Ekspert: Pas på mystiske venneanmodninger på Facebook

Har du en profil på Facebook, så har du formentlig også oplevet, at få venneanmodninger fra personer, som du ikke kender. Pas på disse.

Facebook-at-workDe fleste personer, der har en Facebookprofil, har nok oplevet, at fremmede personer ofte med enten meget underlige navne eller også brugere, der ikke har mange venner på det sociale netværk, har sendt dem en venneanmodning.

Og de venneanmodninger skal du passe på.

Fox2now har talt med en Facebook-ekspert om årsagen til disse spøjse venneanmodninger og helt som ventet, så fortæller denne ekspert, at det ofte handler om fusk og bedrag.

Professor på University of South Florida, Grandon Gill, fortæller til Fox2now, at personerne bag disse venneanmodninger formentlig håber på, at få adgang til dine personlige oplysninger – og altså i sidste ende dine penge. Det skriver Dagens.dk.

 – 90 procent tjekker Facebook fra mobilen

Ved at acceptere deres venneanmodning får de adgang til dine private oplysninger, der i værste fald kan føre til identitetstyveri eller anden form for svindel. Du kan eksempelvis også opleve, at de skriver til dig via Messenger og tilbyder pengelån eller andet – men uanset hvor presset du er økonomisk her i juletiden, så sig nej!

Det er vigtigt altid kun at tilføje venner på Facebook, som du også kender ude i den virkelige verden. En god regel er ikke, at tilføje nogen, som du ikke vil hilse på hvis du møder dem i supermarkedet.

Har du spottet en svindler på din profil (eller et andet sted på Facebook), så anmeld denne profil til Facebook, der derefter kan få denne blokeret.

 – Farlig advarsel på Facebook er fusk

Det er generelt vigtigt at huske uanset om det er Facebook eller andre steder på internettet (eller den virkelige verden), at bruge fornuften.

Mere til historien

Facebook har tidligere denne måned lanceret en ny selvstændig applikation, der hedder Notify. Applikationen er pt. ikke tilgængelig for danskerne.

Grovere sprogbrug er nu tilladt på Facebook og Instagram

Efter nyheden om, at Meta droppede faktatjek i USA til at begynde med, har de også opdateret deres retningslinjer og tillader nu grovere sprogbrug.

(mere…)
Faktatjek droppes på Facebook og Instagram

Meta har droppet brugen af faktatjek på Facebook og Instagram og vil i stedet gøre som Musk.

(mere…)
Online med Anders And – god viden til børn

Danske børns digitale kompetencer er nedadgående - måske "Online med Anders And" kan rette op på det?

(mere…)
Cybersikkerhed: 6 forudsigelser for 2025

AI bliver vigtigt i både forsvar og angreb, når det handler om cybersikkerhed.

(mere…)
Apple sagsøgt for over 1 milliard dollars efter droppet funktion

Et milliardstort søgsmål mod Apple er indgivet i Northern California, efter Apple droppede et tiltag grundet sikkerhedsrisici.

(mere…)
Hun mistede alt! En personlig beretning om et scamopkald

PODCAST: Ét telefonopkald og pengene var væk. Jeg sætter fokus på scam og svindel i denne episode.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram