Nu skal der tjenes penge på AI-musik

Google er med ved forhandlingsbordet i kapløbet om, at få kontrol over deepfake-baseret musik på basis af etablerede kunstnere.

en glad mand med guitar
Får man den idé, at anvende kunstig intelligens til, at lave sit eget Kandis-nummer med Johnny Hansens vokal, så skal der betales ved kasse et, mener Universal Music Group og Warner Music. (Foto: Peter Bergman)

Internetgiganten Google forhandler ifølge flere medier med to dominerende musikvirksomheder, Universal Music Group og Warner Music, om retten til, at bruge etablerede kunstneres stemmer til AI-brug.

Dermed forsøger musikbranchen at tjene penge på det, der anses for en af de største trusler. En trussel som siden ChatGPT blev allemandseje i efteråret, har flydt i en lind strøm ud på diverse platforme.

Med ChatGTP, Bard (Googles konkurrent, red.) og andre robotter er der nærmest kommet system i at skrælle superstjerners stemmer – og ofte musik – og producere musiknumre, der meget nemt kan opfattes som originaler – de såkaldte deepfake-produktioner, som også kendes fra blandt andet falske videoer og billeder.

Britiske Financial Times skriver ifølge Computerworld på baggrund af fire kilder, at drøftelserne er kommet i stand på grund af en bekymring i musikindustrien.

Den bekymring bør dog ikke være ny. Allerede sidste år fjernede Spotify tusindvis af AI-genererede sange, skrev mediet Gizmodo tidligere i år.

Spotify reagerede efter Universal Music Group havde sat fokus på musik fra Boomy-tjenesten. Boomy slår sig op på, at man ved hjælp af kunstig intelligens kan skrue et musiknummer sammen på få sekunder. Men det skal altså ikke ske med etablerede kunstneres stemmer og/eller musik, mener de to store musikselskaber.

Ifølge Financial Times er Googles drøftelser med de to musikselskaber kun lige begyndt, men det peger hen mod, at musikerne og sangerne skal give tilladelse til videresalg. Og desuden skal tjene penge på det.

Desuden skal der udvikles et værktøj, som kan anvendes til lovlig produktion af sange med licenserede stemmer.

Mere til historien

Google har afsløret AI-værktøjet MusicLM, og stiller sig dermed op i køen af software, som i al sin enkelthed kan forvandle stort set, hvad som helst, som afgiver lyd – for eksempel tale – til musik …

Pixel 9A lanceres i april efter forsinkelse

Den nye telefon fra Google var nærmest på vej i butikkerne, men så trak Google i nødbremsen. En ny lancering er nu klar. 

(mere…)
Pixel 9a kan have problemer med overophedning

RYGTE: Angiveligt skulle udskydelsen af Google Pixel 9a skyldes overophedning.

(mere…)
Google udskyder Pixel 9a

Lige før salgsstarten har Google lokaliseret komponentproblemer på den nye telefon.

(mere…)
Siris smarte funktioner på iPhone har en udfordring

Det har vakt en del ærgrelse, at Apples smartere Siri nu er udskudt, men der ligger en dybere problemstilling i det.

(mere…)
Meta AI chatbot på vej i Europa… med begrænsninger

Meta AI bliver nu tilgængelig i Europa via Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp - men i en begrænset udgave. 

(mere…)
Mobilbetaling for børn i Google Wallet

Google giver nu børn mulighed for at foretage mobilbetalinger via Wallet-appen, naturligvis under opsyn af forældrene.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker teknologi – fra telefoner og tablets over smarthome og smartwatches til hjemmeelektronik og elbiler. Vi skriver nyheder, baggrundshistorier og guides, men udgiver også podcasts og videoer. Vores ambition er at være din foretrukne kilde til viden om en teknologi, der har afgørende betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram