Google TV Streamer test | Værd at købe?

TEST: Den nye tv- og streamingboks Google TV Streamer leverer varen, men ’reklamer’ og pris irriterer mig.

Google TV Streamer
Google TV Streamer kommer med en ny fjernbetjening som bl.a. har en favoritknap (Foto: Google)

Den klassiske og populære Chromecast udgår. I stedet skal forbrugerne købe et “mediecenter” i mikroversion. Det er omkring to år siden, at Chromecast med Google TV kom på markedet, og nu slettes “Chromecast” som varemærke. Det sker med lanceringen af Google TV Streamer.

Ret basalt er Google TV Streamer meget lig en Chromecast med Google TV. Den nye version kommer dog med et par ekstra tricks i ærmet, udover at den fysiske størrelse er markant ændret.

Det første, jeg lagde mærke til, er, at det nu er sværere – måske umuligt – at gemme Google TV Streamer bag ens skærm, netop på grund af den fysiske størrelse.

Mens du på forgængeren har en cirka 8 centimeter HDMI-ledning til at sætte direkte i fjernsynet, har den nye blot en HDMI-udgang, som netop lægger op til, at enheden ikke skal “bo” bag ved skærmen.

Begge enheder benytter den samme standard til trådløs netværksforbindelse (Wi-Fi 802.11ac – Wi-Fi 5), men den nye model har mulighed for tilslutning af kablet netværksforbindelse (ethernet).

Google TV Streamer er meget hurtig

I en længere periode har jeg udelukkende anvendt smart-tv-brugerfladen på mit Samsung-tv. Jeg må sige, at jeg har lært at leve med de begrænsninger, dette giver.

Jeg har endnu til gode at opleve, at smart-tv-brugerfladerne og deres apps er lige så gode som på eksterne tv-bokse.

I forhold til Samsung starter apps som DR TV og TV 2 Play hurtigere og er langt mere flydende at navigere rundt i. Mens DR TV-appen på Samsungs skærme blot er en websideafspiller pakket ind som en app (lidt firkantet sagt), er DR TV på Googles platform præcis lige så effektiv som det ses på et Apple TV – netop fordi det er en ægte app.

Brugeroplevelsen omkring opstart og betjening af apps er absolut i orden hos Google.

En ekstra fed detalje er, at du nu kan eftersøge fjernbetjeningen ved at sige “Hey Google, find my remote” – eller trykke på knappen bag på enheden i under 5 sekunder. Dette er ret smart. Vi kan i hvert fald herhjemme godt engang imellem have forlagt fjernbetjeninger.

Fjernbetjeningen har fysiske genveje til Netflix og YouTube, men også en favoritknap, som du kan indstille til den app, du bruger mest. Jeg forstår dog ikke, hvorfor man ikke frit kan konfigurere knapperne – eller jo! Netflix-knappen må vi jo regne med, at Netflix har betalt for, så det er nok forklaringen på den knap.

LÆS TESTEN: Samsungs OLED-skærm er vanvittig overbevisende

Dette irriterer mig grænseløst

Mens jeg gerne roser Google for deres velfungerende og “no nonsense” tilgang til telefoner, er det tydeligt, at afdelingerne med telefoner og tv-produkter ikke spiser deres frokost sammen.

Android TV-brugerfladen er (stadig) fuld af reklamer (som på forgængeren). Undskyld! “Anbefalinger”. Fair nok, hvis det var reklamer for Googles egne ting, men dette er reklamer/anbefalinger fra andre udbydere.

Jeg har hverken Disney+ eller Prime. Alligevel skal jeg se forslag til film og serier fra disse udbydere. Jeg har ikke engang disse apps installeret.

Og når Google kan vise reklamer for streamingtjenester og deres indhold, kan de i princippet også vise det for en ny kaffemaskine eller vise boligannoncer fra mit lokalområde.

Du kan IKKE deaktivere disse sektioner eller ændre dem. Det er alt eller intet. Jeg bliver SÅ træt og grænseløst irriteret.

LÆS MERE: Så kom der reklamer i min smart-tv brugerflade

AKTIVER APP-ONLY: Hvis du ikke vil se reklamer/anbefalinger i brugerfladen på Google TV Streamer, så kan du aktivere ‘App only’-tilstand, som ændrer brugerfladen til kun at vise de apps, der er installeret. Læs mere om hvordan du gør. Bemærk, at når denne tilstand er aktiv, så har du ikke adgang til integrationen med Google Home enheder.

Google TV Streamer
Google TV Streamer måler 137 mm i længden og 38 mm i bredden (Foto: Google)

Ser rigtigt godt ud!

Jeg er ret begejstret for billedkvaliteten fra Google TV Streamer. Afspilning af indhold i op til 4K HDR (60 fps) er understøttet, inklusive Dolby Vision. Alt indhold, som jeg har set, skalerer korrekt og ser rigtigt godt ud.

Omkring lyden har jeg haft et ude-af-sync problem, som har ført til, at jeg måtte genstarte enheden nogle gange i testperioden. Jeg formoder, at dette er en fejl i denne tidlige version, som jeg har haft adgang til.

Platformen Android TV er også et plus, da den er bredt understøttet i forhold til streamingapps – herunder også Spotify, der endda er så smart, at den “ved”, dette er en tv-skærm og derfor automatisk rykker videopodcasts frem i visningsoversigten.

En ny ting er, at man med få tryk kan hente ens Nest-enheder frem på skærmen. Jeg har f.eks. et Nest-kamera, som nu er langt lettere at tilgå end tidligere.

Google TV Streamer vs. Chromecast med Google TV

 Google TV StreamerChromecast m/ Google TV
Opløsning4K HDR, 60 fps4K HDR, 60 fps
VideoformaterDolby Vision, HDR10, HDR10+, HLGDolby Vision, HDR10, HDR10+, HLG
LydDolby Digital, Digital Plus, AtmosDolby Digital, Digital Plus, Atmos
ForbindelserWi-Fi 802.11ac (2.4 GHz / 5 GHz)Wi-Fi 802.11ac (2,4 GHz/5 GHz)
RAM4 GB2 GB
ChipsetMediaTek MT8696, 2 GHzMediaTek, MT8696, ? GHz
Lagerplads32 GB8 GB
Pris899 kr.475 kr.

Nyeste systemversioner

  • Streamer: Android TV OS 14. Sikkerhedsniveau 1/8-24
  • Chomecast m/ G TV: Android TV OS 12. Sikkerhedsniveau 1/8-24
  • Opdateringer: 5 års sikkerhedsopdateringer – frem til 2029

Konklusion: Værd at købe… Men!

Google TV Streamer gør, hvad den skal. Men! I det store perspektiv skal det med, at der ikke er de helt store forskelle på Google TV Streamer og Chromecast med Google TV. I hvert fald ikke nok til, at jeg vil anbefale en opgradering.

Dagsprisen er lige nu 475 kroner for Chromecast med Google TV, ifølge Pricerunner, mens Google TV Streamer koster 899 kroner. Den nye er ikke næsten dobbelt så god som den gamle.

Til sammenligning koster Apple TV 4K (64 GB) cirka 1.250 kroner.

De største forskelle er:

  • Mulighed for kablet internetforbindelse
  • Ny fjernbetjening med favorit-funktion
  • Du kan ’søge’ efter fjernbetjeningen
  • Integration af Google Home-enheder
  • Valgfrit Google Fotos-album til screensaver
  • Højre pris

Google TV Streamer lander på 5 ud af 6 stjerner. Min anbefaling er, at i stedet køber Chromecast with Google TV medmindre forskellene er den højere pris værd.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • God billedkvalitet
  • Mulighed for kablet internetforbindelse
  • Find fjernbetjeningen når den er væk
  • Google Home integration
  • Hurtig opstart af apps og tjenester
  • Lækker og flydende betjening af streamingapps
  • Stort app-udvalg 

Lidt at tænke over

  • Prisen er meget højere end forgængeren
  • Reklamer / anbefalinger for indhold du ikke har
  • Egner sig ikke til at bo bag ved skærmen

Mere til historien

Selvom Google TV Streamer ikke har “Chromecast” i navnet, kan du stadig bruge Chromecast-overførsel af indhold fra din telefon til enheden/skærmen.

Google TV Streamer
Sådan er kameraet i Phone 16 Pro og iPhone 16 Pro Max

KAMERATEST: Vi har set nærmere på kameraet i iPhone 16 Pro og 16 Pro Max. Se fotoeksemplerne her.

(mere…)
YouSee hæver priserne igen – 900.000 husstande rammes

Tv og nogle bredbåndsabonnementer bliver dyrere. Ja selv fastnetprisen forøges hos YouSee.

(mere…)
iPhone 16 og iPhone 16 Plus: Skal du købe?

TEST: Er iPhone 16 og iPhone 16 Plus værd at købe? Vi har samlet for- og imod iPhone 16.

(mere…)
Bowers & Wilkins Pi8 lyder godt!

TEST: Headsettet Bowers & Wilkins Pi8 har en god lydkvalitet, men det slår ikke mit reference-headset.

(mere…)
AirPods 4: Sådan er de!

FØRSTE TESTS: AirPods 4 er et fremskridt, men er de værd at købe? Her er de første tests af AirPods 4.

(mere…)
Samsung Galaxy Ring: Lovende teknologi, … men

VIDEO: Er Samsung Galaxy Ring fremtidens sundhedstracker eller blot dyr gimmick? Se min test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram