Fake ID i Android – nyt sikkerhedshul

Et sikkerhedshul er fundet i Android-platformen. Angiveligt har hullet været der siden 2010. Fake ID i Android betyder, at Android er sårbar overfor falske sikkerhedscertifikater.

Android software

Android software

Et sikkerhedshul er fundet i Android-styresystemet. Det betyder, at størstedelen af de enheder, som kører Android er sårbare overfor hacks, der giver ”ondskabsfulde” applikationer adgang til at stjæle brugeroplysninger, læse emails og få adgang til betalingshistorik og andre følsomme data. Sådan lyder advarslen fra Ars Technica, ifølge Version2.dk.

Dette sikkerhedshul har eksisteret siden Google udsendte Android 2.1 i starten af 2010, er meldingen fra Bluebox Security.

Efterforskerne i sagen har døbt sikkerhedshullet til ”Fake ID”, da det giver adgang til Android-ressourcer, som typisk er et begrænset område forbeholdt programmer med specielle certifikater. Derfor sammenlignes det med mindreårige, som kan få adgang til en bar eller køb af alkohol ved fremvisning af et falsk ID-kort.

Der er introduceret ændringer fra Google-udviklere, der begrænser noget af skaden, som de ”ondsindede” applikationer kan gøre i Android 4.4., dog er den underliggende bug (fejl) fortsat uberørt – også i det kommende Android L.

Danmarkspremiere: Sådan er Android L

“Fake ID”-sårbarheden skyldes, at Android ikke får verificeret ægtheden af de kryptografiske certifikater, som kommer med hver application, der installeres på enheden. Det skriver Business.dk.

Programmet Android Sandboxing bruges til at kontrollere de installerede applikationer og under normale omstændigheder vil Sandboxing forhindre programmer i at få adgang til data, der tilhører andre applikationer og følsomme dele af styresystemet. Kun udvalgte applikationer får lov til at “bryde ud af” Sandboxing. En af disse undtagelser er Adobe Flash, med undtagelse i Android 4.4, som får lov til at agere plugin for andre applikationer, der installeres på enheden – hvilket formentlig er for at give animation- og grafiksupport.

En anden undtagelse er Google Wallet, som har adgang til NFC-hardware, der arbejder med betalingsinformationer.

Styresystemet vil dermed give app’en de samme specielle privilegier, som bliver givet til de legitime apps, uden nogensinde at tage sig tiden til at undersøge, om certifikatet er forfalsket.

Google har oplyst, at de vil se på problemet og har lavet en patch, der skal afhjælpe det. Dog har efterforskerne hos Bluefox endnu ikke set nogle ændringer endnu.

Mere til historien

Det er ikke kun i Android, at der er sikkerhedshuller. I juni måned skrev vi blandt andet om et sikkerhedshul i iOS 7.

AI bruges i stigende grad af hackere

I Danmark oplever virksomheder i stigende grad malwareangreb, hvor kunstig intelligens spiller en større rolle.

(mere…)
Google Pixel 9-serien kommer ikke med Android 15

KORT NYT: Modsat normalt kommer Pixel-telefonerne i år ikke med den absolut nyeste Android-version.

(mere…)
Google: Derfor skal du slå 2G fra på din telefon

Du bør deaktivere 2G-forbindelsen på din Android-telefon, hvis du vil undgå denne type SMS-svindel.

(mere…)
Cyberkriminelle går efter guldet under OL i Paris

Med 15 millioner turister ved OL i Paris, er risikoen for phishing-angreb og svindel med billetsalg og boligudlejning øget.

(mere…)
Her er Apples nye Password-app – vi har prøvet den

PRØVEKØRT: Vi har set nærmere på Apples nye Password-app, som kommer i efteråret 2024.

(mere…)
Microsoft mener EU bærer “skylden” for omfattende IT-nedbrud

Nu er Microsoft ude med riven, og mener, at EU bærer noget af skylden for CrowdStrike nedbruddet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram