Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug
En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.
De personer, som før 2020, har benyttet dating-appen Grindr, kan risikere at blive identificeret og få kortlagt deres færden og eventuelle dates med andre brugere af appen. Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store
Appen har, ifølge Wall Street Journal, indsamlet og videresolgt lokationsdata om brugerne i et annoncenetværk igennem adskillige år. Disse data kan i nogle tilfælde bruges til at identificere brugere. Salget har som minimum foregået siden 2017 og frem til 2020, hvor Grindr oplyser, at de stoppede denne datastrøm.
De mange data indeholdte ikke navne eller telefonnumre på brugere. Dog skriver Wall Street Journal, at lokationsdata i nogle tilfælde ville kunne afsløre personers hjemmeadresser og arbejdsplads. Hvilket kan være med til at identificere dem.
Grindr har også lært af denne sag.
– ”Siden starten af 2020 har Grindr delt færre informationer med sine reklame-partnere end nogen af de store tech-platforme og de fleste af vores konkurrenter,” lyder det fra Patrick Leniham, der er talsperson for Grindr.
TikTok har indsamlet forbudt data fra Android-brugere
Tænker du over, at nogle apps kan afsløre data, der kan bruges af nogle, som ikke har reelle hensigter? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.
Mere til historien
Sikkerhedsrådgivere har overfor ansatte i den amerikanske regering brugt Grindr-data, som et eksempel på, hvordan denne type data kan blotlægge private data om borgere. Sidste år kom det også frem, at lækkede data fra Grindr var brugt til at identificere en katolsk præst, som var i en topstilling i den katolske kirke i USA – og altså var homoseksuel. Katolske præster skal desuden leve i cølibat.