Få styr på de sociale medier efter afdøde

0

TIP: Hvordan slettes Facebook-profilen efter en afdød? Og hvad med Twitter, Instagram og andre sociale medier. Her hjælper vi dig på vej.

Det er altid et mirakel når der fødes børn, mens det modsatte – nemlig døden oftest er en stor sorg. Derfor er der også ting, som man er nødt til at tænke over  – enten hvis man selv dør eller der skal ”ryddes op” efter afdøde i familien eller omgangskredsen.

For mens de fleste kan sætte sig ind i, at der skal ryddes op i de fysiske ting, som tøj, personlige ejendele og lignende, så er det de færreste der har styr på, hvordan man egentlig rydder op i det digitale liv, som flere og flere har.

De sociale medier indeholder for de fleste en masse billeder, statusopdateringer og anden data, men hvordan rydder du op i det? Vi har forsøgt at skabe et overblik herunder.

Facebook – mest benyttede tjeneste

De fleste danskere har en Facebook-profil og det er også pt. det mest benyttede sociale medie på verdensplan.

 – Facebook fortsætter med at vokse – 1,55 milliarder brugere

Facebook har gjort klar til, at du selv, mens du er i live, kan vælge hvem af dine facebookvenner, der skal administrere din Facebook-profil, når du er død.

Derfor er det ikke overraskende, at Facebook har lagt sig i selen for at være overskuelig, når brugerne er i en svær situation. Du kan nemlig udfylde en eftermæle-kontakt, så du selv vælger hvem der er ansvarlig for din profil, når du ikke længere er her.

Denne eftermæle-kontakt kan ikke logge ind på din profil, men kan besvare venneanmodninger og opdatere dit profilbillede. Desuden kan denne, hvis du har givet tilladelse, downloade en kopi af de ting, som du tidligere har delt på Facebook.

Du kan også vælge, at din profil skal slettes når du dør.

Du kan læse mere om, hvordan du skal gøre hvis du vil forberede din profil til du selv dør.

Det er også muligt, at efterladte udfylder en formular, og derefter vælger om kontoen skal fjernes eller laves til et mindeside.

Sådan gør du, hvis du vil have fjernet en side fra en afdød

Du kan generelt søge efter flere andre muligheder på Facebook’s helpdesk.

Twitter – skal kontaktes

Hvor man på Facebook kan gøre nogle ting klar selv, så er det på Twitter op til de efterladte.

De kan her udfylde en formular med information om afdøde og deres forhold til denne.

Efterfølgende sender Twitter så hurtigt en mail retur, hvor de beder dig sende en kopi af afdødes dødsattest, og en kopi af den som kontakter Twitter ID.

Du finder formularen her, under ”report a violation”.

Instagram, SnapChat og de øvrige

Har afdøde været ihærdig på en række sociale medier, så er det om at undersøge disse for hvordan man gør med hvert enkelt.

Flere af dem har en procedure, men ellers er det om at sende dem en mail. Heldigvis er de fleste forstående overfor, at man er i sorg og derfor vil de gerne hjælpe og gøre det så smertefrit som overhovedet muligt.

Mere til historien

Du kan selv vælge at gøre noget inden du dør, eller overlade alle detaljer til dine efterladte, men det er altid lettest med et brugernavn og password. Du kan derfor også vælge, at efterlade dine adgangsinformationer til de efterladte.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer