Plantronics Voyager Edge – yderst kompakt headset

TEST: Rimelig, men ikke optimal lydkvalitet, samlet i kompakt størrelse. Sådan kan headsettet Voyager Edge beskrives.

Plantronics Voyager Edge er et lille diskret headset på kun ni gram, der udmærker sig ved at have flere avancerede teknologier indbygget, som de større headsets også har. Her får du altså et headset, der kan det samme, blot i en mindre udgave.

Den samlede længde er lige under syv centimeter, og en lille blød ear-gel får Voyager Edge til at sidde fast i det ydre øre. Der er tre størrelser af disse gels i salgspakken, samt en lille plastikbøjle der kan anvendes, til at holde headsettet yderligere fast på øret, hvis ens ører ikke godt nok matcher størrelserne på ear-gels.

Uden bøjlen passer headsettet ikke ret godt på mit øre. Heldigvis er plastikbøjlen let at få på øret, så der ikke skal bøvles for meget, når telefonen ringer. Men headsettet skal ikke sidde meget mere end en halv time på mit øre, inden jeg synes det bliver generende. Dette kan naturligvis være indivduelt, da ingen ører er ens.

Rimelig lydkvalitet

Plantronics har sat flere mikrofoner i Voyager Edge, som via digital signalbehandling til en vis grad, kan eliminere støj fra omgivelserne, så stemmen går tydeligt igennem.

I den ende af samtalen hvor headsettet befinder sig, er det let at høre hvad modparten siger, så længe man ikke har for meget støj fra biler, støjende maskiner eller højttalende personer. Men til kontorbrug er det udmærket.

Modtageren af samtalen kan også fint høre hvad der bliver sagt, men den relativt lange afstand mellem mikrofon og mund, kan tiltider udfordre lydkvaliteten. Og i situationer hvor baggrundsstøjen er høj, bliver lyden hårdt støjreduceret hvilket skader forståeligheden en smule.

Ved kraftig trafikstøj mudres lyden og bliver metallisk. For modtageren er det ikke tåleligt, men der skal lyttes lidt ekstra godt efter, for at få det hele med.

De senere år er der sket meget på headset-fronten. Så når vi skriver, at lyden er udfordret, kan det ikke sammenlignes med, hvad der skete under tilsvarende forhold for f.eks. fem år siden. Lyden er i dag MEGET bedre – heldigvis.

I de samme omgivelser klarer Samsung Galaxy S5 (uden headset) sig væsenligt bedre end Voyager Edge. Her er støjen stort set væk, uden det går væsentligt udover samtalekvaliteten. iPhone 5S er til sammenligning dårligere i lydtesten end S5 men dog stadig bedre end Plantronics headsettet.

Tager selv telefonen

Voyager Edge har indbygget en bevægelsesføler, som benyttes når headsettet ligger på bordet. Når det tages op til øret, mens der er et indgående opkald, besvares opkaldet automatisk.

I situationer hvor headsettet sidder på øret, kan et opkald besvares med kommandoen ”Answer”. Opkaldsnavnet læses op af headsettet, men danske navne udtales på gebrokken maskin-engelsk. I de fleste tilfælde kan man dog godt regne ud, hvad der bliver sagt. Ønsker du ikke at tale med vedkommende, er det blot at sige ”Ignore”.

Den store knap på headsettets yderside gør det muligt at besvare opkald manuelt. Power-knappen er en fysisk knap der kan skubbes frem og tilbage, hvilket jeg klart foretrækker, da man så aldrig er i tvivl om, hvorvidt man har ramt knappen rigtigt.

På den nederste del af hoveddelen på Voyager Edge er lydkontrollen, som er udformet med tydelige afmærkninger i plastikken, så det er let at føle, om ens finger en korrekt placeret når lyden skal justeres.

Fornuftig batteritid

Selvom Plantronics Voyager Edge er lille betyder det ikke dårlig batteritid. Faktisk er der helt op til seks timers samtale på en opladning, hvilket jeg synes er rimeligt.

Et medfølgende ladeetui indeholder sit eget batteri, så headsettet kan lades, uden man behøver være i nærheden af strøm. Headset og etui har tilsammen omkring 16 timers taletid.

Du skal være opmærksom på, at det ikke er muligt at oplade headsettet via MicroUSB med mindre, ladeetuiet benyttes. Generelt er jeg ikke tilhænger af, at det kræver ekstra dimser at lade ens gadgets, da man i forvejen har så rigeligt elektronik at holde øje med.

Bemærk. Salgspakken indeholder kun et MicroUSB-kabel og et ladestik til bilen. En traditionel oplader medfølger ikke.

Konklusion: Godt til kontoret

Plantronics har skruet et headset sammen, som i sit udtryk ligner noget fra 2014 og ikke som f.eks. modellen Voyager B235, der ligner et gammeldags høreapperat, fra tiden før også disse blev små og moderne. Så stort plus på designet.

Batteritiden på seks timers samtale plus det ekstra ladestationen har med sig, er også på den gode side. Også stemmestyringen og bevægelsessensoren tæller positivt.

Jeg bryder mig ikke om pasformen, der for mig ikke er optimal i alle situationer.

I de fleste tilfælde er samtalekvaliteten godkendt, så længe du er opmærksom på, at headsettet klarer sig bedst i kontormiljøer. En gammel støjende varevogn, gadestøj eller i industriomgivelser, vil jeg ikke anbefale det.

Den gode nyhed er, at kommunikationen via Bluetooth og headset er stabil, og tilslutningen sker på et splitsekund.

Plantronics Voyager Edge lader på fire ud af seks stjerner. Dagsprisen er aktuelt lige under 1.000 kroner.

- Jabra Rox - nyt fedt trådløst headset

Fordele / ulemper

Fordele

- Lækkert kompakt design med gode bevægelses- og stemmefunktioner
- God batteritid med ekstra strøm i ladestationen
- Stabil Bluetooth kommunikation

Ulemper

- Dårlig lyd i støjende omgivelser, men god på kontor
- Kun oplader til bilen i salgspakken
- Pasformen ikke god nok

Mere til historien

Rækkevidden på et Bluetooth baseret headset er under optimale forhold omkring 10 meter.

Plantronics Voyager Edge
Apple i modvind med nye iPhone-covers
(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Apple har opdateret AirPods Pro med USB-C

Det er ikke kun iPhone 15-serien, som har fået USB-C-stik, det har opladeæsken til en opdateret AirPods Pro variant også.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram