Er dette næste års emojis?
Her får du et indblik i, hvilke nye emojis der kan være på vej.
Emojis kan mange gange være svære at gennemskue. Hvad pokker betyder for eksempel en mellemfornøjet og “gennemsigtig” smiley, som er omkranset af en stiplet linje?
Sådan en pjort kommer ikke i anvendelse hos undertegnede. Og sådan vil det nok også for langt de fleste, som nu er dukket op som “gode” på næste års emojis.
Det er The Unicode Consortium, der som sædvanlig er i gang med en proces, der skal føre frem til emojis anno 2023.
Og det er Emojipedia der har skruet hosstående nye bud sammen. Og lad det være sagt med det samme; der er langt mellem de emojis, som jeg kan anvende i det daglige.
Umiddelbart er det bedste skud i bøssen på en emoji, som jeg ser som anvendelig mulighed er en overrasket/måbende smiley, som ryster på hovedet.
Dertil er der de klassiske hjerter, som i dette oplæg indeholder et sort (måske mørkegråt?) hjerte, og endelig er der en afvisende/skubbende hånd i adskillige hudfarver.
Det er omvendt svært at forestille, at en englevinge eller et stykke ingefær eller sågar en gås kommer i brug.
Ergo står vi foran endnu en bunke emojis, som kun vil forplumre og besværliggøre brugen af de ellers udmærkede grafiske udtryksmidler.
Det bliver til september, at The Unicode Consortium vil tage stilling til, hvilke af disse emojis der skal med i Emoji 15. Eller om der overhovedet er nogen, som skal med i det omfattende emoji-bibliotek.
De emojis, som du kan se på de to billeder, er udarbejdet af respektable Emojipedia, som er en slags oversigtsside over alverdens emojis. Det er ottende år i træk Emojipedia har indsendt sine forslag til The Unicode Consortium.
VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.
Mere til historien
Da emojis skal være tilgængelige i Googles Android og Apples iOS, er det i sidste ende techgiganter som Google og Apple, der udvælger, hvilke emojis de vil tilbyde deres brugere. Og ikke mindst det endelige udtryk.