Danskerne fanger andet end Pokémons med telefonen

0

At fange Pokémons med mobilen er noget mange ynder at gøre, men du kan også ”fange” rigtige dyr og planter med ude i naturen.

applikationen ”Naturtjek"
applikationen ”Naturtjek”

Jagten denne sommer er for de fleste at fange Pokémons med deres mobil, men mange jager faktisk også rigtige dyr og planter med deres mobiltelefon, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening.

Siden maj sidste år har Danmarks Naturfredningsforening hjulpet danskere med at finde ud af hvilke planter og dyr, der er i den danske natur.

– ”Antallet af registreringer har overrasket os. Vi havde en forhåbning om, at vi kunne få danskerne til at hjælpe, men vi havde ikke regnet med, at vi i juli 2016 havde siddet med 240.000 registreringer,” fortæller projektleder for Biodiversitet Nu, Simon Krøs.

Registreringerne på egern, rød fluesvamp, hestepærer m.v. sker i applikationen ”Naturtjek” og på de sidste tre måneder har de modtaget 80.000 registreringer, hvilket er halvdelen af dem, som blev indsamlet hele første år. Denne succes har også givet projektet opmærksomhed fra andre lande.

København og Aahus Kommune er nummer 1 og 2 over de kommuner der flittigst til at registere, men mindre kommuner er også med i front. Se tallene fra hele landet her.

Projektet løber frem til 2020, hvorefter forskere fra Københavns og Aarhus Universiteter skal bearbejde de mange informationer. Så alle de registreringer der kommer er med til, at hjælpe forskerne til at se hvordan det går med de danske dyr og planter.

Mere til historien

I det første år af projektet nåede 46 kommuner at registrere mere end 1.500 dyr og planter, hvilket er målet. Og indtil videre i år har 11 kommuner registreret dette.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer