Nu skal der tjenes penge på AI-musik

Google er med ved forhandlingsbordet i kapløbet om, at få kontrol over deepfake-baseret musik på basis af etablerede kunstnere.

en glad mand med guitar
Får man den idé, at anvende kunstig intelligens til, at lave sit eget Kandis-nummer med Johnny Hansens vokal, så skal der betales ved kasse et, mener Universal Music Group og Warner Music. (Foto: Peter Bergman)

Internetgiganten Google forhandler ifølge flere medier med to dominerende musikvirksomheder, Universal Music Group og Warner Music, om retten til, at bruge etablerede kunstneres stemmer til AI-brug.

Dermed forsøger musikbranchen at tjene penge på det, der anses for en af de største trusler. En trussel som siden ChatGPT blev allemandseje i efteråret, har flydt i en lind strøm ud på diverse platforme.

Med ChatGTP, Bard (Googles konkurrent, red.) og andre robotter er der nærmest kommet system i at skrælle superstjerners stemmer – og ofte musik – og producere musiknumre, der meget nemt kan opfattes som originaler – de såkaldte deepfake-produktioner, som også kendes fra blandt andet falske videoer og billeder.

Britiske Financial Times skriver ifølge Computerworld på baggrund af fire kilder, at drøftelserne er kommet i stand på grund af en bekymring i musikindustrien.

Den bekymring bør dog ikke være ny. Allerede sidste år fjernede Spotify tusindvis af AI-genererede sange, skrev mediet Gizmodo tidligere i år.

Spotify reagerede efter Universal Music Group havde sat fokus på musik fra Boomy-tjenesten. Boomy slår sig op på, at man ved hjælp af kunstig intelligens kan skrue et musiknummer sammen på få sekunder. Men det skal altså ikke ske med etablerede kunstneres stemmer og/eller musik, mener de to store musikselskaber.

Ifølge Financial Times er Googles drøftelser med de to musikselskaber kun lige begyndt, men det peger hen mod, at musikerne og sangerne skal give tilladelse til videresalg. Og desuden skal tjene penge på det.

Desuden skal der udvikles et værktøj, som kan anvendes til lovlig produktion af sange med licenserede stemmer.

Mere til historien

Google har afsløret AI-værktøjet MusicLM, og stiller sig dermed op i køen af software, som i al sin enkelthed kan forvandle stort set, hvad som helst, som afgiver lyd – for eksempel tale – til musik …

AI kan “smage” sig frem til din næste flaske vin

Forskere har fodret kunstig intelligens med menneskers sanseoplevelser. Vi vil se mere af det, er forudsigelsen.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram