Farlige apps på Android er faldet markant

Det er blevet mere sikkert at være Android-bruger. Langt færre potentielt farlige apps er nået ud på telefonerne.

Telefoner med Android-systemet er blevet mere sikre det seneste år, lyder det fra Google.

Gennem det seneste år har sikkerhedssystemet Google Play Protect hver dag scannet over 50 milliarder apps på telefonerne og 500.000 apps i skyen. Det har reduceret antallet af potentielt farlige apps (Potentially Harmful Applications – PHAs) i Google Play.

Kun 0.08 procent af enhederne, der bruger Google Play til app-downloads, har i 2018 været berørt af farlige apps, oplyser Google.

For telefoner, der har hentet apps udenom Google Play, er det 0.68 procent, som har været berørt af de farlige apps. I 2017 var tallet 0.80 procent. Der blev set en reduktion af malware med 15 procent.

Google Play Protect forhindrede 1.6 milliarder potentielt farlige apps, der kom uden om Google Play i 2018, i at blive installeret. 73 procent af forsøgene på at installere farlige apps blev stoppet. I 2017 var tallet 71 procent, mens det i 2016 var 59 procent.

I alt nåede potentielt farlige apps kun ind på 0.45 procent af alle Android-enheder, der kører Google Play Protect. I 2017 var det 0.56 procent.

Play Protect er ikke Googles eneste våben mod de trælse apps. Build Test Suite (BTS) scanner for pre-installerede potentielt farlige apps på tværs af software fra partnernes OEM-enheder med Google Services. Her blev der blokeret for 242 builds med skadelig software.

Google er også begyndt at advare brugerne mod ”mobile unwanted software (MUwS)”. Det er ikke som sådan malware men apps der indsamler data som telefonnumre, e-mailadresser, informationer om installerede apps m.v. Antallet af MuwS, der er nået ind på telefoner, er reduceret fra 2.09 procent i 2017 til 0.75 procent i 2018.

En anden bemærkelsesværdig ting er, at sikkerhedsopdateringer til Android nu kommer ud på enhederne hurtigere end tidligere. I fjerde kvartal 2018 havde 84 procent flere enheder modtaget en sikkerhedsopdatering inden for dette kvartal sammenlignet med statussen i december 2018.

Mere til historien

Tallene stammer fra rapporten Android Security & Privacy 2018, der udkom i marts 2019.

Google dropper måske tablet-markedet

RYGTE: Ifølge rapporter dropper Google deres Pixel Tablet 3 og forlader tabletmarkedet – igen.

(mere…)
Xperia 1 VI bliver første Sony med Android 15

En supportside bekræfter, at Android 15 kommer til den første Sony-telefon.

(mere…)
Over 200 virksomheder understøtter nu passkeys

KORT NYT: Ifølge tal fra 1Password understøttes passkeys nu af over 200 virksomheder.

(mere…)
Google kan blive tvunget til at sælge Chrome

Hvis USAs justitsministerium får medhold, kan Google i sidste ende blive tvunget til at sælge Chrome.

(mere…)
Online med Anders And – god viden til børn

Danske børns digitale kompetencer er nedadgående - måske "Online med Anders And" kan rette op på det?

(mere…)
Ny app bringer Geminis AI-funktioner til iPhone

Så er Gemini blevet til en app som iPhone-brugerne kan anvende.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram