B&O samler 50 års design og lyd i ét vildt produkt
B&O-aficionados og ditto samlere skal grave dybt i lommerne, hvis de vil have fingre i den Hi-Fi-producentens nye gennemtænkte genbrugsprodukt.
– “Beosystemet er et udtryk for Bang & Olufsens dedikation til at skabe langtidsholdbare produkter.”
Sådan siger Bang & Olufsen globale chef for produktcirkularitet, Mads Kogsgaard Hansen, i forbindelse med lanceringen af Beosystem 72/23 Nordic Dawn Limited Edition.
Det er meget nemt, at få ordet “produktcirkularitet” galt i halsen, men oversætter man det til dansk som kan siges højt – mand og mand i mellem – så drejer det sig i al sin enkelhed om genbrug.
Definitionen på produktcirkularitet er en forretningsmodel, hvor virksomheder oparbejder affald til nye materialer eller genbruger materialer fra gamle og udtjente produkter og biprodukter i produktionen af nye produkter.
B&O har med en chef i spidsen således sat skub i forretningen med at udnytte restmaterialer.
– “Systemet er en del af vores ‘recreated classiscsr initiativ og med navnet Nordic Dawn vil vi invitere til en fremtid, hvor vores produkter fortsat bliver designet til langtidsholdbarhed, og hvor luksus defineres ud fra ekspertise inden for godt håndværk og hvor dét at forbinde nye og gamle produkter sikrer relevans,” siger produktcirkularitets-chefen Mads Kogsgaard Hansen i en pressemeddelelse.
Samler 50 år
Det lidt knudrede navn til Beosystemet 72/23 Nordic Dawn Limited Edition dækker over et musiksystem, som kun er fremstillet i 100 nummererede enheder, og som ikke kun i designet tydeligt forbinder 1972 og 2023, men også er født til, at kunne præstere lyd fra både vinylplader og digital streaming.
Der er således tale om et produkt for B&O-aficionados og ditto samlere. Ganske som vi siden årsskiftet har set med produkter som Beoplay EX Atelier Edition-serien og senest Beosound A5.
Beosystemet går hele vejen
Beosystem 72/23 Nordic Dawn Limited Edition henter sin inspiration fra “lyset fra en skandinavisk solopgang”, fremgår det af B&O’s pressemateriale, som også bruger ord som “kompromisløse
designprincipper, designarv og gedigent håndværk”.
B&O er samtidig gået en stor del af genbrugsvejen. De 100 Beogram 4000c pladespillere, som indgår i Beosystem 72-23, har nemlig genbesøgt Bang & Olufsens fabrik i Struer. Her blev de blev fremstillet for omkring 50 år siden. Pladespillerne er restaureret og genskabt i Nordic Dawn-farvevarianten.
Videre kan man læse i pressematerialet: “Den varme Honey, Ginger og Amber tone på aluminiumsarbejdet matcher de nordiske birketræspaneler på den ikoniske pladespiller Beogram 4000c.”
“Beosystemet indeholder et sæt Beolab 28 stereohøjttalere, som ligeledes er fremstillet i de varme toner med fronter af birketræ og tekstiler fra Kvadrat.”
“Med en indbygget Beosound Core er den trådløse forbindelse mellem højtaler og pladespiller sikret og via en Beoremote Halo styres systemet intuitivt og trådløst.”
“Systemet samles i et særfremstillet møbel designet i birketræ, der integrerer de elementer, som tilsammen udgør Beosystem 72-23 Nordic Dawn Limited Edition.”
“Møblet er samtidig designet til opbevaring af vinylplader og til trådløs opladning af Beoremote Halo.”
Og så er der jo prisen: Svimlende cirka 450.000 kroner.
Mere til historien
Som omtalt ovenover, så lancerede B&O for nylig Beosound A5. Beosound A5 er designet af dansk-italienske GamFratesi med inspiration fra B&O’s produkter fra slut 60’erne til begyndelsen af 70’erne, og er en genfortolkning af Beolit-serien. Læs mere om Beosound A5 her