Mobilen er en trussel mod parforholdet

Smartphones er smarte, måske for smarte. Sociale medier, internet, mobilspil og mails kan nemlig stjæle så meget tid, at det kan gå ud over parforholdet.

Det forventes efterhånden, at vi altid er tilgængelige, hvad enten det er via mails, Facebook, Twitter, beskeder eller telefonen. Nogle er så meget online, at de glemmer at være tilstede der hvor de er.

– På mode med mobilfrie zoner

Det er selvfølgelig godt, at vi kan få nyheder når vi lyster, samt generelt bare være i kontakt med folk. Denne “tilgængelighed 24/7” kan være en trussel mod særligt parforholdet.

Telefonen kan snuppe den tid og opmærksomhed, som skulle være brugt på nærvær for hinanden. Derfor er det en god idé at aftale med din partner, hvornår og hvor meget I bruger mobiltelefonen – før det går ud over jeres forhold.

– “Der er en potentiel risiko for, at tiden på telefonen berøver nærværet i parforholdet, og så er der risiko for, at limen, der skal binde parret sammen, forsvinder. I et parforhold har man brug for at opleve de der øjeblikke af samhørighed, hvor man føler, og du er med i mit liv, ligesom jeg er med i dit liv,” forklarer psykolog Mattias Stølen Due, fra Center for Familieudvikling, til DR.dk.

Har man ikke længere disse øjeblikke, hvor man oplever samhørighed, så risikerer man også at glide fra hinanden og en negativ spiral gør så, man måske bruger mere og mere tid på telefonen. Telefonen er også nemmere at forholde sig til, da den ikke stiller krav eller svarer igen, hvilket kan give yderligere afstand i forholdet.

Dog understreger Mattias Stølen Due, at han ikke er bekendt med, der findes evidens for, telefonen har ført til brud i samlivet.

Men bruger den ene – eller begge partner lang tid på telefonen, så anbefaler han dog, at man tager en fælles beslutning om at have aftaler om hvornår telefonen bruges

Mere til historien

Faresignalerne i artiklen ovenover, som viser mobilen kan være en trussel for parforholdet  – og forskeres frygt for at børn kan få varige mén af forældrenes mobilvaner gør også, at man måske skal være mere opmærksomme på ens egne mobilvaner og indføre mobilfrie zoner.

– Børn skades af forældrenes mobilvaner

Tidligere var man tilstede hvor man var. I dag er det ikke unormalt at mange sidder og kigger ned i ens telefon, selvom man er i byen eller har gæster.

Vi beholder telefonen i længere tid

Danskerne skifter ikke telefon ligeså ofte, som tidligere. Det viser en ny undersøgelse.

(mere…)
AI-paradokset: Ledere ser potentialet, men tøver

Undersøgelse afslører kløft mellem ledelses forventninger og medarbejdernes brug af AI.

(mere…)
Bilejere ønsker nem reparation af elbiler

Reparation af elbiler skal være enkelt og lige til, lyder kravet fra elbilsejerne.

(mere…)
2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online

Red Barnet og Trygfonden har fået udarbejdet en ny undersøgelse, som viser, at 2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online.

(mere…)
Teleselskab fraråder smartphones til børn

Et teleselskab fraråder nu smartphones til børn under 11 år grundet børn og unges massive brug af sociale medier.

(mere…)
Første mobil? Forskel på tanke og realitet

Hvornår skal barnet have sin første mobil? Danskerne mener, at de skal være ældre end de reelt er.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram