Papirkurven i Gmail stjæler din gratis plads

18

TIP: Hvis din gratis plads i Gmail er ved at løbe tør, skal du tjekke papirkurven og et par andre ting.

Gmail e-mail
Papirkurven kan indeholde mange GB plads. Husk at slette den eller aktivere automatisk sletning af papirkurven via indstillingerne (Foto: Diedry Ferman)

Har du en Gmail-konto skal du være opmærksom på, at papirkurven stjæler en del af den frie plads, som Google giver på en gratis Google/Gmail-konto.

Derfor er det en god idé, at tjekke om papirkurven er blevet så fyldt, at den trænger til en tømning.

Indholdet i papirkurven tæller nemlig med i den samlede plads, som Google gratis stiller til rådighed.

TØM PAPIRKURVEN I GMAIL: Åben Gmail, find ’Papirkurv’ og tryk på mappen. I toppen af indholdet står ’Tøm papirkurven nu’. Tryk der. Nu slettes indholdet for evigt. Husk også at slette indholdet af spammappen. Bemærk: Når først papirkurven er tømt, er indholdet væk for altid.

Så udregner Google din plads

Indholdet i Gmail fylder i en del, men dine mails er ikke de eneste, som tæller med i din gratis plads – eller betalingsaftalen for den sags skyld.

Google lægger nemlig indholdet i Gmail, Google Drev og Google Fotos sammen.

På en gratis Google konto får du 15 GB diskplads, men det er hurtigt brugt, når først billeder, videoer og dokumenter tælles med oven i ens mails.

SE DIT FORBRUG: Du kan se, hvor meget plads du har brugt ved at åbne din Google konto, hvorefter du trykker på ’Kontolagerplads’. I det næste vindue kan du se, hvor meget plads du bruger lige nu.

Hvis du har brugt Google Drev og Google Fotos i lang tid, vil du i Google Drev se en mappe, der hedder Google Fotos.

Disse billeder og videoer optager også plads, men indholdet ligger også i Google Fotos, skriver Google.

Læg desuden mærke til, at der også er en papirkurv i Google Drev og i Google Fotos.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Google tager 799 kroner om året for 2 TB diskplads. 5 TB kan købes for 1.990 kroner om året. Der findes også en 20 TB-pakke. Her skal du betale 9.588 kroner om året. De første 15 GB er dog gratis.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer