Hver tredje dansker er blevet svindlet på nettet
Svindlerne er snart alle steder og ny undersøgelse viser, at hver tredje dansker er blevet svindlet på nettet.

Digital svindel er ikke længere et sjældent fænomen i Danmark. En ny undersøgelse afslører, at hele hver tredje dansker har været udsat for online svindel, og at tre ud af fire har oplevet forsøg på det. Det oplyser Forbrugerrådet Tænk i en pressemeddelelse.
Markant ændring i svindelformen
Undersøgelsen, foretaget af Wilke for Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden, viser, at metoder som phishing, falske webshops og opdigtede konkurrencer er særligt udbredte. Disse metoder tegner sig også for næsten en fjerdedel af de økonomiske tab, som danskerne har lidt.
I gennemsnit mister ofrene 8.180 kroner, men enkelte former for svindel, som f.eks. kærlighedssvindel, koster i gennemsnit over 41.000 kroner. Direktør i Forbrugerrådet Tænk, Winni Grosbøll, kalder udviklingen alvorlig og understreger, at digital svindel undergraver tilliden i samfundet og kan have store økonomiske konsekvenser for de ramte.
Selvom mange danskere føler et personligt ansvar for at undgå svindel, mener et stort flertal også, at det er et fælles samfundsproblem, der kræver en indsats fra alle. Halvdelen efterlyser bedre information om hjælp, og næsten otte ud af ti mener, at myndighederne bør gøre mere for at bekæmpe digital kriminalitet.
Ekspert: Internetsvindel kan sagtens stoppes
Bekymrende er det også, at en tredjedel af dem, der har været udsat for svindel, ikke har kontaktet nogen for at få hjælp. Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden opfordrer derfor til, at man rækker ud til hinanden og søger hjælp, hvis man bliver ramt, da ingen bør stå alene med ansvaret i kampen mod digital svindel.
Mere til historien
Der er generelt også ofte meget svindel, når der f.eks. udbetales skattepenge og andet, som berører en stor mængde mennesker.