Danmark får ny digital IT-plan mod 2020

IT er kommet for at blive, det har politikerne også anerkendt. Derfor skal Danmark satse på kunstig intelligens, nanoteknologi og biotech. “Så fremtiden er nu, ikke om en generation eller to,” siger politikerne.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Kommunerne, regionerne og staten skal satse mere på IT og bioteknologi for at skabe arbejdspladser, vækst og gøre Danmark interessant for investorer og gode forskere fra udlandet. Derfor er der kommet ny fællesoffentlig strategi frem mod 2020.

– “Kunstig intelligens, nano- og bioteknologi samt vidtstrakt brug af big data banker allerede på døren. Så fremtiden er nu, ikke om en generation eller to,” lyder meldingen fra politikerne.

 – 2020: Mobilen vil være med udbredt end el og vand

Disse udmeldinger afviger ikke så meget fra da man lavede planer frem mod 2011 og 2015, men i den nye 2020 plan er der også øget fokus på erhvervslivet, så der er større synergi og samarbejde. Af helt konkrete tiltag nævnes smart citys, ID til børn og unge, samt digitale udbud i den 60 siders lange rapport.

Tiltag til helt basale IT systemer

Der er dog stadig helt elementære problemer, som kræver en fast hånd, for at sikre brugervenlighed, IT sikkerhed og genbrug af data, så institutioner undgår unødigt dobbeltarbejde. Dobbeltarbejde er både generende for medarbejderne, men også brugerne og giver længere svartid, hvilket mindsker effektiviteten.

 – I 2020 vil vi downloade 284 milliarder apps

Rapporten skal mere ses som en guide og rettesnor, snarere end adskillige tiltag til konkrete løsningsmuligheder. Blandt de konkrete tiltag nævnes dog, at erhvervslivet skal spare tre milliarder via automation og genbrug af data når virksomheder rapportere til de offentlige IT systemer.

Flere informationer til telebranchen

Telebranchen kan også glæde sig, da en af de ting, som Danmark bør fokusere på, er mere åbne informationer om energiforsyning. Her er det de ledninger, som har med TV-signal, internet og elektricitet telebranchen er mest interesseret i. Der bør også blive åbnet op for data om vand, varme og spildevand så vi kan skabe mere intelligente byer, og så byggearbejde kan startes hurtigere, undgå færre fejl og reparationer tager kortere tid.

 – Galleri: Se hvordan data-forbruget vil stige mod 2020

Alt i alt lyder det meget godt, men da det kun er guidelines og ikke konkrete måltal skal vi nok sætte fingeren lidt i jorden.

Mere til historien:

Ønsker du at fordybe dig mere i 2020-planen kan du læse hele rapporten på digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Læs også:
Nokia: Europa får 5G i 2020

Ville sælge udgåede telefoner: Nuuday mister millionkontrakt

Stor erhvervsforhandler undrede sig over, at Nuuday vandt millionkontrakt med tilbud som ikke opfyldte udbudsbetingelsers mindstekrav.

(mere…)
LG overvejer exit fra smartphone-markedet

Smartphone-afdelingen trækker blodrøde spor i regnskabet hos LG, der nu overvejer en drastisk beslutning.

(mere…)
Millionaftale vundet af udbryder fra TDC

Den mindre fynske televirksomhed Mobitel vinder millionaftale med Energinet, der strækker sig i fire år.

(mere…)
Apple lukker aktiemarkedet med rekord

Gårsdagen aktiemarked blev lukket med en ny rekord fra Apple. Apple Car kan have en finger med i spillet.

(mere…)
Nokia-telefoner er topscorer på sikkerhed og holdbarhed

Bedst på sikkerhed, holdbarhed og i toppen på antallet af opdateringer til Android 10. Vil du have den bedste sikkerhed, skal der stå Nokia på telefonen.

(mere…)
Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

GUIDE: 4 ting du selv kan gøre, når onlinemøder via Teams, Zoom og Skype plages af dårlig lyd. Læs hvordan du får bedre lyd på dine møder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram