Pas på når du køber en OnePlus 2
Du skal være ekstra opmærksom, hvis du lige nu overvejer at købe en OnePlus 2 uden om selskabets invitationssystem.
Hvis du er blandt de 3,6 millioner mennesker der lige nu er skrevet op i køen til at få en invitation, så du kan købe en OnePlus 2, så skal du være ekstra opmærksom, såfremt du overvejer at købe den ad andre veje.
Det er nemlig muligt, at få fingrene i en OnePlus 2 selvom man ikke har en invitation. En hurtig søgning på nettet gav mig en række tilbud på at købe en splinterny og original ægte OnePlus 2 – MEN!
Den version som jeg indtil videre har kunne få fingrene i, udenom OnePlus.net, har vist sig at være lidt af en røver – i hvert fald hvis man bor i Danmark.
Du risikerer ‘katten i sækken’
I Danmark kører vores 4G-netværk på tre forskellige frekvensbånd. Bånd 20 (800 MHz), bånd 7 (1800 MHz) og bånd 3 (2600 MHz).
Hvis man køber en OnePlus 2 uden om OnePlus.net, så er der meget stor sandsynlighed for, at den version man får, er tilegnet det kinesiske marked – ergo har den ikke alle tre nødvendige 4G-frekvenser som vi bruger i Danmark.
Nærmere betegnet så mangler den bånd 20 og bånd 3. To kritiske frekvensbånd på de danske mobilnetværker.
Det nytter ifølge OnePlus heller ikke at købe modellen, der er beregnet til det nordamerikanske marked, for her er bånd 3 og 20, heller ikke tilgængelig. Det er kun modellen rettet mod det europæiske og asiatiske marked, der understøtter alle tre danske frekvensbånd.
Du kan nøjes med 3G
Hvis du bare må eje en OnePlus 2, her og nu, så kan det godt lade sig gøre at bruge én af modellerne fra de andre regioner, men dækningen på 4G-netværket vil være yderst begrænset.
Til gengæld skulle dækningen på 3G-netværket der i dag kan yde op imod 20 Mbit/s i downloadhastigheder, ikke være et problem ved købet af en model tilegnet det kinesiske eller nordamerikanske marked.
Pas på tolden
Når jo, så er der jo også den med tolden.
Hvis du køber din OnePlus 2 uden om de officielle kanaler, så risikerer du også at blive fanget i tolden og skulle betale moms og importgebyr. På et mobilkøb til en værdi af 3.000 kroner skal du regne med at ligge op imod 3.910 kroner inden du har telefonen i lommen, vel og mærke uden fragtomkostningerne indregnet – det skal du ligge oveni.
Mere til historien
Der er endda en anden hage ved at købe modellen beregnet til det kinesiske marked. Der er kun ét IMEI-nummer i den, hvilket betyder, at der ikke er mulighed for at køre dual-SIM.