Nu kan du sende livevideo til alarmcentralen

Alle landets regioner har nu mulighed for, at vagtcentralerne kan modtage livevideo fra folk, der ringer til 112 fra deres mobiltelefoner.

Den sundhedsfaglige medarbejder kan bruge videoen til at vurdere, hvor alvorlig situationen er og sende den rigtige hjælp. (Foto: Hanne Bergman)

I alle landets regioner bliver det nu muligt at modtage livevideo fra folk, der ringer til alarmcentralen 112. Vel at mærke, hvis der ringes fra en smartphone. Det skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Opgørelser fra to regionerne har vist, at vagtcentralerne bruger video i omkring seks procent af tilfældene, hvor borgerne ringer til 112.

Video er anvendt blandt andet, når der er tale om hjertestop, trafikulykker, når forældre ringer om syge børn eller når en patient har uklare symptomer, hvor billeder kan fortælle mere end ord.

– “I de situationer er det godt, at videoer kan give mere klarhed. Derfor er det tilfredsstillende, at alle fem regioner nu på den måde hurtigt og målrettet bruger live-videoer”, lyder det fra Lars Gaardhøj, som er 2. næstformand i Danske Regioner.

ÅRETS MOBIL 2022: Se hitlisten over de bedste telefoner i 2022. Tjek vinderen her.

Borgerne er positive

Ifølge Danske Regioner er borgerne positivt stemte, når de via video for eksempel får instruktion til førstehjælp som hjertelungeredning.

Samtidig har en undersøgelse i Region Hovedstaden vist, at i over halvdelen af de tilfælde, hvor der blev brugt livevideo, har sendingerne bidraget til, at vagtpersonalet har fået en mere nuanceret opfattelse af patientens tilstand og derfor bedre har kunnet yde den rigtige hjælp.

– “Det kan i sidste ende redde liv samtidig med, at vi bruger sundhedsvæsenets ressourcer bedst muligt. For eksempel kan video bruges til bedre at vurdere situationen, så vi ikke sender ambulancer af sted med udrykning, hvis der ikke er brug for det”, siger Lars Gaardhøj.

Smartphone er nøglen

Systemet er ganske simpelt og kan tages i anvendelse, så snart alarmen foregår via en smartphone.

Hvis den sundhedsfaglige medarbejder vurderer, at video kan være en hjælp, kan vagtcentralen sende en SMS med et link, så der kan etableres en live-sending fra stedet.

På den måde kan tilstanden for en forulykket person eller et sygt barn vises for den sundhedsfaglige medarbejder, som kan bruge videoen til at vurdere, hvor alvorlig situationen er og sende den rigtige hjælp.

Det kan være, at der er brug for en ambulance eller vagtcentralen kan henvise til en akutmodtagelse eller egen læge, hvis situationen ikke er så akut som frygtet.

Samtidig kan videoforbindelsen bruges til instruktion i, hvordan dem der ringer ind kan hjælpe den syge eller ulykkesramte.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Danskerne får snart et nyt varslingssystem som transmitteres til smartphones uden, at enheden er tilmeldt en tjeneste eller at der er downloaded en app. Læs om det kommende varslingssystem her

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Skatteapp er klar – får du et skattesmæk?

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Fortnite kommer tilbage på iPhone – men det bliver dyrt

Sideloading af apps på iPhone og iPad bliver dyrt – en millionomkostning for udgiverne.

(mere…)
Styrelse gentager fadæse med den digitale version af Sundhedskortet

Trods forbud fra Datatilsynet har Digitaliseringsstyrelsen indsamlet personoplysninger, som ikke måtte hentes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram