Nu skal der tjenes penge på AI-musik

Google er med ved forhandlingsbordet i kapløbet om, at få kontrol over deepfake-baseret musik på basis af etablerede kunstnere.

en glad mand med guitar
Får man den idé, at anvende kunstig intelligens til, at lave sit eget Kandis-nummer med Johnny Hansens vokal, så skal der betales ved kasse et, mener Universal Music Group og Warner Music. (Foto: Peter Bergman)

Internetgiganten Google forhandler ifølge flere medier med to dominerende musikvirksomheder, Universal Music Group og Warner Music, om retten til, at bruge etablerede kunstneres stemmer til AI-brug.

Dermed forsøger musikbranchen at tjene penge på det, der anses for en af de største trusler. En trussel som siden ChatGPT blev allemandseje i efteråret, har flydt i en lind strøm ud på diverse platforme.

Med ChatGTP, Bard (Googles konkurrent, red.) og andre robotter er der nærmest kommet system i at skrælle superstjerners stemmer – og ofte musik – og producere musiknumre, der meget nemt kan opfattes som originaler – de såkaldte deepfake-produktioner, som også kendes fra blandt andet falske videoer og billeder.

Britiske Financial Times skriver ifølge Computerworld på baggrund af fire kilder, at drøftelserne er kommet i stand på grund af en bekymring i musikindustrien.

Den bekymring bør dog ikke være ny. Allerede sidste år fjernede Spotify tusindvis af AI-genererede sange, skrev mediet Gizmodo tidligere i år.

Spotify reagerede efter Universal Music Group havde sat fokus på musik fra Boomy-tjenesten. Boomy slår sig op på, at man ved hjælp af kunstig intelligens kan skrue et musiknummer sammen på få sekunder. Men det skal altså ikke ske med etablerede kunstneres stemmer og/eller musik, mener de to store musikselskaber.

Ifølge Financial Times er Googles drøftelser med de to musikselskaber kun lige begyndt, men det peger hen mod, at musikerne og sangerne skal give tilladelse til videresalg. Og desuden skal tjene penge på det.

Desuden skal der udvikles et værktøj, som kan anvendes til lovlig produktion af sange med licenserede stemmer.

Mere til historien

Google har afsløret AI-værktøjet MusicLM, og stiller sig dermed op i køen af software, som i al sin enkelthed kan forvandle stort set, hvad som helst, som afgiver lyd – for eksempel tale – til musik …

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
AI muliggør en ny form for svindel

Kunstige intelligens kan bruges til en ny type svindel avanceret svindel, der kan være på vej, før du venter det.

(mere…)
Nu får Gmail-brugerne tiltrængt hjælp

Googles AI-sikkerhed strammes og blokerer mere spam og flere phishing-angreb.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram