Asylansøgere får egen app

0

Danske flygtningehjælp og Microsoft udvikler ny applikation til asylansøgere.

Det kan være svært for en asylansøger at forstå det store danske bureaukrati, når vedkommende kommer til landet. Hvorfor skal man f.eks. have taget fingeraftryk, og hvorfor stiller myndighederne så mange spørgsmål.

Asylumdk app til asylansøgere
Asylumdk app til asylansøgere

Kommer man eksempelvis fra et land, hvor tilliden til myndighederne ikke er så stor, kan det første møde med systemet være en skræmmende oplevelse. Det skriver DR.dk.

Asylansøgere efterlyser helt konkret viden om ansøgningsprocessen, fortæller rådgiver i Dansk Flygtningehjælp, Signe Søndergaard, til DR.dk.

– “Hvis ikke man er forberedt på at skulle sidde og fortælle om nogle ofte ret voldsomme oplevelser, kan det være, man ikke får det sagt. Og det har betydning for, om de danske myndigheder kan vurdere sagen, og om vedkommende kan få beskyttelse,” siger hun til DR.dk.

App giver overblik

De mange spørgsmål kan være svære at forstå, og den slags kan åbenbart bekymre asylansøgerne så meget, at Dansk Flygtningehjælp har fået udviklet en ny smartphone applikation, der skal forklare asylansøgerne omkring regler og procedurer i Danmark.

Navnet på den nye applikation er Asylumdk, og udviklingen er betalt af Microsoft.

Selve applikationen indeholder blandt andet en række billeder af forskellige situationer, som flygtninge kan komme ud for i Danmark.  Det kan f.eks. være samtaler med myndigheder eller det at man får taget sine fingeraftryk og billeder.

– “En pige, som var med til at teste app’en, blev overrasket, da hun så billederne af en asylansøger, som kommer ind til politiet og får taget sit fingeraftryk. Hun havde været bekymret, da hun selv stod i den situation,” siger Signe Søndergaard og fortsætter:

– “Hun ville gerne have vidst, at det er en helt almindelig del af processen.”

Applikationen Asylumdk er blevet testet af 7 flygtningene, og den findes til Android, iOS samt Windows Phone.

Mere til historien

Applikationen er udviklet af Blue Fragment i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp. Det er Microsoft, der har betalt for udviklingen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer