Internet via satellitter – hvad skal vi med det?
EP127: Internet til fjerne egne, videotransmission til kampfly og droner er over os. Bliv klogere på satellit-teknologien her.
Amazon vil opsende 3.226 internet-satellitter. Elon Musks Starlink har 3.580 satellitter, men der er planlagt op til 12.000 – måske på længere sigt op til 42.000 satellitter.
Formålet er at levere internetdækning til de fjerneste egne af verden, hvor mobildækning og kabel-nedgravning ikke er muligt. Systemerne kan også bruges til militære formål, såsom at kommunikere med kampfly og droner.
Selvom det lyder ”helt vanvittigt”, at man via Amazons netværk kan trække op til 1.000 Mbit/s med lave svartider, så er det ikke fremtidssnak. Eller det er ikke langt ude i fremtiden. Der tales om en åbning allerede i 2024.
LYT TIL PODCASTEN: Du kan lytte til techpodcasten fra MereMobil.dk, hvor vi taler om teknologi på dansk, via Apple Podcasts, Spotify, Podimo samt i alle podcastapps. Søg efter ‘MereMobil‘ Se også episodeoversigten her.
Det siger eksperten om internet via satellit
I denne episode kan du møde civilingeniør Torben Rune, der via virksomheden Teleanalyse blandt andet arbejder med rådgivning inden for tech- og teleindustrien.
Jeg har blandt andet spurgt, hvad vi skal med disse satellitnetværk og hvad perspektiverne er. Vi taler også om holdbarheden på satellitterne og de miljømæssige forhold.
I indslaget fortæller Torben Rune blandt andet, at man også kan overføre videotransmission i høj kvalitet.
Her kan du læse mere om Amazons konkurrent til Starlink.
HUSK: Du kan vinde et MereMobil.dk-krus, hvis du kan gætte den mystiske lyd, som afspilles i podcasten. Lyt med og mail mig dit bud INDEN den 9. april 2023.
Mere til historien
Satellitter i low orbit kredsløb flyver i omkring 550 kilometers højde. Traditionelle tv-satellitter ligger i 35.800 kilometers højde over havets overflade. Satellitterne ligger over ækvator og roterer med samme hastighed som Jorden.
Podcast: Afspil i nyt vindue | Download (Varighed: 27:03 — 62.6MB)
Subscribe Apple Podcasts | Spotify | Blubrry | TuneIn | RSS