For billig? Tæt på Motorola Moto G53
VIDEO: Du savner en billig basal smartphone, der er god nok til det meste. Du skal se testen af Motorola Moto G53.
Motorola Moto G53 er landet i butikkerne til 1.999 kroner (vejledende).
I dette tilfælde er lavpris ikke det samme som en dårlig telefon, men du skal være forberedt på flere kompromisser.
Designet er kantet og udtrykket ser dyrere ud, end det er. Mobilen er endda vandafvisende, så du med ro i maven, kan bruge den i regnvejr, mens du venter på bussen.
Skærmen er ’okay’, men lysstyrken er i bragende sol ikke høj nok. Du får dog en ret stor skærm, der giver et godt overblik.
Specifikationer: Motorola Moto G53
- Skærm: 6,5”, 120 Hz
- Processor: Qualcomm Snapdragin 480+ 5G
- Lagerplads: 128 GB
- Kamera: 50 megapixels + 2 megapixels makrolinse
- Frontkamera: 8 megapixels
- 5G: Ja
- Stik til hovedtelefoner: Ja
- Fingeraftryksensor: I knap på siden
- Vægt: 183 gram
Ikke snasket ind
Mange Android-producenter fylder telefonerne med bloatware, men ikke Motorola.
G53 er helt ’ren’ og renset for den slags. Det giver et større overblik i brugerfladen, at uønskede apps ikke fylder eller optager resurser.
Ydelsen er gennemsnitlig. Ikke et problem når du tjekker mails eller læser nyheder. Krævende spil, som Fortnite og Genshin Impact, kan den derimod ikke trække. Du må nøjes med Subway Surfers eller andre mindre krævende spil.
En positiv ting ved den lille processor er, at den ikke bruger ret meget strøm. To dage uden opladning er ikke et problem. Desværre oplader den vildt langsomt.
HVAD ER ’BLOATWARE’? Det dækker over apps, som producenterne installerer fra fabrikken, som kunden ikke ønsker eller har bedt om. Ofte er det apps, der skal lokke dig ind på en tjeneste f.eks. Booking.com, Facebook eller mere obskure apps. Der kan ligge kommercielle interesser bag bloatware, hvor producenten modtager betaling fra udbyderen af apps.
Godt lys = gode billeder
Kameraet er endnu en spareøvelse. 50 megapixels kameraet på bagsiden kræver godt lys, hvis du vil have gode billeder. Udendørsbilleder og billeder i godt lys er typisk skarpe og har gode farver, men så snart lysforholdene udfordres, bliver billederne også en del dårligere.
Kameraet er fint til at dokumentere enkelte hverdagsbegivenheder eller som ’huskeseddel’, men Moto G53 er ikke en ’kameramobil’. Så går du meget op i foto, skal du kigge efter noget andet.
SÅDAN OPDATERES MOTOROLA MOTO G53: Telefonen er født med Android 13. Motorola oplyser, at Moto G53 vil modtage én stor Android-opdatering samt sikkerhedsopdateringer i tre år.
Konklusion: Kun det du betaler for!
Leder du efter en rimelig telefon til opkald, browse lidt sociale medier, tage et billede en gang i mellem og samtidig have strøm nok til flere dage, så er Moto G53 ikke noget dårligt bud.
Vi kommer ikke uden om, at den har en undervældende processor, gennemsnitlige kameraer og middelmådig opladning. Måske Motorola har sparet lidt for meget i denne omgang?
Jeg vil anbefale: Før du kaster 1.999 kroner (uden abonnement) efter Moto G53, så tag et kig på Motorola Edge 30 Neo. Her får alle parametre et nøk opad for små 400 kroner mere. Neo er et bedre køb.
Køber du Motorola Moto G53, så skal du være helt indforstået med, at du til den lave pris får præcis, hvad du betaler for.
4 ud af 6 stjerner.
Læs også vores uddybende anmeldelse af Moto G53.
OM LAVPRIS FRA MOTOROLA: Gennem årene har Motorola skabt mange succesfulde lav- og mellempristelefoner, der verden over har høstet rigtigt gode anmeldelser. Motorola er ’kongen af lavpris’. I forhold til konkurrenterne har Motorola været bedst til at omfavne kategorien, så man næsten altid kan være sikker på ikke at købe noget skrammel, hvis der står ’Moto’ på kassen.
Mere til historien
Et dyrere men godt alternativ til både Moto G53 og Edge 30 Neo er Motorola Edge 30 Fusion.