Brugte telefoner? Nej tak!
Størstedelen af danskerne vil gerne være miljøbevidste, men brugt mobiltelefon eller anden brugt teknik gider kun få.
Det er ikke alt danskerne er villige til at gå på kompromis med i miljøets hellige navn.
En undersøgelse viser, at danskerne hellere vil spare på strømmen og beholde deres tøj i længere tid end de vil genbruge elektronik.
67 procent af danskerne vælger at slukke for lyset og 57 procent genbruger deres tøj, så de aktivt kan reducere deres CO2-aftryk – kun 24 procent køber brugt elektronik.
Danskerne skifter mobilen oftere end gennemsnittet på verdensplan. Ifølge undersøgelsen har 56 procent opgraderet deres smartphone efter to til tre år. Særligt mændene udskifter telefonen ofte, da 50 procent opgraderer indenfor to år, mens det kun er 31 procent af kvinderne.
Vi kan ofte læse, at man kan reducere mængden af CO2, hvis mængden af elektronikaffald reduceres, men det er kun de færreste, som ønsker det.
Tallene stammer fra en undersøgelse, som OnePoll har foretaget for OnePlus. I undersøgelsen har 1.000 danskere i alderen 16-65 år deltaget.
Behold telefonen i længere tid – giver gevinst
En ældre undersøgelse fra Det Europæiske Miljøkontor (EEB) har vist, at hvis alle europæere har deres mobiltelefon i ét år mere, så vil der kunne spares lige så meget CO2, som hvis der blev fjernet to millioner biler fra vejene.
Det vil svare til en årlig CO2-besparelse på 4 millioner tons. Undersøgelsen er fra 2019, så tallene kan se anderledes ud i dag.
Nogle af de mest miljøvenlige smartphones er telefonerne fra Fairphone, men det er ikke noget, der har hittet hos den brede befolkning.
HMD Global har ved dette års Mobile World Congress præsenteret en meget reparationsvenlig smartphone Nokia G22. Du kan læse mere om Nokia G22 her.
Mere til historien
Generelt viste undersøgelsen, at kvinderne har en mere aktiv adfærd end mændene, når det handler om de bæredygtige valg.