App skal gøre børn og unge klogere på deres indre liv
APP-TIP: Antallet af børn og unge med en psykiatrisk diagnose er stigende. Ny betalingsapp tilbyder sorgbearbejdning, vredeshåndtering og social angst.
Ved hjælp af legende og forskningsbaserede forløb vil en ny app gøre børn og unge klogere på deres eget indre liv.
Samtidig vil appen guide forældrene i at støtte deres barn bedst muligt.
Appen hedder Myinnerme (mit indre jeg, red.) og ambitionen for udviklerne er, at dæmme op for stigningen i antallet af børn og unge, som får en psykiatrisk diagnose.
– “Appen giver både børnene og deres forældre adgang til professionel, evidensbaseret rådgivning 24 timer i døgnet. Det giver dem mulighed for at arbejde med udfordringerne i deres eget tempo,” forklarer Marie Ulstrup.
Marie Ulstrup er autoriseret psykolog og specialist i børne- og ungepsykologi. Hun har sammen med Louise Herping Ellegaard og Kasper Løndal udviklet appen Myinnerme.
Louise Herping Ellegaard og Kasper Løndal står bag læringsportalen Clio.
Flere og flere får diagnose
Skræmmende tal fra Kommunernes Landsforening viser at hvert syvende barn får en psykiatrisk diagnose, inden det er fyldt 18 år.
Tallene viser også, at udviklingen går den forkerte vej med flere og flere psykiatriske diagnoser til børn og unge.
– “Det er desværre blot ét eksempel på, at der generelt er behov for mere og hurtigere hjælp til udsatte børn og unge i samfundet”, konstaterer børnepsykolog Marie Ulstrup.
Hun slår fast, at appen ikke kan erstatte terapi i alle tilfælde, men at den kan hjælpe med at forebygge og fungere som supplement til terapi og anden behandling.
Udviklet til samarbejde mellem barn og forældre
Ifølge Marie Ulstrup er appen velegnet til forældre, der har brug for hjælp og rådgivning til at håndtere deres barns problemer på en fleksibel og fortrolig måde.
– “Indtil videre har vi lavet tre forløb målrettet børn og unge i alderen 10-18 år. Forløbene fokuserer på sorgbearbejdning, vredeshåndtering og social angst, som er yderst relevant i disse tider med covid-19”, siger Marie Ulstrup.
Hun fortæller at der også er et program om mobning på vej:
– ”Mange børn er i berøring med mobning, og konsekvenserne er store, samtidig med at det handler om at reagere hurtigt og kvalificeret.”.
Appen kan downloades til iPhone og det er muligt at få en gratis prøveperiode. Tegner man abonnement, deler man det med hele familien. Appen findes på dansk, engelsk og svensk.
Mere til historien
Sammen med resten af teamet arbejder Marie Ulstrup på at udvide antallet af forløb til andre følelsesmæssige udfordringer.