App-udviklere foretrækker Android

0

Udvalget af applikationer er enormt, men hvad er applikationsudviklerne selv mest til? Android, iOS, Windows Phone eller HTML5?

Apps, ApplikationDa Apple i 2008 var klar med deres App Store var det nok ikke helt forventningen, at de ville skabe en kæmpe industri. I 2013 havde den globale applikations-økonomi en værdi på omkring 372 milliarder kroner. Dette tal, mener analysevirksomheden VisionMobile, vil være steget til 782 milliarder i 2015. Det skriver Computerworld.dk.

Applikation i Samsung Galaxy S5 logger dit liv

VisionMobile har lavet en rapport over hvilken platform, som foretrækkes af applikationsudviklerne. Ifølge rapporten så udvikler 41 procent af udviklerne nu til både Android og iOS.

Undersøgelsen viser også, at 37 procent af udviklerne har Android, som den primære platform, mens 32 procent foretrækker iOS, og 14 procent peger på HTML5 som deres vigtigste platform. Kun seks procent vælger Windows Phone.

 – Apple vil lægge vægt på sundhed og motion med iOS 8

Flest foretrækker Android – men mest loyale overfor iOS

Selvom flest udviklere foretrækker Android platformen, så er er det iOS, som opnår den bedste vurdering når det kommer til loyaliteten. Her er tallene byttet rundt og 59 procent af iOS-uviklerne, har den som den primære platform, mens 52 procent af Android-udviklerne, bruger den som den primære platform.

Af de udviklere, som laver løsninger til Windows Phone, har kun 25 procent den platform, som deres primære.

 – “Dette giver mening ud fra et forretningsperspektiv: Mens udviklere måske går efter flere platforme, kræver en sund virksomhed en sund bundlinje, og for de fleste udviklere er der bedre muligheder for at opnå dette med iOS end nogen anden platform,” skriver VisionMobile.

Undersøgelsen viser også, at 71 procent af udviklerne laver løsninger til Android.

Du kan læse hele rapporten her. 

Mere til historien

Ifølge rapporten fra VisionMobile, så er det ikke alle der tjener en masse på deres applikationer. Rapporten viser, at 60 procent af udviklerne tjener under 500 dollars per applikation om måneden.

Tidligere har udregninger fra Forbes vist, at udviklerne hos Apple i gennemsnit tjener 4.000 dollars per applikation, mens det hos Google er 1.125 dollars og 625 dollars ved Microsoft.

Læs også:
– 3 fede apps til skiferien

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer