OnePlus 11 test | formidabel pris – god telefon

TEST: OnePlus 11 har den HELT rigtige pris og kvalitet. Min OnePlus 11 test konkluderer: Den bedste nogensinde.

OnePlus 11 test
OnePlus 11 kommer med Android 13, der opdateres i fire år (Foto: MereMobil.dk)

Topmodeller fra OnePlus imponerer mig ikke altid. Ikke at de er dårlige, men de er heller ikke altid noget særligt i forhold til konkurrenterne.

OnePlus 11 er efterfølgeren til OnePlus 10 Pro. 11’eren hedder ikke ”pro”, men ER ”pro”, lyder det fra OnePlus. Der samtidigt siger, at det er “årets topmodel”.

Jeg håber, det holder, så der ikke efter sommer drysser en bedre model ud af himlen. Én topmodel på ét år, giver mig, som køber, mere ro i maven.

Velkommen til min OnePlus 11 test.

Specifikationer: OnePlus 11

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen2
  • 5G: Ja
  • Skærm: 6,7 tommer, AMOLED, 1-120 Hz, Gorilla Glass Victus
  • Bagside: Gorilla Glass 5
  • Opløsning: 1440 x 3216 pixels, 20.1:9 format
  • Frontkamera: 32 megapixels, f/2.74
  • Kamera 1: Hovedsensor – 50 megapixels, f/1.8, 24 mm, OIS/EUS
  • Kamera 2: Ultravidvinkel – 48 megapixels, 115 grader
  • Kamera 3: Telefoto 32 megapixels, f/2.0
  • RAM: 8 GB / 16 GB (LPDDR5X)
  • Lagerplads: 128 / 256 GB (UFS 4.0)
  • Tilslutninger og sensorer: Bluetooth 5.3, op til Wi-Fi 7, NFC, VoLTE, VoWiFi, GPS, A-GPS, Glonass, QZSS, Galileo, USB-C, fingeraftrykssensor under skærmen
  • Batteri: 5.000 mAh
  • Opladning: 100 watt oplader medfølger
  • Trådløs opladning: Nej
  • Mål: 163,1 x 74,1 x 8.53 mm
  • Vægt: 205 gram
  • Alert slider: Ja
  • Styresystem: Android 13, OxygenOS 13

Kører stabilt – uden at falde over sig selv

OnePlus har haft en kedelig tendens med børnesygdomme i topmodellerne. Den manglede finpudsning gjorde, at telefonen var slatten i forhold til Samsungs sikre topmodeller.

OnePlus 11 er anderledes. Den spiller bare og kører stabilt. Jeg har ikke oplevet apps, der pludselig lukker ned eller andre mystiske fejl, som nogle gange har været en del af børnesygdommene i flere af de tidligere modeller.

Qualcomm-processoren sætter virkelig knald på beregningerne, men det bedste er nok, at der er styr på varmeudviklingen, så telefonen ikke ”brænder varm”. Det var et STORT problem på Snapdragon 8 Gen 1 chipsettet.

OnePlus fortæller, at telefonens RAM (via softwaren) kan udvides med yderligere 12 GB. I praksis er det salgsgas, da det ikke betyder noget for performance. Desuden er funktionen tilgængelig på alle nyere Android-telefoner.

Herunder kan du se mine benchmarkmålinger af OnePlus 11. Tjek hvordan den klarer sig i forhold til andre telefoner.

Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
OnePlus 111.102.8553.6081.145/4.722 8.899
Samsung Galaxy S23 Ultra1.202.2863.7141.531/4.77810.231
iPhone 14 Pro962.2113.3781.878/5.33515.133
OnePlus 10 Pro764.4219.468977/3.0666.008

Lækkert og tyndt design

OnePlus 11 Alert Slider
Tyndt design og stadig med alert slider på siden (Foto: MereMobil.dk)

Jeg er HELT sikker på, at mange vil synes at den voldsomme ring omkring kameraerne er grim, men sådan har jeg det SLET ikke. Jeg elsker, når design ”stikker af”. I stedet for at efterligne alt andet, så har OnePlus 11 sit eget udtryk.

Telefonen er ret tynd og i øvrigt med en ru tekstur, der giver et godt greb. Det er åbenlyst, at den ligger godt i hånden. Også bedre end Samsung Galaxy S23 Ultra.

Heldigvis er alert-slideren bevaret på OnePlus 11 og ikke fjernet, som vi så på OnePlus 10T – i øvrigt ledsaget af ”fantasifulde forklaringer”, som nok kun OnePlus’ internationale PR-chef troede på.

Jeg håber, at OnePlus holder fast i denne fuldstændig unikke funktion, som i hverdagen giver fantastisk god mening.

LÆS OGSÅ: Alert slider er ikke droppet for altid, siger OnePlus

Meget vellykket kamera

Samarbejdet med Hasselblad fortsætter med at bære frugt. I næsten alle situationer kan du tage et godt billede, uden at rode i indstillingerne. Vil du lidt mere, er der en række Hasselblad-filtre, som er unikke for OnePlus’ topmodeller.

Filtrene kan give en meget fed effekt, men det er irriterede, at filtet ”huskes”. Hvis ikke du fjerner filteret i indstillingerne, så huskes den, når kameraet lukkes. Næste gang du tager et billede, er filteret stadig aktiveret.

Værktøjskassen i kameraet er ikke så stor. Der er kun 2x zoom samt ultra vidvinkellinse og en 50 megapixels hovedsensor med optisk stabilisering. 

Det er umuligt for mig at afgøre, hvorvidt kamerasystemet er bedre end hvad vi så sidste år. Min konklusion er dog, at OnePlus 11 har et vellykket kamera, som de fleste bliver glade for.

Billeder taget med OnePlus 11



God batteritid og vild opladning

Jeg har ikke tænkt så meget over batteritiden i testperioden. Det tyder på, at batteriet leverer, hvad det skal. Jeg har formået at være på to dage uden opladning. Omvendt har jeg også haft en dag, hvor der måtte sjatoplades.

Jeg ELSKER lynopladning. De 100 watt fra den medfølgende oplader er RIGELIGT, selvom jeg dog skuler mod OnePlus 10T, der havde 150 watts opladning.

OnePlus 11 kan på 10 minutter oplades til cirka halv kapacitet. 90 procent på 20 minutter og efter cirka 25 minutter er batteriet helt fyldt.

Batteriet i OnePlus 11 er todelt, hvilket er med til at gøre hurtig opladning muligt. Trods den kraftige power, mener OnePlus ikke at det forkorter batterilevetiden. Ifølge OnePlus har en gennemsnitlig smartphone 800 fulde opladninger fra 0-100 procent, inden batteriet kommer under 80 procents kapacitet. Interne tests indikerer, at OnePlus 11 kan klare 1.600 cyklusser – svarende til fire års brug.

Med til billedet hører meldingen fra Samsung om, at kraftig opladning skader batteriet. Derfor har deres topmodel fortsat kun 45 watts opladning.

Der er ingen trådløs opladning. Det mener OnePlus ikke interesserer deres købere, men det interesserer mig – og jeg synes, at det er en mangelvare.

INGEN PROMODEL: OnePlus 11 er, ifølge OnePlus, en efterfølger til OnePlus 10 Pro. I år kommer der ikke en ’pro-model’. OnePlus 11 er en ’pro’ – men hedder det ikke. Producenten fortæller, at dette er ’årets topmodel’. Det tyder på, at OnePlus kun vil udsende én stor model om året. Hvis det holder, hilser jeg det velkomment. Ændringerne er alligevel så små fra model til model, at det ikke giver mening at udsende flere topmodeller på et år.

Software-opdateringer i lang tid

OnePlus rykker frem i Android-bussen, når det handler om softwareopdateringer. På den nye model loves fire års opdateringer af Android-softwaren og OxygenOS samt fem års sikkerhedsopdateringer.

Dermed placerer OnePlus sig på siden af Samsung og over Google. Google Pixel-telefonerne opdateres i tre år på softwaren og fire år på sikkerhedslaget.

SÅDAN OPDATERES ONEPLUS 11: Telefonen vil modtage opdateringer af Android og brugerfladesystemet OxygenOS i fire år. Sikkerhedsopdateringerne bliver tilgængelige i fem år, oplyser OnePlus. OnePlus 11 er født med Android 13.

Brugerfladen på OnePlus 11

Et prisfald der kan ses

Her er priserne (vejledende) på OnePlus 11:

  • 8 GB RAM / 128 GB lagerplads: 6.499 kroner
  • 16 GB RAM/ 256 GB lagerplads: 6.999 kroner

I forhold til OnePlus 10 Pro er OnePlus 11 faldet 800 kroner for 128 GB-versionen og 1.000 kroner for varianten med 256 GB.

I en tid hvor alt stiger, er det dejligt, at man kan købe en god topmodel, til en lidt lavere pris. Lad mig minde om, at Samsung har sat priserne op i år på deres nye Galaxy S23-serie.

Nu bliver det spændende, om det forøger salget for OnePlus og om det betyder, at telefonen falder langsommere i pris, end vi har set tidligere, fordi startprisen har været mere realistisk.

ONEPLUS BUDS PRO2: De nye headset Buds Pro2 understøtter aktiv støjreduktion og er vandafvisende. Lydkvaliteten og støjreduktionen er rigtig god og jeg er ikke blevet træt i ørerne af at anvende dem. Faktisk sidder de så godt, at man uden problemer kan løbe en tur, uden de falder ud. Opladeæsken kan oplades trådløst eller med USB-C kabel. Lyden er tunet sammen med Dynaudio her fra Danmark. Headsettet har Spatial Audio (rummelig lyd), men da Spotify ikke har funktionen og Apple Music ikke understøtter det på Android, så er det vanskeligt at se, hvad det skal bruges til. OnePlus har heller ikke kunne anvise Netflix-titler, hvor jeg kan teste Spatial Audio. Alligevel er det et vellykket headset til din nye OnePlus-telefon. OnePlus Buds Pro2 koster 1.399 kroner.

Se testen af OnePlus 11

Konklusion: Bedste nogensinde

OnePlus 11 Hasselblad
Bagsiden på denne farvevariant har en ru tekstur (Foto: MereMobil.dk)

OnePlus rammer straffesparket rent med denne topmodel, uden en masse kedelige bugs.

Telefonen er pæn, lynhurtig og velfungerende. Kameraet bliver du glad for – og softwareopdateringerne gør telefonen levedygtig i flere år frem.

Brugerfladen er ret simpel uden en masse bloatware-snask.

Jeg kunne godt ønske trådløs opladning. Kameraet er, i forhold til Samsungs topmodel, lidt til den basale side på hardwaren, men fotoresultatet er flot. Nu skal vi huske, at OnePlus 11 ikke er vanvittig dyr.

OnePlus 11 er den bedste topmodel, fra OnePlus, nogensinde.

Min OnePlus 11 test ender på 6 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på OnePlus 11

Herunder kan du se dagspriserne på OnePlus 11, 128 GB.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Kraftig processor med minimal varmeudvikling
  • Godt design med ru bagside som giver et godt greb
  • Kameraet tager gode billeder – point-and-shoot-godkendt
  • Softwareopdateringer i lang tid
  • Minimal bloatware-mængde
  • Alert-slider
  • MEGET hurtig opladning
  • Realistisk prissætning

Lidt at tænke over

  • Kamera-hardwaren ikke så stor som hos Samsung
  • Ingen trådløs opladning
  • Kan du leve med kamera-klodsen på bagsiden?

Mere til historien

OnePlus 11 er, som nævnt, årets topmodel. Vi forventer stadig en ny telefon i Nord-serien i år.

OnePlus 11
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Mac Mini vs. Mac Studio: Kan jeg nøjes med M4-Mac Mini?

VIDEO: Jeg har testet den nye Mac Mini og Mac Studio. Se med her.

(mere…)
Vi beholder telefonen i længere tid

Danskerne skifter ikke telefon ligeså ofte, som tidligere. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
OnePlus 13: Mere plads til dine data

Systemets pladsforbrug er reduceret betragteligt og giver mere plads til brugerdata.

(mere…)
Mac Mini M4 er chokerende lille og vanvittig effektiv | Test

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram