Momsfinte: Teleselskaber beholder måske moms på ubrugt taletid
Et eller flere teleselskaber beholder tilsyneladende en del af den moms, som de opkræver hos kunderne. Vi vil udfordre Skats praksis, lyder det.
Skat er i gang med at undersøge et eller flere teleselskaber, der tilsyneladende beholder en del af den moms, de opkræver af kunderne, i stedet for at aflevere den til statskassen. Det skriver Finans.
Det fremgår ikke specifikt, hvilke selskaber Skat undersøger, men Finans har været i kontakt med de fire store spillere på det danske marked: TDC, Telenor, Telia og 3.
TDC, Telenor og Telia oplyser til Finans, at de indbetaler al opkrævet moms til Skat, mens 3 ikke vil svare på spørgsmålet.
3 fortæller dog til Finans, at selskabet er “i dialog” med Skat om firmaets momshåndtering og at firmaet er i sin gode ret til at “udfordre Skats praksis”.
Moms-manøvren
Momsfinten foregår ved, at teleselskabet sælger et abonnement med en bestemt mængde taletid eller data inklusiv moms.
Men hvis kunden ikke udnytter hele pakken, afleverer teleselskabet kun moms for det faktiske forbrug, og beholder den resterende del af momsen i sin egen pengekasse.
Hos 3 vil direktør Morten Christiansen overfor Finans ikke bekræfte, om 3 har beholdt en del af kundernes momsbetalinger, men han siger i et skriftligt svar, at “Så længe sagen kører, og det er uvist, om vi skal betale yderligere i moms, så mener vi ikke, at man kan tale om, at vi har beholdt momsen”.
– Apple Pay kan koste din bank penge
Skat bekræfter undersøgelsen
Skat bekræfter over for Finans, at man undersøger manøvren i forbindelse med et momsprojekt rettet mod de største selskaber i Danmark.
Skat gør det klart, at man mener, teleselskaberne skal afregne fuld moms. At det tilsyneladende ikke sker overrasker momschef i BDO, Sten Kristensen. Han siger til Finans:
– “Jeg kan slet ikke se for mig, hvordan man skulle kunne nå frem den konklusion, at man må beholde en del af momsen selv”.
Mere til historien
3 har succes med netop salg af mobilabonnementer med tale- og datapakker. Sidste år omsatte selskabet for 3,2 milliarder kroner og havde et overskud på over 400 millioner kroner før skat.