De bedste TECH-film og serier til påsken
Påsken er over os 🐣 Hvis du har et par afslapningsdage, så har vi samlet en lille liste over techinspirerede serier og film.

Hvis du planlægger at tilbringe noget af påsken med afslapning på sofaen, så kan det måske være, du også vil begive dig ud i nye film og serier.
I så fald har vi nogle bud til dig på, hvilke film og serier du kan tjekke ud. Måske har du set dem før, eller også er nogle af dem nye for dig.
Vi er jo et tech-medie, så derfor vil det selvfølgelig være tech-inspirerede film og serier, vi fremhæver.
LÆS MERE: Max ændrer logo: Ligner nu mere HBO
6 bud på fede tech-film
Jobs / The Social Network
Hvis vi kaster blikket over på film, så er der et ret stort udvalg af disse, som kan være værd at se.
For at starte med de mere biografiske film, så er der filmene Jobs og The Social Network. Jeg har set dem begge og vil helt klart anbefale dem.
Den første (Jobs) har ikke ligefrem fået de bedste anmeldelser, men jeg synes nu alligevel, den er værd at se. Skulle du være i tvivl, så handler filmen om Steve Jobs og hans grundlæggelse af Apple.
The Social Network har derimod fået gode anmeldelser og tegner et billede af Mark Zuckerberg, grundlæggeren bag Facebook, og hans tilgang til tingene.
The Matrix / Ready Player One
Hvis vi skal bevæge os lidt over i det virtuelle univers, så kommer vi nok ikke uden om The Matrix. Jeg tror ikke, filmene behøver meget introduktion, og tror egentlig bare, jeg nøjes med at nævne ordet ‘simulation’. Hvis du ikke har set de film, bør du helt sikkert gøre det.
Mens vi bliver i det virtuelle, så er der også Ready Player One, som er en fremtidsfilm med en lidt dyster historie. Verden er nemlig blevet til et sted, hvor folk vil flygte fra virkeligheden og ind i den virtuelle verden kaldet OASIS.
Men da skaberen af OASIS dør og har efterladt et Easter egg, der kan lade dig arve hele imperiet i OASIS, er der pludselig mange, som gerne vil finde det.
WarGames / Terminator
Hvis vi skal ryste en klassiker ud af ærmet, kan vi tage fat i WarGames. Det er efterhånden en gammel film, men den fortjener et gensyn. Kort opsummeret er det en dreng, som ved et uheld kommer til at hacke sig ind i en militær supercomputer – og ja, tingene begynder så at gå galt.
Som den sidste og en lille bonus har vi Terminator. Normalt siger man, at 2’eren er den dårlige film, når film får en efterfølger. Generelt er jeg enig, men ikke med Terminator.
Generelt er de to første Terminator-film fremragende, hvis du spørger mig – men 2’eren er lige det bedre.
En lynhurtig handling kan nok beskrives som en ekstremt livagtig robot sendt fra fremtiden, som er kommet for at dræbe en kvinde. Kvinden vil en dag være en trussel mod maskinernes overtagelse af verden, så derfor skal hun dræbes inden da.
Hvis du vil se de første to Terminator-film, så tænk over computereffekterne i 2’eren og tag i betragtning, at filmen er fra 1991.
LÆS MERE: Nu kan du søge i DR’s radio- og tv-arkiv
3 bud på serier til påsken
Silicon Valley

Den første serie er helt klart også min personlige favorit inden for tech – nemlig Silicon Valley. Kort fortalt handler den om en programmør, der arbejder på en algoritme, som skal komprimere filer på en revolutionerende måde.
Han møder en del modgang i Silicon Valley og når også at kokse i tingene flere gange. Historien er ikke baseret på nogen rigtig historie, men det gør nu heller ikke noget.
Serien er på seks sæsoner med relativt korte afsnit. Grunden til, at det er min favorit, er humoren og den kiksede måde, hovedpersonerne agerer på.
Black Mirror
Et andet bud er Black Mirror. En serie jeg desværre endnu ikke selv har fået set, men til gengæld hørt godt om.
Serien er lidt anderledes, da hver episode har sin egen selvstændige historie. Den bedst kategoriseres som sci-fi, hvor meget af det omhandler teknologi.
Severance
Den tredje inden for serier er måske en anelse uden for kategori, men jeg synes alligevel, den skal med – nemlig Severance.
Hvis jeg skal opsummere denne kort, så skal du prøve at forestille dig, at din hjerne består af to dele: en arbejdshjerne og en fritidshjerne, men der er ingen forbindelse mellem de to.
Det betyder, at når du tager på arbejde, så ved du ikke, hvem du er i det private. Du ved faktisk ikke, om du har kone og børn eller hvor du bor. Omvendt ved du heller ikke, hvad dit arbejde er, når du har fri.
Grunden til, at jeg har nævnt Severance, skyldes, at selvom den ikke omhandler den samme form for teknologi som de andre serier, så er der alligevel noget teknologisk over serien og den måde, hjernen kan “spaltes” på ved hjælp af en chip.
LÆS MERE: Her er 4 billige alternativer til Chromecast
Mere til historien
Hvis du er i tvivl om, hvor du kan finde de forskellige film og serier, så er JustWatch eller Playpilot et rigtig godt bud.