Pas nu på dit Apple Pay
Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.
Apple Pay er et af de mest udbredte betalingsmidler til kontaktløs betaling i Danmark, hvilket i forhold til sikkerhedsaspekterne er et problem.
Apple Pay sætter Dankort under pres9888
Jeg har netop modtaget en mail med emnet “Hej! Apple Pay blev suspenderet på din enhed”.
Det er naturligvis en svindelmail, men jeg er sikker på, at mange i et uopmærksomt øjeblik kunne overse faren ved mailen.
Jeg var nødt til lige at prøve at klikke på linket, i øvrigt med teksten “bekraft nu”; svindlerne har ikke “Æ” i deres land.
Linket førte til en Apple-lignende side, hvor man skal “logge ind” med sit Apple ID. Det er lige her, svindlerne får dig til at udlevere dit login-brugernavn og password.
Det er fuldkommen ligegyldigt, hvad der indtastes i boksen. Det gælder også på den næste side, der beder om kortnummer, navn, udløbsdato og CVV-nummeret bag på kortet.
Nu rammer du en side, der minder om MitID-godkendelse, men denne side er selvfølgelig også falsk. Her slutter svindlen.
Svindlerne har nu adgang til dit Apple ID-login og dit kreditkort.
GENKEND TEGNENE PÅ PHISHING
- Følelse af hast: Phishing-mails forsøger ofte at skabe en følelse af hast, f.eks. ved at hævde, at din konto er blevet suspenderet, eller at du skal handle nu for at undgå en straf.
- Ukendt afsender: Vær mistænksom over for e-mails fra afsendere, du ikke genkender. Kontroller e-mailadressen nøje for at se, om den ligner en legitim virksomheds e-mailadresse.
- Stavefejl og grammatiske fejl: Phishing-mails indeholder ofte stavefejl og grammatiske fejl. Phishing-mails kan have en dårlig formatering, f.eks. tekst, der ikke er justeret korrekt, eller manglende billeder.
Hvis dit login ikke er beskyttet af tofaktorautentifikation, så er der fuld adgang til at overtage din identitet og informationer om, hvor du og din telefon befinder dig.
Der er også adgang til din mail og alle dine kontakter og kalenderaftaler samt filer på iCloud kan nu hentes af svindlerne.
Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel
Kreditkortinformationerne kan sælges på det sorte marked, hvor køberen af kortinformationerne kan handle på din regning.
Det gode råd er: Tænk, før du klikker og udfylder.
LÆS MERE: Værn mod SMS-fusk er hullet
Mere til historien
Mailen har intet med Apple Pay at gøre. Det er blot blikfang for at få brugere af Apple Pay til at åbne mailen, hvilket jeg jo også gjorde.