Hvert andet barn har haft dårlige oplevelser på nettet
Ifølge en ny undersøgelse har mere end hvert andet barn haft ubehagelige oplevelser på nettet. De fortæller det dog ikke altid til forældrene.
I Folketinget spørgetime var der fokus på smartphones og eventuel regulering på området. En ny undersøgelse viser da også, at der er behov for, at der kigges nærmere på det.
Ifølge undersøgelsen svarer hvert andet barn fra 6. til 9. klasse, at de har haft en ubehagelig oplevelse på nettet. Børnene svarer også, at de ikke altid fortæller det til deres forældre, samt de mener, at de selv har ansvaret for at beskytte sig.
GUIDE: Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data
Mere end halvdelen (57 procent) af de adspurgte børn svarer, at de ikke vil fortælle til deres forældre, hvis en af deres gode venner delte et nøgenbillede af dem. Mens 44 procent svarer, at det er deres eget ansvar at sikre sig mod disse ubehagelige oplevelser på nettet.
Undersøgelsen er foretaget af Algoritmer, Data og Demokrati, Børns Vilkår, Center for Digital Pædagogik og Red Barnet.
Børns Vilkår og Red Barnet vil nu have politisk handling, da de mener børnene har opgivet de voksne. Derfor vil de have, at ministeren ser nærmere på aldersgrænser.
Børn og unge bruger mange timer dagligt på de sociale medier og internettet generelt, men vi har ikke noget ”sikkerhedsnet”.
-”Tænk på, hvad vi har af krav til svømmehaller, legepladser, skoler, indeklima, fritidsaktiviteter. Her siger vi: – ”Okay, I går ud i junglen, og I er on your own,” siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, til Jyllands-Posten.
LÆS OGSÅ: Statsministeren ønsker mindre skærmtid i skolerne
Mere til historien
Smartphonen får skyld for meget. Den får også skyld for, at være en af grundene til, at de danske 4-klasses elever klarer sig historisk dårligt i en international læseundersøgelse.