Goddag! Siri taler nu dansk

0

Stemmeassistenten i iPhone og iPad, Siri, vil fra iOS 8.3 kunne bruges på dansk.

Apples stemme assistent Siri (Foto: Apple)
Apples stemme assistent Siri (Foto: Apple)

Når Apple frigiver opdateringen iOS 8.3 begynder Siri, Apples stemmekommando-funktion, at tale dansk. Sprogene hollandsk, portugisisk, svensk, thai, tyrkisk og engelsk for Indien kommer også med i iOS 8.3.

Understøttelse af dansk har været efterspurgt, naturligvis primært af danskere, siden Siri blev lanceret den 4. oktober 2011 sammen med iOS 5. På grund af sprogets begrænsede udbredelse har den danske Siri ladet vente på sig, og jeg har gennem de seneste godt tre år tvivlet på, hvorvidt dansk nogensinde kom med.

Efter dansk blev muligt i beskeddiktering i sommer, sammen med 23 andre sprog, var jeg ikke længere i tvivl om, at Apple ville komme med det danske sprog, som en del af Siri-funktionen.

Journalist og idémanden bag sprogmuseet.dk, Stig Andersen, fortalte i 2011 til Kristeligt Dagblad, at dansk er et stærkt sprog. På en liste over hvor mange der taler sproget, kom Danmark ind på en 70. plads. Her bemærkes det, at 90 procent af de sprog der findes i verden, er mindre end dansk.

Hvordan får du Siri på dansk?

Indtil videre kræver det en udviklerkonto hos Apple, for at få Siri på dansk.

Funktionen bliver en del af iOS 8.3 der aktuelt er ude hos udviklerne i den anden betaversion.

Slutbrugere af iPhone og iPad vil kunne opgradere, når iOS 8.3 frigives til offentligheden, hvilket ventes at ske i løbet af marts.

Web-TV: Vi har testet den danske Siri

Mere til historien

Siri blev introduceret sammen med iPhone 4S og er tilgængelig på iOS-enheder fra denne og fremefter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer