Motorola Moto G53 test | et pletskud til lavpris?
TEST: Motorola er mestre i value-for-money. Et pletskud til lavpris? Jeg har testet lavpristelefonen Motorola Moto G53. Læs testen før du køber.
Jeg elsker en god topmodel lavet af kvalitetsmaterialer og med masser af kræfter, men jeg bryder mig ikke om prisen der følger med. Der kommer Motorola ind i billedet med deres evne til at skære de rigtige steder og skabe en lavpristelefon, der ikke føles billig.
Jeg har haft Motorola Moto G53 i hænderne en uges tid og på trods af den budgetvenlige prissætning, har det oftest været en god oplevelse.
Her er min vurdering af Moto G53
Specifikationer: Motorola Moto G53
- Skærm: 6,5” IPS LCD, 120Hz
- Opløsning: 720 x 1600 pixels
- Processor: Qualcomm Snapdragon 480+ 5G
- RAM: 4 GB
- Lager: 128 GB
- Udvidelse: Ja MicroSD
- Kamera 1: 50 megapixels vidvinkel
- Kamera 2: 2 megapixels makro
- Frontkamera: 8 megapixels vidvinkel
- Batteri: 5000 mAh
- Opladning: 10 watt (lader medfølger)
- 3,5 mm jackstik: Ja
- Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, blutooth 5.1, NFC og USB-C
- 5G: Ja
- Dual-SIM: Ja
- E-SIM: Nej
- Fingeraftrykssensor: Ja, i powerknap på siden
- IP-beskyttelse: Nej
- Størrelse: 162,7 x 74,7 x 8,2 mm
- Vægt: 183 gram
- System: Android 13
Plastik for alle pengene
Motorola Moto G53 kommer i et ganske pænt og slankt design i farverne Ink Blue, Arctic Silver og Pale Pink. Min er pink. Med sit kantede design ser den dyrere ud end den er. Især bagsiden og det noget nær unikke kameramodul ser utrolig godt ud.
Alt er udført i mat plastik der nærmest giver telefonen superkræfter overfor fedtede fingeraftryk. Det bidrager også til en lav vægt og dermed en telefon, der er let at håndtere i dagligdagen. Telefonen er vandafvisende, men har ingen IP-certificering.
Forsiden består af en 6,5 tommer stor IPS LCD skærm med 120 Hz opdateringshastighed. De 120 Hz er ikke noget jeg lægger mærke til når telefonen bruges og virker mere som salgsgas. Jeg kunne fint have nøjes med en lavere opdateringshastighed, hvis skærmen havde været lysere.
Det er altså ikke en skærm der gør meget væsen af sig, men den er absolut brugbar.
En gennemsnitlig processor
På processordelen er der skåret ind til benet. Qualcomm Snapdragon 480+ 5G leverer ikke meget mere end gennemsnitlig regnekraft. Det betyder at spil som Fortnite og Genshin Impact bliver en hakkende affære. Mindre krævende spil som for eksempel Subway Surfers kører dog rigtig fint.
| GB 1-core | GB 2-core | GB OpenCL | Antutu |
Motorola Moto G53 | 556 | 1.619 | 1.084 | 316.624 |
Motorola Edge 30 Neo | 668 | 1.961 | 1.392 | 403.432 |
Motorola Edge 30 Fusion | 1.173 | 3.669 | 4.714 | 852.460 |
Heldigvis for Motorola kræver deres bloatwarefrie version af Android ikke mange kræfter og i hverdagen kører telefon flydende og uden problemer.
Endnu en positiv ting ved den lidt sløve processor er, at den ikke bruger meget strøm og der er rigeligt strøm til to dage. Heldigvis kan man fristes til at sige. For telefonen lader ikke med mere end 10 watt.
Det betyder at du i løbet af 15 minutter kan oplade fra 4 til 14 procent. I løbet af en halv time nås 24 procent og en fuld opladning tager omkring 2 timer og 40 minutter. Det er det langsomste jeg kan huske at have set i nyere tid.
Krævende kamera
Kameraet er endnu en spareøvelse og 50 megapixel kameraet på bagsiden kræver godt lys, hvis du vil have gode billeder.
Det vil sige at udendørsbilleder og billeder i godt lys typisk er skarpe og har gode farver, men så snart lysforholdene bliver mere udfordrende, bliver billederne også hurtigt dårligere.
Makrokameraet på 2 megapixels kan give gode skud, men kræver også masser af lys, en rolig hånd og et stillestående motiv.
Frontkameraet er for prisklassen rigtigt godt og giver gode billeder. Det bliver naturligvis udfordret i dårlige lysforhold, men klarede sig bedre end jeg havde forventet.
Kameraet er fint til at dokumentere enkelte hverdagsbegivenheder eller som “huskeseddel”, men Moto G53 er ikke en “kameramobil”.
SÅDAN OPDATERES MOTOROLA MOTO G53: Telefonen er født med Android 13. Motorola oplyser, at Moto G53 vil modtage én stor Android-opdatering samt sikkerhedsopdateringer i tre år.
Billeder taget med Motorola Moto G53
Konklusion: Måske for billig
Motorola Moto G53 er helt klart en lavpristelefon, der på ydersiden ser dyrere ud end den er.
Leder du efter en rimelig telefon til opkald, browse lidt sociale medier, tage et billede en sjælden gang i mellem og samtidig have strøm nok til flere dage, er den ikke noget dårligt bud.
Vi kommer ikke uden om, at den har en undervældende processor, gennemsnitlige kameraer og middelmådig opladning. Måske Motorola har sparet lidt for meget i denne omgang?
Jeg vil anbefale: Før du kaster 1.999 kroner (uden abonnement) efter Moto G53, så tag et kig på Motorolas Edge 30 Neo (anmeldelse). Her får alle parametre lige et nøk opad for små 400 kroner mere.
Køber du Motorola Moto G53, så skal du være helt indforstået med, at du til den lave pris ikke får mere end du betaler for
4 ud af 6 stjerner.
Aktuelle priser på Motorola Moto G53
Herunder kan du se dagspriserne på Motorola Moto G53.
Vi henter priserne. Vent venligst ⏳
Indlæses priserne ikke?
Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.
Se testen af Moto G53
Fordele og lidt at tænke over
Fordele
- Lækkert design
- Tæt på ren Android oplevelse
- Stabilt og velfungerende brugerinterface
- Meget lav pris
Lidt at tænke over
- Sløv processor der måske ikke er fremtidssikret
- Langsom opladning
- Ingen IP-certificering
- Kort vindue med opdateringer
Mere til historien
Er du mere til foldbare telefoner, er der nye rygter om en helt speciel yderskærm på Motorolas kommende Razr telefon. Men så er prisen også en anden.