Mobilbrug forstyrrer undervisningen

Gymnasieelever føler sig stressede af deres smartphone, som forstyrrer undervisningen viser nye undersøgelser.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Der er ingen tvivl om, at mobiltelefonen har taget magten hos danskerne og det er næsten uanset alder, dog er særligt de unge vokset sammen med deres smartphone. Og denne ”sammenvoksning” skal de unge blive bedre til at håndtere, mener videnskabsjournalist og foredragsholder Søren Hebsgaard.

Uanset hvor de unge er henne, så er der billeder der skal ”likes”, mail der skal sendes eller svares på, Facebook skal tjekkes og opdateres og så skal der lige sendes “en snap”. Alt dette kan gøres fra smartphonen imens ens lærer er i gang med undervisningen i matematik eller lignende.

 – iPads giver elever dårligere karakterer

Derfor mener Søren Hebsgaard også, at de unge skal lære at vælge mobiltelefonen fra, hvis de vil undgå stress og dårlige karakterer.

Søren Hebsgaard har fornylig holdt foredrag på Vestjysk Gymnasium i Tarm, hvor eleverne blev bedt om at besvare et spørgeskema omkring deres mobilvaner. Og her kom det frem at en tredjedel af eleverne føler sig stresset over deres mobiltelefon. Det er ifølge Søren Hebsgaard generelt for unge rundt i landet. Det skriver DR.dk.

Det er positivt, at de unge også selv er begyndt at give udtryk for mobiltelefonen får for meget opmærksomhed. For mobiltelefonen tager opmærksomheden fra blandt andet skolearbejdet på gymnasiet.

 – Mobilforbud på skole giver ro i timerne

66 procent af pigerne og 38 procent af drengene svarer også, at de bruger mobiltelefonen for meget.

– ”Det er klart et problem – også i timerne. Folk skal lige tjekke telefonen, når vi for eksempel laver gruppearbejde,” siger Maria Stein, som er elev på Vestjysk Gymnasium.

Flere af eleverne kunne også godt tænke sig, at lærerne skred hårdere ind, når eleverne sidder med øjnene nede i deres smartphone.

– ”De fleste ignorerer det bare. Og så tænker jeg, det virkelig må være irriterende for dig, at nogen prioriterer det over din undervisning. Men det er vores problem, hvis vi ikke lærer noget. Det kan da også irritere mig, hvis andres telefoner larmer,” siger Annika Schmidt.

Mere til historien

TV 2 har lavet programserien ”Når mobilen ta’r magten”, hvor de holder øje med hvor meget eleverne bruger deres mobiltelefon, computer osv. i timerne til andet end skolearbejde. Resultatet er skræmmende.

Din smartphone i vinterkulden: 5 tips til at undgå skader

TIP: Smartphonen har det ikke godt i kulden. Du får her 5 tips til, hvordan du undgår skader på mobilen i det kolde vejr.

(mere…)
Vi beholder telefonen i længere tid

Danskerne skifter ikke telefon ligeså ofte, som tidligere. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
AI-paradokset: Ledere ser potentialet, men tøver

Undersøgelse afslører kløft mellem ledelses forventninger og medarbejdernes brug af AI.

(mere…)
Bilejere ønsker nem reparation af elbiler

Reparation af elbiler skal være enkelt og lige til, lyder kravet fra elbilsejerne.

(mere…)
2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online

Red Barnet og Trygfonden har fået udarbejdet en ny undersøgelse, som viser, at 2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online.

(mere…)
Teleselskab fraråder smartphones til børn

Et teleselskab fraråder nu smartphones til børn under 11 år grundet børn og unges massive brug af sociale medier.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram