Telebranchen siger nej til yderligere overvågning
En genindførelse af sessionslogning, siger telebranchen nej til, selvom politiet har en anden holdning.
Den omfattende sessionslogning af danskernes internet og telefoniaktivitet, kendt som logningsdirektivet, blev efter syv år droppet i sommeren 2014, og telebranchen ønsker ikke igen, at skulle indsamle følsomme oplysninger omkring borgerne.
Det siger direktør i brancheorganisationen Teleindustrien (TI), Jakob Willer, efter en udmeldingen fra Rigspolitiet der gerne vil have genindført sessionslogningen, skriver Ekstra Bladet.
Det er skudattentaterne i København tilbage i februar 2015 med to dræbte civile til følge, der får Rigspolitiet til, overfor Berlingske, at udtrykke et ønske om adgang til datamaterialet.
– ”I de syv år med den omfattende overvågning, var der ingen større sager, hvor politiet brugte oplysningerne til noget,” siger Jakob Willer fra TI til Ekstra Bladet.
I dag har politiet med en dommerkendelse i hånden mulighed for, at overvåge en mistænkt, og dennes adfærd på nettet. Der er ligeledes adgang til masteoplysninger, der kan spore personen ud fra opkald og beskeder.
– Sådan passer teleselskaberne på dine data
Mere til historien
I sessionslogningen gemte teleselskaberne data om brug af mobiltelefoner, IP-adresser, lokationer og adfærd på nettet. Oplysningerne skulle gemmes i et år.