OpenAI smider ikke bare en masse rare kontanter på redaktionsbordene, men skal også bygge redaktionelle værktøjer, som bruger OpenAI’s teknologi.
Samtidig åbner omkring 40 lokale nyhedsudbydere deres tekstsystemer på vid gab, og lader OpenAI høste data, som skal gøre chatrobotten ChatGPT bedre til at lave nyhedsindhold, skriver Venturebeat.
– “Vi mener det er essentielt, at AI bliver brugt som et redskab for journalister – ikke som en erstatning,” siger Sarabeth Berman, direktør for American Journalism Project, og tilføjer:
– “Vi er fokuseret på at få den lokale nyhedsjournalistik til at vokse og på at tilføre job til vores lokale nyhedsorganisationer.”
Ifølge Venturebeat er OpenAI vurderet til at have en markedsværdi på 30 milliarder dollar svarende til godt 200 milliarder kroner.
Det er sådan set ikke nyt, at ChatGPT skriver tekster – eller bruges som et tekstværktøj -, som meget vel kan lande på mediernes sider.
Det ses indenfor blandt andet reklame og markedsføring, og mange gange er noter og resultater om blandt andet sekundafodbold et resultat af en robots arbejde. På Ekstra Bladet har man sat en robot til, at skrælle korte noter om Fødevarestyrelsens uddeling af smileys i restaurationsbranchen.
Således er Googles nye AI, der lyder navnet Genesis og som er det græske ord for skabelse eller oprindelse, en del af artikelskrivningen på de store, veletablerede amerikanske medier New York Times, The Washington Post og Wall Street Journal. Faktisk testes Genesis som regulær artikelskriver.
Ifølge Computerworld fortæller anonyme kilder til New York Times, at Genesis kan jonglere med informationer og skabe nyhedsindhold.
Genesis skal fungere som personlig assistent for journalister, der således kan få frigjort tid til andre opgaver end dem, som AI’en kan klare, skriver Computerworld.
Mere til historien
Kan kunstig intelligens erstatte læger? Måske. Region Hovedstaden har anvendt AI i en forsøgsordning, hvor AI spottede tegn på brystkræft hos kvinder. Læs mere om det her