AirTag test | genialt på (næsten) alle måder

TEST: AirTag finder dine forsvundne ting og holder styr på hvor scooteren eller hunden er, men AirTag er også åben for misbrug.

AirTag test
AirTag vejer 7 gram (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har i en periode testet en række AirTags, som Apple har sendt mig. Det er simpelthen på mange måder et genialt system, hvis du har en iPhone. Den største fejl er, at AirTag ikke fungerer med Android.

AirTag er forventeligt en must-have-gadget, hvilket tydeligt ses på Apples website, hvor der aktuelt er over en måneds leveringstid. Også vedhæng (holderne til AirTags) kan være svære at få fat på.

Hvad er AirTag? Dette er lille brik, som du kan sætte på ting og efterfølgende finde dem via appen Find på din Apple-enhed. Batteriet holder op til ét år og kan skiftes af brugeren.

Det geniale ved AirTag er, at den benytter de iPhones den passerer til at afgive positionen. Informationerne sendes krypteret uden nogen kan se dem – ikke engang Apple, oplyser Apple.

Et forsvundet AirTag “ringer” så at sige ringe hjem via en hvilken som helst iPhone, der passerer inden for dens rækkevidde.

Når en ting er væk, er det blot at åbne appen Find og starte eftersøgningen. Nå du er helt tæt på genstanden, kan du aktivere afspilning af lyd samt se hvor mange meter du er væk fra den.

Hvad kan du bruge AirTag til?

Du kan sætte AirTag på tasker, nøgler, cykler, hundehalsbånd, bilen. Kort sagt på alle de ting du har, hvor der kan monteres eller gemmes et AirTag.

Apple anbefaler ikke direkte at du tracker din hund, men jeg har allerede set flere webbutikker, som sælger hundehalsbånd med plads til AirTag. Naturligvis har du kun direkte forbindelse til hunden, hvis den er inden for cirka 30 meter, men løber den langt væk, er det nok sandsynligt at en iPhone passerer den på et tidspunkt.

Jeg har selv et AirTag på mine nøgler samt computertasken. Jeg overvejer om ikke også traileren skal have et tag.

Du kan ikke forfølge andre mennesker – eller kan du?

AirTag vedhæng
Apple har mange originale vedhæng til AirTag men der findes også mange andre muligheder på markedet (Foto: MereMobil.dk)

Hvis du lægger et AirTag i en fremmed persons taske eller jakke, vil du kunne følge vedkommendes position. Det er naturligvis ikke i orden.

For at undgå stalking har Apple indbygget en mekaniske som gør, at en iPhone viser en popup-besked, hvis et AirTag følger med uden ejeren er i nærheden. I beskeden gives vejledning til, hvordan man tager batteriet ud.

Hvis personen har en Android-telefon, vil et AirTag begynde at gøre opmærksom på sig selv med lyd.

Apple beskriver selv, at dette vil ske inden for ”a period of time”. Det er ikke særligt præcist. Jeg har dog læst, at en AirTag skal være væk fra ejeren i tre dage, inden det giver besked, eller udsender en lyd. Det er for lang tid, da man i princippet kan forfølge en person i flere dage; ved at lægge et AirTag i en andens taske i træningscenteret, hvorefter du har ”styr på” ved kommende i tre dage.

Jeg mener klart, at Apple burde stramme denne del yderligere.

Du kan læse mere om sikkerhedsproblematikker ved AirTag her.

ALTERNATIVER: AirTag er ikke unikt, da der findes alternativer i markedet. Herunder Samsung SmartTag, der fungerer med Samsung-telefoner. Se også på Tile, der virker via Bluetooth samt med andre telefoner der har Tile appen installeret.

Konklusion: AirTag er pengene værd

AirTag koster vejledende 249 kroner. Det er en velbalanceret pris for en dims, der løser et stort problem med glemte ting – hvad enten det er nøglerne, løbehjulet, jakken, tasken eller hunden.

I vanlig Apple-stil kræver et AirTag et vedhæng eller anden opbevaring, da et AirTag ikke har et øje til en nøglering eller lignende. Så udgiften stopper ikke ved de 249 kroner. Heldigvis har en shop som Mobilcovers.dk en stor mængde billige AirTag vedhæng Sponseret link, der ikke koster ret meget.

Der er et åbenlyst problem med misbrug og stalking, som Apple bør se på inden AirTag bliver alt for udbredt. Jeg mener dog, at glæden ved et AirTag er større end den risiko den potentielt kan påføre.

Problemet med AirTag er det samme, som med de konkurrerende produkter. Nemlig at hvis en person finder AirTag, så kan de fjerne dette og er din scooter, trailer eller andet er væk, så hjælper det ikke, hvis det fjernes.

Særligt delen med at kombinere Bluetooth-tracking med anonym positionering via Find-netværket på iPhone, er genialt og godt udført. Det er dog irriterende, at AirTag ikke virker med Android.

5 ud af 6 stjerner.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Effektiv tracking af dine ting
  • Fungerer krypteret via det verdensomspændende netværk af iPhones
  • Lavt strømforbrug
  • Kan afspille advarselslyde
  • Giver besked hvis en person har et AirTag på sig uden ejeren er i nærheden

Lidt at tænke over

  • Kan potentielt anvendes til misbrug
  • Det tager tre dage før AirTag fortæller en person, at denne forfølges
  • Fungerer ikke på Android
  • Kræver iOS 14.5 eller nyere for at fungere

Mere til historien

AirTag bruger batteriet CR2032, der kan skiftes af brugeren. Et AirTag vejer 11 gram.

Apple AIrTag
iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram