Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

Du kan se videoen her. Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Jeg har haft fornøjelsen af at prøve Xpeng G6, og må sige, at denne SUV har ret meget at byde på.

Selvom jeg har været ret glad for Xpeng G6, så var der også nogle dårlige sider ved bilen.

Her er først de 3 ting jeg elsker ved Xpeng G6

  1. Rigtig komfort og plads: Jeg synes, at G6 er en sand fornøjelse at køre. SUV-designet giver mig et fantastisk udsyn over vejen, og jeg kan indstille sæderne på et utal af måder – og de husker endda mine præferencer! På bagsædet er der godt med plads, hvilket jeg ved, at mine børn sætter pris på, især på de lange ture. Faktisk er benpladsen så god, at jeg let kan have mine lange ben, selvom førersædet er pænt langt tilbage.
  2. Fremragende køreoplevelse: Jeg er vild med den adaptive fartpilot og den automatiske styring. Dette gør kørslen behagelig og afslappet. Jeg føler mig også tryg ved de mange sensorer, der bidrager til sikkerheden. Og så må jeg bare sige, at den automatiske parkering er intet mindre end genial, men VIRKELIG skræmmende første gang, man prøver det!
  3. Moderne teknologi: Jeg er begejstret for de gode skærme og det intuitive interface i G6. Og så er det et kæmpe plus i min bog, at Xpeng lover, at softwaren i princippet ikke har en udløbsdato. Det giver en tryghed at vide, at bilen ikke bliver forældet på den front.

LÆS MERE: Prøvekør bilen og behold den natten over

3 ting, jeg synes er træls ved Xpeng G6

  1. Forvirrende systemer: Jeg oplever, at G6 har tre forskellige systemer, der kører oven på hinanden, og det kan til tider føles rodet og uoverskueligt for mig. Jeg ville foretrække en mere strømlinet løsning. Xpeng har deres egen systemsoftware med navigation fra TomTom. Ved siden af dette ligger Android Auto og Apple Carplay, men disse taler ikke sammen med bilens system i forhold til f.eks. information om batteristatus og informationer om, hvor meget strøm man har på bilen, når destinationen nås.
  2. Bagagerumsplads: Selvom bagagerummet er opgivet til 571 liter, har jeg lagt mærke til, at dette tal også inkluderer pladsen under bunden. I praksis føles bagagerummet derfor mindre, end jeg umiddelbart havde forventet.
  3. Begrænset udsyn bagud: Jeg synes desværre, at bagruden er temmelig lille, og mit udsyn hæmmes yderligere af nakkestøtterne. Det er noget, jeg har skullet vænne mig til.

DETTE SIGER XPENG OM SYSTEMERNE I BILEN: I forbindelse med udgivelsen af videoen på YouTube har Xpeng Danmark fra officiel side skrevet følgende om de tre forskellige systemer i bilen:

– “Samarbejde på software med CarPlay og Android Auto ønsker vi også. Lige nu er der desværre låst for disse ting fra Googles og Apples side. Enten integrerer man som producent fuldt ud med deres systemer, og de har ejerskab (f.eks. Android Automotive eller den nyeste CarPlay Nextgen). Det er også derfor, at disse systemer overtager hele skærmen – det er et krav fra deres side, selvom vi ville elske, at de kunne indgå som en del af vores split screen-koncept. Vi har valgt at integrere disse to systemer efter massiv efterspørgsel fra markedet, men vi er enige i, at integrationen godt kunne være bedre med vores eget XOS-system”.

Dette mener jeg om Xpeng G6

Xpeng G6 er en elbil med masser af potentiale. Jeg er især vild med komforten, køreoplevelsen og den moderne teknologi.

Dog trækker de rodede systemer, den i praksis begrænsede bagagerumsplads og det dårlige udsyn bagud en smule ned i mit samlede billede.

Hvis jeg kan leve med disse kompromiser, får jeg til gengæld en elbil, der tilbyder en fantastisk køreoplevelse og masser af komfort. Absolut en bil der kan konkurrer med Tesla Model Y og Skoda Enyaq.

Priserne starter ved:

  • Standard range: 333.900 kroner
  • Long range: 369.900 kroner

Mere til historien

I forbindelse med testen af Xpeng G6 udgav jeg også en video om ting du skal tjekke, før du køber en elbil. Den video kan du se her.

Polestar 3 vinder rækkeviddetest i vinterkulde

Der er i Norge lavet en rækkeviddetest i vinterkulden. Du kan se hvilke biler, som klarede sig bedst.

(mere…)
Se nærmere på Hongqi EHS7

Den nye Hongqi EHS7 kommer på det danske marked i februar, men du kan nu få et kig ”indenfor”.

(mere…)
Polestar 7 på vej – lille kompakt SUV

Polestar har annonceret deres næste model, som hedder Polestar 7 og er en lille kompakt SUV.

(mere…)
Bilimportør: Slut med benzinbiler

En bilimportør stopper salget af alle benzin- og hybridbiler. 

(mere…)
Tjek her hvor meget du kan spare på bilforsikringen

Her kan du tjekke hvor meget du kan spare på din bilforsikring. Få svar med det samme.

(mere…)
København får over 500 nye ladestandere til elbiler

Københavns Kommune har indgået aftale med fem ladeoperatører om at opsætte over 500 nye ladestandere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram