Mobilkøbere: Lytter til vennerne, når vi køber ny telefon

Hver femte dansker siger, at anbefalinger fra venner og familie har en afgørende betydning, når vi skal købe ny smartphone.

Hvem påvirker vores beslutning, når vi skal købe ny telefon. En ny undersøgelse viser, at danskerne rådfører sig meget med familie og venner og disse i høj grad har en del at skulle have sagt. Særligt kvinderne tager imod råd fra deres omgangskreds. Næsten hver fjerde kvinde (24 procent) opsøger råd i omgangskredsen, når de skal købe en ny mobil. Ved mændene er det ”kun” 12 procent. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af YouGov på vegne af OnePlus.

OnePlus måske på vej med endnu en midrange-telefon

I undersøgelsen er 2.674 danskere blevet spurgt om, hvilke faktorer, som påvirkede deres seneste køb af smartphone. Omkring hver femte svarede, at familie og venner har størst indflydelse på det endelige køb.

“Det er meget interessant at kigge nærmere på mænd og kvinder som shoppere, for der er stor forskel på, hvordan de går til opgaven. Historisk set har det været meget kønsopdelt, hvad forbrugere har købt. Elektronik har fx længe været mændenes domæne, men sådan er det ikke i dag. Forskellen skyldes derimod, at kvinder er meget mere afsøgende end mænd og i højere grad nyder selve det at shoppe. Det gør også, at kvinder taler mere om det produkt, der skal købes, og sammenligner fordele og ulemper. Når det kommer til elektronik, handler det for kvinder ikke kun om funktion, men også om æstetik - og hvor der er mest værdi for pengene. Derfor er det vigtigt for dem at rådføre sig med personer, som de kan spejle sig i,” sådan siger Mette Skovgaard Frich, der er forbrugerekspert og strategisk rådgiver med speciale i retail.

OnePlus Nord test | Imponerede til prisen

Rådfører du dig også med familie og venner, når du skal ud og investerer i ny smartphone? Eller tager du beslutningen på egen hånd? Husk vi forsøger gerne at give vores anbefalinger. Du kan læse anmeldelser af de telefoner, som vi har igennem ”luppen” her.

Mere til historien

Du kan blive klogere på OnePlus´tanker om budgetserien ved at læse denne artikel.

Vind OnePlus Nord 2T – sådan gør du

KONKURRENCE: Kunne du tænke dig at vinde den anmelderroste OnePlus Nord 2T? Så har du muligheden nu. Læs her hvordan.

(mere…)
OnePlus 10T får 150 watts opladning

Det ventes, at OnePlus vil lancere en flagskibstelefon mere inden udgangen af året. Navnet bliver måske OnePlus 10T.

(mere…)
Hvad er en flagship-killer?

Du sikkert hørt udtrykket ‘flagship-killer’, men hvad betyder det? Læs med her, hvor vi med udgangspunkt i OnePlus Nord 2T 5G giver 4 fire grunde til, hvorfor en flagship-killer kan være det bedste køb.

(mere…)
Se dette før du køber OnePlus Nord 2T

VIDEO: Kom tæt på OnePlus Nord 2T og alt det du skal vide, hvis du overvejer at købe den nye OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord 2T

EP110: Lyt med i få minutter og få de vigtigste pointer fra min test af OnePlus Nord 2T.

(mere…)
OnePlus Nord 2T test | gentager sig selv på en god måde

TEST: OnePlus Nord 2T er næsten identisk med forgængeren, hvilket gør det til en rigtig god og prisvenlig telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram