Mobilkøbere: Lytter til vennerne, når vi køber ny telefon

Hver femte dansker siger, at anbefalinger fra venner og familie har en afgørende betydning, når vi skal købe ny smartphone.

Hvem påvirker vores beslutning, når vi skal købe ny telefon. En ny undersøgelse viser, at danskerne rådfører sig meget med familie og venner og disse i høj grad har en del at skulle have sagt. Særligt kvinderne tager imod råd fra deres omgangskreds. Næsten hver fjerde kvinde (24 procent) opsøger råd i omgangskredsen, når de skal købe en ny mobil. Ved mændene er det ”kun” 12 procent. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af YouGov på vegne af OnePlus.

OnePlus måske på vej med endnu en midrange-telefon

I undersøgelsen er 2.674 danskere blevet spurgt om, hvilke faktorer, som påvirkede deres seneste køb af smartphone. Omkring hver femte svarede, at familie og venner har størst indflydelse på det endelige køb.

“Det er meget interessant at kigge nærmere på mænd og kvinder som shoppere, for der er stor forskel på, hvordan de går til opgaven. Historisk set har det været meget kønsopdelt, hvad forbrugere har købt. Elektronik har fx længe været mændenes domæne, men sådan er det ikke i dag. Forskellen skyldes derimod, at kvinder er meget mere afsøgende end mænd og i højere grad nyder selve det at shoppe. Det gør også, at kvinder taler mere om det produkt, der skal købes, og sammenligner fordele og ulemper. Når det kommer til elektronik, handler det for kvinder ikke kun om funktion, men også om æstetik – og hvor der er mest værdi for pengene. Derfor er det vigtigt for dem at rådføre sig med personer, som de kan spejle sig i,” sådan siger Mette Skovgaard Frich, der er forbrugerekspert og strategisk rådgiver med speciale i retail.

OnePlus Nord test | Imponerede til prisen

Rådfører du dig også med familie og venner, når du skal ud og investerer i ny smartphone? Eller tager du beslutningen på egen hånd? Husk vi forsøger gerne at give vores anbefalinger. Du kan læse anmeldelser af de telefoner, som vi har igennem ”luppen” her.

Mere til historien

Du kan blive klogere på OnePlus´tanker om budgetserien ved at læse denne artikel.

OnePlus har lanceret OnePlus 12
(mere…)
OnePlus 12 lanceres globalt i januar

OnePlus er nu officiel på det kinesiske marked. Dansk lancering sker i slutningen af januar 2024.

(mere…)
Nye detaljer om OnePlus 12

Et dryp af nye informationer om OnePlus 12 er landet.

(mere…)
Denne dato kan du købe OnePlus 12 – måske

Datoen for hvornår OnePlus 12 kan købes i Europa er måske afsløret.

(mere…)
Første officielle glimt af OnePlus 12

OnePlus har afsløret et billede og en video af den kommende OnePlus 12 . Se den næste topmodel her.

(mere…)
OnePlus 12 er snart på trapperne

Det tyder på, at OnePlus snart præsenterer OnePlus 12, deres nyeste flagskibs telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram