Ny app skal indgå i behandling mod selvskade

Psykiatrien i Region Hovedstaden er netop nu i gang med at teste en ny app, der indgår i digital behandling af selvskade.

En ny app skal være med til at hjælpe unge, der påfører sig selvskade, hvad enten de skærer, slår eller skader sig selv på anden måde.

Psykiatrien i Region Hovedstaden er netop nu ved at teste appen. Her skal de unge, der har selvskadende adfærd, registrere det i appen, hver gang de får lyst til at påføre skade på dem selv.

De skal også registrere, hvor stor trangen er til at yde selvstade, samt hvad de vil gøre i stedet for at gøre skade på dem selv. Det skriver DR.dk.

I første omgang testes appen på en gruppe unge mellem 13 og 17 år, der er i psykiatrisk behandling i Region Hovedstaden.

Mange yder faktisk skade på sig selv i Danmark. Ifølge en ny undersøgelse, der er foretaget på landets gymnasier, hvor 29.122 har deltaget, svarer hele 18 procent ”ja” til at de på et tidspunkt har gjort skade på sig selv. Det kan være ved at have skåret, brændt, revet eller slået sig selv. Der er flest piger, som gør skade på sig selv, ifølge undersøgelsen.

-”Bare at åbne appen kan faktisk i sig selv gøre, at impulsen driver over igen. Fordi de lige pludselig har et fokus og noget konstruktivt, som de gør, når de har den her trang,” siger Lotte Rubæk, psykolog og leder af Team for Selvskade i Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstaden.

Idéen med en app, som en del af et digitalt behandlingsforløb for selvskade, er med succes afprøvet i Sverige.

Appen står dog ikke alene for behandlingen. De unge er også tilknyttet en terapeut under hele forløbet, samt deres forældre er involveret.

Lotte Rubæk har store forventninger til resultaterne. Generelt ved man, at internetbaseret terapi virker for langt de fleste lidelser.

Appen skal testes gennem de næste to år og så skal en forskningsgruppe se nærmere på, om de unge, som får tilbudt forløbet, klarer sig bedre end de der ikke gør.

Mere til historien

Region Sjælland lancerede sidste år en app mod selvskade for selvskadende, pårørende og fagpersoner. Den er udviklet i samarbejde med Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade (LMS). Den kan downloades gratis ”SAFE RSJ” i Apples App Store og Google Play Store.

Ændrede aftaler uden varsel – nu har Forbrugerombudsmanden grebet ind

Saphe var lidt for kreative i deres betingelser, som Forbrugerombudsmanden nu har slået ned på.

(mere…)
Vent med den store tøjvask og sluk din PlayStation

Det er ikke i dag du skal spille PlayStation hele dagen eller køre en stor kogevask og tørretumbler.

(mere…)
5 gode grunde til at undgå apps på dit smart-tv

GUIDE: Dit smart-tv er slet ikke så smart, som du tror. Her er 5 grunde til, at fravælge apps på selve tv-skærmen.

(mere…)
Danske børne-apps er bedst til at beskytte børns data

En ny undersøgelse viser, at danske apps til børn er bedre til at beskytte børns data end udenlandske apps.

(mere…)
Farvel til app-kaos: Ny ”rejsekort” app ventes

En ”superapp” skal samle Rejsekort, Rejseplan og Rejsebillet ét samlet sted.

(mere…)
Rejsekort-appen får nye funktioner

Der er nye funktioner på vej til Rejsekort-appen i løbet af næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram