Samsung folder Galaxy Z Fold2 ud for 16.000 kroner
Samsung Galaxy Z Fold2 kommer med Snapdragon 865+ processor, større skærme og bedre hængsler. Læs her om den nyeste foldbare teknologi.
Den startede som Galaxy Fold, så kom Galaxy Z Flip og nu skal vi lære at sige Samsung Galaxy Z Fold2.
Ingen tvivl skal herske om, at Samsung havde massive problemer med Galaxy Fold sidste år. Galaxy Fold kan bedst beskrives som en prototype, der fandt vej til butikshylderne. I bagklogskabens lys skulle Galaxy Fold selvfølgelig aldrig havde forladt udviklerlaboratorierne hos Samsung.
Samsung omfavner i præsentationsmaterialet problemerne med Galaxy Fold fra 2019. Samtidigt fortæller de, at den nye udgave, Galaxy Z Fold2, naturligvis er forbedret på en række centrale punkter.
Især hængslerne og det faktum at støv og skidt fra lommen kunne trænge ind i mekanismen, har fået en ordentlig tur på den nye udgave.
Samsung fik ved idé og test nummer 99 en retning for de nye hængsler, men gennembruddet kom først ved forsøg nummer 108 i udviklingsfasen. Nu ”fejes” skidtet væk inden det når ind til de centrale komponenter. Hængslet er i øvrigt bygget af omkring 60 bitte små dele.
Om tiltagene så er nok til at holde skidt og snavs så langt væk, at ens 16k dyre gadget ikke bryder sammen, det skal hverdagens tests nok give svarene på.
Tættere samarbejde med Microsoft og Google
Frontskærmen på Samsung Galaxy Z Fold2 er 6,2 tommer og når enheden foldes ud, kommer du op på 7,6 tommer med en opløsning på 2.208 x 1.768 pixels. Skærmen har såkaldt Ultra Thin Glass (UTG) på toppen, så du ikke har følelsen af at stryge fingeren hen over en plastikfolie.
Hvis foldeskærmen og det større format skal give mening, kræver det software som understøtter formatet, hvilket Samsung har tænkt på.
I samarbejde med Microsoft frigives Microsoft 365 og Office-apps i en “foldbar” version. Oplevelsen af eksempelvis Word bliver som på en tablet og i Microsoft Outlook kan du se indbakken til venstre mens du til højre kan skrive mailen.
Gmail passer også til skærmformatet. Det samme gør sig gældende for YouTube og Spotify.
Det er på nuværende tidspunkt ukendt om også andre appudbydere vil indbygge understøttelse af Samsungs foldbare format.
En (på papiret) smart funktion er muligheden for at åbne flere vinduer fra den samme app og se vinduerne side-om-side på den store skærm. Desuden kan du via drag-and-drop trække tekst, billeder og dokumenter fra én app til en anden, skriver Samsung.
Frontskærmen fungerer som på almindelige smartphones, hvor du kan bruge alle de apps du er vandt til. Det er først når du åbner klapperne, at en ny virkelighed udfolder sig.
Klar til 5G, Wi-Fi 6 og eSIM
Samsung Galaxy Z Fold2 kører på en Qualcomm Snapdragon 865+. Der er 12 GB RAM og 256 GB intern lagerplads. Forgængeren var baseret på Snapdragon 855-processoren.
I lighed med de fleste nyere smartphones er også Galaxy Z Fold2 klar til 5G. Her er Non-Standalone (NSA), Standalone (SA) og Sub6/mmWave understøttet. Kort fortalt: Her får du den fulde 5G-pakke.
Du kan læse mere om 5G-teknologierne her i vores baggrundsartikel.
Telefonen kan bruges med dual-SIM funktion. Denne består af ét eSIM og ét Nano SIM. Du får desuden stereohøjttalere, trådløs opladning, 4.500 mAh batteri-kapacitet samt fingeraftrykssensor på siden.
Har du næsten 16k til en ny Samsung?
Det koster kassen at være med helt fremme på den nyeste teknologi. Samsung Galaxy Z Fold2 koster 15.799 kroner uden abonnement.
Du kan købe Samsung Galaxy Z Fold2 via YouSee, Telia, Telenor. Telmore, Call Me, Elgiganten, Power, Proshop og ATEA. Salget starter den 18. september 2020.
Den første generation, Samsung Galaxy Fold, havde en vejledende pris på 15.900 kroner uden abonnement.
VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.
Specifikationer: Samsung Galaxy Fold2
- Skærm (udfoldet): 7.6″, Dynamic AMOLED (22.5:18 format) – 2.208 x 1.768 px
- Coverskærm: 6.2″ Super AMOLED (25:9 format) – 2.260 x 816 px, 120 Hz
- Kamera (cover): 10 megapixels, f/2.2
- Ydre kamera: 10 megapixels, f/2.2
- Front kamera: 10 megapixels, f/2.2
- Kamera 1 (bag): 12 megapixels, f/2.2, ultra vidvinkel
- Kamera 2 (bag): 12 megapixels, f/1.8, OIS, standard vidvinkel
- Kamera 3 (bag): 12 megapixels, f/2.4, OIS, telefoto
- Processor: Qualcomm Snapdragon 865+
- RAM: 12 GB
- Lagerplads: 256 GB
- Batteri: 4.500 mAh
- Trådløs hurtigopladning og kablet hurtigopladning
- Netværk: 4G, 4×4 MIMO, 7CA, LAA, LTE Cat.20, 5G Non Standalone (NSA), Standalone (SA), Sub6/mmWave
- Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax
- Bluetooth version 5.0
- SIM: eSIM og Nano SIM.
- Android 10.0
Mere til historien
Da der er tale om en dyr telefon, så er det nok rart at vide, at Samsung har inkluderet Samsung Care+ med i et år efter købet.