Alvorlige anklager mod OnePlus
Amerikanske lovgivere frygter, at følsomme brugerdata sendes til Kina.

OnePlus-telefoner er genstand for alvorlige anklager i USA, hvor to lovgivere har rettet en henvendelse til Handelsministeriet.
De anmoder om en undersøgelse af, hvorvidt smartphones fra OnePlus potentielt sender følsomme brugerdata hjem til Kina, skriver Reuters.
Denne bekymring bygger på ubekræftede påstande fra et kommercielt selskab om, at OnePlus-enheder “muligvis” indsamler og overfører private oplysninger og skærmbilleder.
Selvom der ikke er fremlagt konkrete beviser, kan denne sag potentielt få drastiske følger for OnePlus.
🔹 Her kan du se, om du kan spare penge på bilforsikringen. Svar med det samme. Ingen salgsopkald eller mails. Tjek selv her Annoncelink
Omfang og mulige konsekvenser
Handelsministeriet er nu anmodet om specifikt at klarlægge, om OnePlus-enheder indsamler og transmitterer data som beskrevet.
Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom en undersøgelse indledes, betyder det ikke automatisk et forbud mod OnePlus-telefoner i USA.
Skulle OnePlus findes skyldigt i at overføre brugerdata til Kina, er det mere sandsynligt, at selskabet vil blive pålagt at foretage korrigerende ændringer – et scenario der fortsat er ukendt land.
LÆS MERE: Ny Alert Slider og mere AI i kommende OnePlus-model
Et mønster af amerikansk skepsis mod kinesiske tech-virksomheder
Sagen mod OnePlus skal ses i lyset af nyere fortilfælde, hvor amerikanske myndigheder har grebet ind over for selskaber, selv når de har opereret inden for gældende regler.
Et prominent eksempel er TikTok, som til trods for at have efterlevet alle stillede krav, fortsat er genstand for amerikansk kritik. Biden-administrationen slog ned på TikTok, selv efter at platformen indgik en aftale med Oracle i 2022 om håndtering af amerikanske brugerdata.
Præsident Donald Trump har desuden gentagne gange forlænget en frist for TikTok til enten at blive solgt eller imødese et forbud på det amerikanske marked.
Disse fortilfælde indikerer, at et salgsforbud mod OnePlus ikke er usandsynligt, selv hvis selskabet ikke skulle have håndteret kundedata forkert.
Sagen bringer tankerne hen på Huawei, der også før Trumps regeringsperioder, kom i søgelyset. I dag er Huawei ikke længere er en spiller på smartphone-markedet uden for Kina. Huawei-sagen var udelukkende baseret på en mistanke og ikke beviser.
Mangler du som 1000-vis af andre viden om den nye teknologi? Modtag et overblik i indbakken 4 gange om ugen. Tilmeld dig GRATIS NETOP NU.
Dominoeffekten: Hvem er den næste?
OnePlus er ikke en dominerende spiller på det amerikanske marked. Ikke desto mindre er der en bekymring for, at et eventuelt uberettiget forbud mod OnePlus kan bane vejen for forbud mod andre kinesiske producenter.
Spørgsmålet melder sig, om Motorola kunne blive den næste i rækken, så snart amerikanske politikere bliver opmærksomme på, at selskabet er ejet af det kinesiske brand Lenovo.
Et salgsforbud mod Motorola ville få betydeligt større konsekvenser for det amerikanske smartphone-marked end et forbud mod OnePlus.
Motorola-telefoner udgør rygraden i budgetsegmentet, på linje med Samsungs Galaxy A-serie.
Ifølge Counterpoint Researchs tal for fjerde kvartal 2024 sidder Motorola på ti procent af det amerikanske marked og rangerer som nummer tre efter Apple og Samsung. Det skriver Android Autority.
Deres telefoner forhandles desuden bredt af store teleselskaber og detailhandlere, hvilket sikrer en betydelig markedsandel.
OnePlus og Motorola er heller ikke de eneste kinesiske smartphone-mærker i landet. TCL er ligeledes en fast bestanddel af prepaid-segmentet, og selskabets telefoner sælges blandt andet af T-Mobile, Verizon og Walmart.
Mere til historien
OnePlus har ikke kommenteret på anklagerne.