Cybersikkerhed: 6 forudsigelser for 2025

AI bliver vigtigt i både forsvar og angreb, når det handler om cybersikkerhed.

(Foto: Gerd Altmann)
Her er 6 bud på, hvor dan cybersikkerhedsbilledet vil udvikle sig i det kommende år (Foto: Gerd Altmann)

Cybertrusler udviklede sig hastigt i 2024, drevet af fremskridt inden for kunstig intelligens (AI).

AI-værktøjer giver cyberkriminelle mulighed for at forfine deres angreb.

Martin Kramer, it-sikkerhedsspecialist hos KnowBe4, påpeger, at AI-drevne angreb bliver mere troværdige og vanskeligere at genkende for den almindelige bruger.

6 forventede cybersikkerhedstrends i 2025

1. AI i både angreb og forsvar: AI vil blive mere udbredt i både cyberangreb og -forsvar. AI-drevne værktøjer vil forbedre trusselsdetektion og -respons, men cyberkriminelle vil også bruge AI til at udvikle mere sofistikerede angreb, herunder social-engineering-kampagner.

2. Ransomware fortsat en trussel: Ransomware-angreb vil fortsat være et problem, men AI vil spille en rolle i at overvåge netværk og enheder for usædvanlige aktiviteter.

3. Fokus på menneskelig faktor: Organisationer vil øge fokus på sikkerhedsbevidsthedstræning og phishing-simuleringer for at imødegå den menneskelige risikofaktor. Cyberkriminelle vil dog også forfine deres social-engineering-teknikker.

4. Deepfake-detektion forbedres: Deepfake-detektionsteknologier vil blive mere effektive, og cyberkriminelle vil sandsynligvis også bruge deepfakes til at fremme deres angreb.

5. Zero-trust og cyber-mindfulness: Zero-trust-tilgangen og cyber-mindfulness vil blive mere udbredt. Organisationer vil træne medarbejdere i at udvise sund skepsis og kritisk tænkning.

6. Lovgivning og reguleringer: Forsinkelser i implementeringen af NIS2-lovgivningen i Europa kan skabe udfordringer. Cyber Resilience Act vil fortsat drive forbedringer inden for cybersikkerhed, med fokus på menneskelig adfærd og sikkerhedsresultater.

Kilde: Pressemeddelelse fra KnowBe

LÆS MERE: Anders And giver gode råd om onlineadfærd

OM SOCIAL ENGINEERING: Dette er metoder, som it-kriminelle bruger til at manipulere personer og dermed få dem til at udføre handlinger eller afsløre oplysninger, der kan bruges til at kompromittere deres sikkerhed. Disse teknikker udnytter menneskelige psykologiske svagheder og tendenser, såsom tillid, hjælpsomhed, frygt eller nysgerrighed.

Mere til historien

Nogle virksomheder kører efter ”zero-trust”-princippet. Hvor alle enheder og henvendelser i udgangspunktet er farlige indtil det modsatte, er bevist.

Apple sagsøgt for over 1 milliard dollars efter droppet funktion

Et milliardstort søgsmål mod Apple er indgivet i Northern California, efter Apple droppede et tiltag grundet sikkerhedsrisici.

(mere…)
Lenovo giver computere ekstra sikkerhed

Brugerne beskyttes bedre ved dette system, mener Lenovo.

(mere…)
Over 200 virksomheder understøtter nu passkeys

KORT NYT: Ifølge tal fra 1Password understøttes passkeys nu af over 200 virksomheder.

(mere…)
Online med Anders And – god viden til børn

Danske børns digitale kompetencer er nedadgående - måske "Online med Anders And" kan rette op på det?

(mere…)
Det bliver sværere for politiet at få adgang til din iPhone

Med iOS 18 kommer en masse nyheder – også for myndighederne som politiet, der nu får sværere ved at åbne iPhones.

(mere…)
Top 3 cybertrusler: En træls type er tilbage i toppen

En klassisk sikkerhedstrussel er tilbage i top 3, viser en ny rapport.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram