Mobilkøbere: Lytter til vennerne, når vi køber ny telefon

0

Hver femte dansker siger, at anbefalinger fra venner og familie har en afgørende betydning, når vi skal købe ny smartphone.

Hvem påvirker vores beslutning, når vi skal købe ny telefon. En ny undersøgelse viser, at danskerne rådfører sig meget med familie og venner og disse i høj grad har en del at skulle have sagt. Særligt kvinderne tager imod råd fra deres omgangskreds. Næsten hver fjerde kvinde (24 procent) opsøger råd i omgangskredsen, når de skal købe en ny mobil. Ved mændene er det ”kun” 12 procent. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af YouGov på vegne af OnePlus.

OnePlus måske på vej med endnu en midrange-telefon

I undersøgelsen er 2.674 danskere blevet spurgt om, hvilke faktorer, som påvirkede deres seneste køb af smartphone. Omkring hver femte svarede, at familie og venner har størst indflydelse på det endelige køb.

“Det er meget interessant at kigge nærmere på mænd og kvinder som shoppere, for der er stor forskel på, hvordan de går til opgaven. Historisk set har det været meget kønsopdelt, hvad forbrugere har købt. Elektronik har fx længe været mændenes domæne, men sådan er det ikke i dag. Forskellen skyldes derimod, at kvinder er meget mere afsøgende end mænd og i højere grad nyder selve det at shoppe. Det gør også, at kvinder taler mere om det produkt, der skal købes, og sammenligner fordele og ulemper. Når det kommer til elektronik, handler det for kvinder ikke kun om funktion, men også om æstetik – og hvor der er mest værdi for pengene. Derfor er det vigtigt for dem at rådføre sig med personer, som de kan spejle sig i,” sådan siger Mette Skovgaard Frich, der er forbrugerekspert og strategisk rådgiver med speciale i retail.

OnePlus Nord test | Imponerede til prisen

Rådfører du dig også med familie og venner, når du skal ud og investerer i ny smartphone? Eller tager du beslutningen på egen hånd? Husk vi forsøger gerne at give vores anbefalinger. Du kan læse anmeldelser af de telefoner, som vi har igennem ”luppen” her.

Mere til historien

Du kan blive klogere på OnePlus´tanker om budgetserien ved at læse denne artikel.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer