Samsung Galaxy S25 Edge er virkelig fedt designet, men … | TEST
TEST: Designet er argumentet. Prisen er det modsatte. Her er min test af Samsung Galaxy S25 Edge.

Samsung demonstrerer tydeligt deres evne til nyskabelse inden for produktdesign. Galaxy S25 Edge er iøjnefaldende, og det slanke design alene tilfører telefonen en markant wow-faktor.
En tykkelse på blot 5,8 mm er imponerende. Til sammenligning er en standard Galaxy S25 7,2 mm tyk, mens en iPhone 16 måler 7,8 mm.
For at opnå det tynde design har Samsung dog været nødt til at foretage visse kompromisser.
Kompromiserne er:
- Mindre batterikapacitet
- Kameradelen er reduceret

Batteriet er en stor udfordring
Kapaciteten på 3.900 mAh er i underkanten. Jeg kan holde liv i S25 Edge fra morgen til aften, ganske som Samsung lover, men…
Ved intensivt brug og/eller i områder med dårlig netværksdækning reduceres det strømoverskud markant, som jeg normalt oplever med andre telefoner.
Dette resulterer i, at batteriniveauet hurtigt falder til et kritisk punkt efter min vurdering.
Et andet kritikpunkt er opladningshastigheden, der maksimalt er 25 watt ved kabeltilslutning. Under optimale betingelser opnås cirka 50% opladning på 30 minutter.
Den trådløse opladning når maksimalt 15 watt, forudsat at opladeren er præcist positioneret. Samsung har heller ikke implementeret Qi2-standarden med magnetisk fastgørelse af opladeren her.
Det er efter min mening skuffende, at Samsung ikke har prioriteret en hurtigere opladning i denne designorienterede topmodel.
LÆS MERE: Se specifikationerne på Galaxy S25 Edge

Kameraet gør det overraskende godt
Kameraopsætningen omfatter en primær sensor på 200 megapixels samt en 12 megapixels ultravidvinkel. I forhold til flagskibsmodellen i S25-serien repræsenterer dette en betydelig begrænsning af funktionaliteten.
Jeg værdsætter de mange objektiver på S25 Ultra, da de øger de kreative udfoldelsesmuligheder. Dette er ikke tilfældet med S25 Edge, som ikke primært er designet til fotoentusiaster eller content creators.
Du skal kunne leve med, at der ikke er optisk zoom, hvilket reducerer billedkvaliteten i zoom-situationer. Du skal desuden være bevidst om, at dette mest er et point-and-shootkamera.
På trods af den manglende optiske zoom kan der stadig tages portrætter med bokeh-effekt. Denne funktion er dog baseret på digital billedbehandling.
Trods min skepsis over for kameraet er resultatet overraskende godt. Muligheden for at være kreativ er selvfølgelig ikke så stor, men de billeder, S25 Edge tager som point-and-shoot, er absolut godkendte.
Herunder kan du se nogle af mine billeder, der er taget med S25 Edge.
GALAXY AI: Du får den samme pakke med kunstig intelligens funktioner, AI, som på de andre telefoner i Galaxy S25-serien. Der er stadig funktioner i Galaxy AI, som ikke virker på dansk. Over tid har jeg konstateret, at AI-delen er blevet mindre vigtig for mig. Jeg bruger dog muligheden for at fjerne støj fra udendørs videooptagelser og ikke mindst stavekontrollen i tastaturet en del.
Billeder fra Galaxy S25 Edge








Bliver hurtigt temmelig varm
Denne telefon er udstyret med et Qualcomm-chipset, identisk med det, der anvendes i de øvrige modeller i Galaxy S25-serien.
Den reducerede interne plads resulterer desværre i øget varmeudvikling og potentielt lavere ydeevne under vedvarende belastning. Dette illustreres i nedenstående tabel, hvor målinger for Samsung Galaxy S25 Edge sammenholdes med Samsung Galaxy S25 Ultra.
På trods af den påviseligt højere ydeevne i ultra-modellen, er dette ikke et forhold, som den gennemsnitlige bruger vil opleve i daglig brug.
Ydeevnen i S25 Edge er mere end tilstrækkelig for de fleste anvendelsesområder.
Skærmen på telefonen er fremragende med en opdateringsfrekvens på 120 Hz, hvilket resulterer i en meget glidende visuel oplevelse. Frontglasset er af typen Gorilla Glass Ceramic 2, der yder god beskyttelse mod skader ved tab. Bagcoveret er beskyttet af Gorilla Glass Victus 2.
SÅDAN OPDATERES SAMSUNG GALAXY S25 Edge: Præcis som med de andre telefoner i serien så lover Samsung 7 års system- og sikkerhedsopdateringer.

Konklusion: Absolut en god telefon, men …
Du skal købe Samsung Galaxy S25 Edge, hvis du ønsker den nyeste innovation inden for produktdesign; det ypperste af, hvad der kan lade sig gøre lige nu.
Trods den begrænsede fysiske plads i tykkelsen har Samsung stadig formået at inkludere et acceptabelt kamera, der dog stikker en del ud, samt en topmodel-processor og en god skærm.
Trods den mindre fysiske plads i tykkelsen, så har Samsung stadig fået plads til et rimeligt kamera, der dog stikker en del ud samt en topmodel processor og god skærm
De primære kompromisser vedrører batteriets kapacitet og det reducerede kamerasystem. Til gengæld er designet et markant plus. Det er værd at notere, at S25 Edge ikke adskiller sig fra andre smartphones i dimensionerne højde og bredde; fokus er alene på den minimale tykkelse
Det største problem er prisen: 10.499 kroner for 256 GB-versionen. Det er for mange penge sammenlignet med andre telefoner, medmindre du er fuldstændig begejstret for designet.
5 ud af 6 stjerner.
Her kan du læse min test af Samsung Galaxy S25 Ultra.
Aktuelle priser på Samsung Galaxy S25 Edge
Herunder kan du se dagspriserne på Samsung Galaxy S25 Edge, 256 GB lagerplads, 12 GB RAM.
Vi henter priserne. Vent venligst ⏳
Indlæses priserne ikke?
Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.
Fordele og list at tænke over
Fordele
- Flot stor (flad) skærm med flydende 120 Hz grafik
- Kraftig ydelse – som på de andre S25’ere
- En stabil telefon der ikke fejler
- Lang periode med opdateringer af softwaren
- God samtalelyd
- Kameraet tager fine billeder som ”point-and-shoot”
- Batteriet holder hele dagen
- Trådløst opladning er understøttet
- Fed innovation med super tyndt design
Lidt at tænke over
- Yder ikke helt så meget som fx Galaxy S25 Ultra
- Ringere kamera end i Galaxy S25 Ultra
- Bliver hurtigt varm ved belastning
- Virkelig høj pris
- Batteriet leverer ikke noget overskud på en hård dag
- Langsom opladning
- Er tyndere end andre telefoner men ikke fysisk mindre
Mere til historien
Samsung Galaxy S25 Edge har tidligere, på rygtebasis, været omtalt som Samsung Galaxy S25 Slim.