Firefox til iPhone og iPad på vej

Mozilla arbejder på en Firefox browser til iPhone og iPad, selvom firmaet tidligere har nægtet at understøtte iOS.

Firefox iOS

Firefox på iOS er på vej.

Mozillas browser Firefox har ikke længere særligt godt fat på computerbrugerne, og med den store udbredelse af netbrug på smartphones, bliver Mozilla-browseren gradvist mere og mere presset.

Firefox har slet ikke fået fat på det voksende mobilmarked, der domineres af Apples Safari-browser og Googles Chrome. Firefox er godt nok tilgængelig på Android, men browseren er usynlig i mobilstatistikkerne.

Alene her på MereMobil.dk ser vi også fraværet af Firefox. Det seneste år er 0,43 procent af vores mobilbesøg kommet via Firefox. Chrome liggernummer ét med 33 procent.

Danskernes mest benyttede browser

Nu har Mozilla taget en ny beslutning, efter altid at have afvist muligheden for en særlig iOS-version af Firefox. Ifølge Computerworld.dk har der været henvist til Apples retningslinjer, hvor der kun lukkes browsere ind i App Store, der er en overbygning på Apples egen renderingsmotorer og JavaScript.

– ”We need to be where our users are so we’re going to get Firefox on iOS,” lyder det fra Lukas Blakk fra Firefox på Twitter. Tweet-udmeldingen blev den 2. december bekræftet på Mozillas officielle blog.

Kovendingen kommer måske som følge af aftalen med Yahoo som betyder, at Yahoo er blevet standardsøgemaskine på Firefox på tværs af mobil og desktop. Hvis ikke Firefox er tilgængelig på iOS betyder det, at Yahoo dermed ikke kommer ud til potentielt 42 procent af smartphone-brugerne i USA.

Det vides endnu ikke hvornår Firefox bliver klar til iOS.

Mere til historien

Standardsøgemaskinen i browserne er over de seneste år blevet mere og mere vigtige, da mange internetbrugere søger direkte fra adresselinjen, fremfor at åbne den pågældende søgetjenestes website.

Rejsekort er klar som app til alle

Endelig! Rejsekort er nu klar som app til alle. Den kan downloades gratis.

(mere…)
Apple lader dig slette standardapps

Det vil inden længe blive muligt at slette flere af Apples standardapps.

(mere…)
Trafikalarmen Saphe kan sladre om dine fartsynder

Politiet har fået adgang til dataloggen fra en Saphe trafikalarm.

(mere…)
Endelig! Uber genåbner app og taxakørsel i Danmark

Så gik den ikke længere! Nu genopstår Uber i Danmark via et nyt samarbejde med Drivr.

(mere…)
Disse apps er de mest populære i Danmark

Undersøgelsen Mobile App Trends 2024 er klar med resultatet af deres undersøgelse, som viser hvilke apps, der er de mest populære i Danmark.

(mere…)
Jesperhus er klar med en ny app til børn

En ny app er klar fra Jesperhus. Du kan glæde dig til, at den bliver udviklet yderligere med flere funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram