Podcast #36: Sådan SEO-optimeres den mobile website
Tips og vejledning til hvordan du sørger for, at din mobile website ikke forsvinder fra Google, når der søges efter den.
Din website kører fint, men hvornår har du sidst tjekket den fra en smartphone? Mange vil opdage en kæmpe udfordring, fordi deres website absolut ikke er brugervenlig fra smartphonen.
Flere og flere websites og medier opdager, når de tjekker tallene, at besøg fra smartphones har oversteget antallet af besøg fra desktopcomputere, og denne udvikling skal man tage alvorligt.
Som eksempel kommer 52 procent af besøgene på MereMobil.dk fra smartphones.
Der søges også mere fra mobilen, og Google straffer websites der ikke er mobiloptimerede. Netop det tager Teknologimagasinet MereMobil fat på i podcastepisoden ”Sådan SEO-optimeres den mobile website”.
Responsivt design er vejen frem
Hvis designet er det samme på mobil og web har du et problem. Vejen frem hedder ”responsivt design”. Udtrykket dækker over en website der selv tilpasser sig til skærmstørrelsen.
Nogle anvender også en særlig mobilvenlig template, fremfor responsivt design, men er en sådan ikke konfigureret korrekt, risikerer du straf og negativ påvirkning af din Google-placering.
Fordelen ved responsivt design er desuden lavere udviklingsomkostninger, da der ikke skal bruges timer på vedligeholdelse af to sideløbende platforme.
Uanset hvad så favoriserer Google mobilvenlige websites i søgningerne, og i værste fald ender du på side 2 – altså det samme som ikke at blive vist.
Søgeord er søgeord
Når teksterne til websiten skrives skal du ikke skelne mellem mobil og desktop. Et søgeord er et søgeord, fortæller Luciano Bellacci, Google og SEO-ekspert fra Waimea Digital.
– ”Find de rigtige variationer af dine søgeord. Lyt til hvad dine kunder og venner siger, og hvordan de omtaler produkterne. En udbredt fejl er, at bruge fagtermer som kunderne ikke anvender. Et eksempel inden for f.eks. VVS er ‘armaturer’ – her skal man naturligvis bruge ordet ’vandhane’ ,” forklarer Luciano Bellacci til MereMobil.dk.
– LINK: Google Keyword Planner
Google Keyword Planner er et gratis værktøj der kan hjælpe dig på sporet, når det kommer til planlægning af søgeord, der er vigtige for din virksomhed.
Pas på tomme sider
En side der indeholder mindre end 250 ord betragtes af Google som en tom side. Firkantet sagt. Har du mange af sådanne sider, skal de udelukkes fra Googles index, da de trækker din placering ned.
Det hjælper ikke bare at skrive en masse vrøvletekst for at ramme baren på 250 ord. Teksten skal skabe værdi for læseren i den kontekst han/hun er i, ellers uddeler Google igen strafpoint.
Huskereglen er, at hvis en side opleves som god og relevant af brugeren, så er den også god for Google.
Hastigheden er afgørende
Tiltag som Accelerated Mobile Pages (Google) og Instant Articles (Facebook) er eksempler på nye teknologier, der servicerer brugeren hurtigere med indholdet. Årsagen er en stigende utålmodighed, og bliver brugeren utålmodig tabes besøget på gulvet.
– LINK: PageSpeed Insights
Med PageSpeed Insight kan du få indtryk af sin websites hastighed og tips til hvordan den kan optimeres. Din score skal så tæt på 100 som muligt.
Billeder kan være dræbende for hastigheden. Forskellige værktøjer kan komprimere dine billeder, så de fylder mindre, indlæses hurtigere og sætter hastigheden op brugeren oplever. Et værktøj som Kraken.io er et af dem.
Husk også Linkbuilding. Altså krydslinks der leder brugeren rundt mellem dit eget indhold på websiten, men også linker ud til andre relevante kilder. Du skal også på, at få links fra andre, men ikke hvem som helst.
– ”Links er en stemme på nettet. Når nogen linker til dig er det én stemme. Men flere links fra den samme side tæller ikke dobbelt. Hvis en du kender anbefaler en butik til dig, har det jo heller ikke større værdi for dig, hvis du får samme anbefaling flere gange,” forklarer Google-eksperten i udsendelsen på MereMobil.dk.
Andre tips til SEO
I Teknologimagasinet MereMobil, episode 36, kan du også høre om Google Panda, og hvorfor den er vigtig. I denne del omtaler vi Searchmetrics, der kan være med til at afsløre, hvordan et besøg af Google Panda har påvirket din placering i Google.
– LINK: Seacrchmetrics.com
Du kan også se nærmere på SEO Ranking Analyse fra Waimea Digital, der kan overvågne søgeord og konkurrenter.
– LINK: SEO Monitor
SEO er et kæmpe stort område og Waimea Digital, der deltog i denne podcast, har en udmærket blog med mange gratis tips, der jævnligt opdateres.
Lyt: Podcasten ”Sådan SEO-optimeres den mobile website”
I episode 36 af Teknologimagasinet MereMobil er gæsten Luciano Bellaci, Google- og SEO-ekspert fra Waimea digital. I ejerkredsen for Weimea sidder landets ”Mr. SEO” Mikkel deMib Svendsen.
Hør blandt andet:
– Hvordan kommer du i gang med SEO på mobilwebsiten
– Hvorfor er mobiloptimerede websites vigtigt
– Kræver mobilsiten særlige søgeord
– De vigtigste principper inden for teknisk SEO
– Starthjælp til søgeord og linkbuilding
– Hvad er Google Panda
– Sådan lytter du til podcasts fra MereMobil.dk
Afspiller og link til download findes i toppen af denne artikel.
Du kan hente podcasten i iTunes Podcast, via TuneIn eller på YouTube.
Programmet kan også lyttes på FM via Radio Update og Kanal Gladsaxe (100,9 MHz) samt andre stationer, der samarbejder med Radio Update.
Lyt også til flere udsendelser fra MereMobil.dk.
Tilrettelæggelse:
John G. Pedersen
Producer: Mike Forde
Mere til historien
Tag også et kig på vores episode om app-udvikling, og så tips fra en af branchens største eksperter til, hvordan du bygger en relevant app for din virksomhed.
Podcast: Afspil i nyt vindue | Download (Varighed: 40:48 — 74.7MB)
Subscribe Apple Podcasts | Spotify | TuneIn | RSS