Samsung Galaxy Ring er vild! Første danske test

TEST: Jeg har testet Samsung Galaxy Ring. Teknologien er imponerede! Få svaret på om den næsten 4.000 kroners dyre wearable er noget for dig!

Samsung Galaxy Ring test, smartring
Samsung Galaxy Ring fås i 9 forskellige størrelser og 3 farvevarianter (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy Ring er en såkaldt smart-ring, der indeholder noget af den sensorteknologi, som findes i smartwatches som Samsung Galaxy Watch og Apple Watch.

Konceptet er, at ringen måler blandt andet skridt, bevægelse, puls og søvn. Dataene sendes til Galaxy Health-appen på telefonen, hvor du får indsigt i, hvordan det går med din motion, bevægelse og velbefindende. Dermed behøver du ikke nødvendigvis et smartwatch.

Jeg har brugt og testet Galaxy Ring i adskillige uger. Resultatet er, at ringen leverer på sine løfter. Jeg er overrasket over, hvor effektiv den rent faktisk er.

I testperioden har jeg lagt Samsung Galaxy Watch Ultra på hylden for at få et reelt billede af, hvorvidt ringen selv registrerer de nødvendige data. Samsung siger nemlig, at uret og ringen arbejder sammen for at give mere præcise målinger og længere batteritid. I forhold til min test giver dette blot ikke et reelt billede af, hvilken enhed der registrerer hvad. Derfor har jeg udelukkede båret ringen.

Dette kan Galaxy Ring måle

  • Hudtemperatur
  • Søvn
  • Hjertefrekvens
  • Puls
  • Stressniveau
  • Iltmætning af blodet
  • Gå- og løbeture / bevægelse
  • Menstruationscyklus

OM TESTEN: Jeg synes, at Galaxy Ring er nyt og innovativt, som måske kan løse det problem jeg synes det er, at alle går rundt med ’det samme’ smartwatch i stedet for et lækkert ur med et personligt udtryk, der bæres som et smykke. Efterspørgslen efter et dansk review har været stor, hvorfor jeg besluttede at anmelde Galaxy Ring før den kommer på det danske marked. Ved lanceringen i sommeren 2024 lød det til, at der kunne gå indtil 2025 inden ringen kunne købes her i landet. Selvom Galaxy Ring ikke er på markedet i Danmark, så fungerer alle funktioner fuldt ud.

Størrelsen og udtrykket på Galaxy Ring

Jeg synes, ringen er forholdsvis pæn og neutral, men mine omgivelser er MEGET uenige. Mange spørger til, hvad det er, jeg har på. Selvom den ligner en ring, så har den tilsyneladende et udtryk, der ikke ligefrem signalerer “pynte-ring”, forlovelses- eller vielsesring.

– “Er det en, du har trukket i en tyggegummiautomat,” lød det fra en af mine venner.

Størrelsen er afgørende for, om sensorerne fungerer. Derfor får du først mulighed for at afprøve størrelsen via et “Sizing Kit”, som tilsendes, før den ægte ring modtages.

Du skal gå med ringen nogle dage, før du har en idé om, hvad den rigtige størrelse er. Du bestemmer selv, hvilken finger ringen skal sidde på.

Galaxy Ring fås i Titanium Black, Titanium Silver og Titanium Gold. Der medfølger ikke farveprøver med prøveæsken, hvilket er en stor fejl. På shoppen ser nemlig alle ringene flotte ud, men særligt guldvarianten ser ret billig ud, når den ses rigtigt, lyder det fra mine omgivelser.

Overfladen er i titanium, mens resten af ringens inderside er i plastik. Det er i den del, at sensorer og batteri er gemt.

Samsung Galaxy Ring, smartring
På indersiden af Samsung Galaxy Ring sidder de tre sensorer, som indsamler data (Foto: MereMobil.dk)

Specifikationer: Samsung Galaxy Ring

  • Mål og vægt: 7.0 mm x 2.6 mm, 2.3g (Størrelse 5) ~ 3.0 g (Størrelse 13)
  • Opladeæske, batteri: 361 mAh
  • Hukommelse: 8 MB
  • Sensorer: Accelerometer, PPG, hudtemperatur-sensor
  • Forbindelse: Bluetooth LE v. 5.4
  • Beskyttelse: 10ATM, IP68

Galaxy Ring måler din motion og bevægelse

Et af mine argumenter for at have et smartwatch er muligheden for at tracke min bevægelse. Det er vigtigt for mig at have dokumentation, selv på de sjældne løbeture.

Jeg motionerer aldrig uden min telefon, hvorfor det intet problem har været at lægge mit smartwatch på hylden og i stedet bruge ringen. Fra Galaxy Health-appen igangsættes den aktuelle tracking af gå-, løbe-, og cykelture, hvorefter ringen rapporterer dens data tilbage til appen.

Min oplevelse er, at ringens data er rimelig ens fra tur til tur og matcher meget fint med, hvad andre enheder kan måle.

Her skal man huske, at to smartwatches som Galaxy Watch og Apple Watch ikke altid er helt enige om de målte data. Det samme gælder, når du tager smartringen med ind i sammenligningen. Jeg synes ikke det er SÅ rigtigt, at alle enheder matcher 1:1 med hinanden. Det dog relevant, at enhederne ikke er superuenige, hvilket ikke er tilfældet her.

Efter en gå- eller løbetur kan jeg se både varighed, puls, kalorier, hastighed, skridt osv. Her skal vi dog lige huske, at mange datapunkter, som f.eks. hastighed og lokation, også hjælpes på vej af sensorer i ens telefon.

Du kan ikke lave offlinemålinger med ringen, uden telefonen er i nærheden.

Ringen er vandtæt, så du kan have den på i bad eller i pool.

OM GALAXY RING VANDTÆTHED: Ringen har to klassificeringer; 10ATM og IP68. 10ATM vandtæthed: Tåler nedsænkning op til 100 meter i 10 minutter, egnet til svømning og snorkling. IP68: Fuldstændig støvtæt og tåler nedsænkning op til 1,8 meter i 30 minutter.

Hvordan har du sovet?

Søvnmåling er en af de store ting i Samsung Galaxy Ring, og her får du virkelig mange data. Du kan se, hvor mange opvågninger du har haft, hvor lang tid du har sovet, puls under søvn, dine søvnstadier og mange andre data.

Om morgenen samles alle data til en søvnscore fra 0-100.

Appen kan desuden hjælpe med at analysere resultaterne og kommer desuden med anbefalinger til, hvordan du kan sove bedre. Det sker via en AI-baseret søvncoach.

Selvom jeg får en høj søvnscore, oplever jeg desværre ikke altid at være ekstremt frisk, når jeg vågner.

Skærmbilleder: Samsung Galaxy Ring

SÆRLIGT FOR SAMSUNG-BRUGERE: Galaxy Ring kan fungere som fjernbetjening til dit Galaxy-kamera. Med et dobbelttap med to fingre kan du tage billeder, optage videoer eller snooze alarmer. Det kræver en Samsung-telefon med One UI 6.1.1. eller nyere.

Batteritiden i Samsung Galaxy Ring

Noget af det mest irriterende ved et smartwatch er, at det skal oplades næsten hvert døgn. Især hvis du sover med uret.

Med Galaxy Ring er det markant anderledes. 6-7 dage uden opladning har ikke været et problem. Stort plus herfra!

I stedet for en kedelig passiv opladeplade har Samsung designet en opladeæske med indbygget batteri. Den er i øvrigt ret flot med indbyggede lysdioder, så du kan se, hvor meget strøm æsken har tilbage. Når ringen lægges på, kan batteriniveauet aflæses via lyset.

Har du opladeæsken med dig, så har du strøm på ringen i op til 14 dage. Æsken kan oplades med enten USB-C-kabel eller med en trådløs oplader.

DET KOSTER SAMSUNG GALAXY RING: Den internationale pris for Galaxy Ring er 399,99 dollars (2.704 kr. uden afgifter) eller 449 euro i Tyskland (3.351 kroner). Prisen i Danmark er ukendt, da Samsung indtil videre ikke har meldt Samsung Galaxy Ring klar til det danske marked.

Samsung Galaxy Ring, smartring

Se testen af Galaxy Ring

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Konklusion: Virkelig vellykket innovation!  … men!

Det er svært ikke at være begejstret for ny teknologi som dette. Det er da imponerende, at man kan skabe noget småt, der samtidigt er vildt effektivt.

Inden jeg trækker champagneproppen af flasken, så skal vi her huske, at Galaxy Ring er første generation. Der kommer nok nye udgaver hen ad vejen, som er endnu smartere.

Det er dyrt at være first-mover, og det faktum, at Samsung Galaxy Ring ikke kan repareres, gør mig forbeholden. På et tidspunkt dør batteriet, hvorefter ringen er lige til at smide ud.

LÆS MERE: Samsung Galaxy Ring dumper i test hos iFixit

I forhold til prisen så er Samsung inden for den prisramme, som konkurrerende produkter har lagt sig på. Den mest kendte er nok Oura Ring (3.999 kr.), som er ude i tredje generation, men der findes flere andre, blandt andet Ultrahuman Ring Air (2.799 kr.).

Her kan du læse min test af Ultrahuman Ring Air.

Et vigtigt plus er, at Samsung Galaxy Ring ikke kræver et abonnement for at fungere. På fitness- og helbredsmarkedet ser vi ellers forskellige premium-modeller. Google Fitbit og Oura er et par eksempler.

Samsung Galaxy Ring fungerer med alle nyere Android-telefoner, men brugeroplevelsen er lige en tand bedre, hvis du har en Samsung-telefon. Bruger du en iPhone, så er Galaxy Ring ikke noget for dig.

Selvom jeg synes, designet er cool, og ringen er ufattelig let med sine 3 gram, tror jeg, at designudtrykket skal videreudvikles for at ramme massemarkedet. At tilbyde gravering ved bestilling kunne være en attraktiv tilføjelse.

Du skal købe Galaxy Ring, hvis du ikke vil have et smartwatch, men gerne vil have tracking af bevægelse, motion og søvn.

Jeg rammer 5 ud af 6 stjerner. Galaxy Ring fungerer godt, men der er plads til forbedring, selvom dette trods alt er spændende ny innovation.

Se også min video om Samsung Galaxy Ring, hvor jeg giver mine første indtryk af ringen efter den blev lanceret.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Meget let og generer ikke på fingeren
  • Leverer mange brugbare data fra de tre sensorer
  • God batterilevetid – op til 7 dage + ekstra strømtid via opladeæske
  • Perfekt samspil med Samsung Health app
  • Virker med alle nyere Android-telefoner
  • Kræver ikke abonnement
  • Mange måldata inkl. stressniveau og menstruationscyklus
  • Vand-, støv-, og svømmetæt (10ATM + IP68)

Lidt at tænke over

  • Bedste brugeroplevelse fås med en Samsung-telefon
  • Virker ikke med iPhone
  • Har ikke gyroskop eller GPS
  • Batteriet kan ikke udskiftes
  • Galaxy Ring er in-reperable iflg. iFixit
  • Farveprøver medfølger ikke i prøveæsken
  • Hvad synes du om designet?
  • Er du klar på første generation af en ny produktserie

Mere til historien

Hvis du kommer til at lægge ringen et sted, hvor du ikke ved, hvor den er, så kan du via Samsung Wear appen få dioderne på indersiden til at blinke. Måske kan du så se den, når det er mørkt. Dette kræver, at ringen er inden for Bluetooth-rækkevidde fra telefonen.

Samsung Galaxy Ring
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
Billeder af Samsung Galaxy S25 Slim lækket

Samsung Galaxy S25 Slim er lækket på nye billeder, der viser et super-tyndt design af den ventede nye model.

(mere…)
Samsung Galaxy S25 Slim kan være forsinket

RYGTE: Den ventede Samsung Galaxy S25 Slim står til en udskydelse.

(mere…)
Samsung præsenterer nye soundbars

Under CES 2025 har Samsung præsenteret to soundbars med AI-teknologi ombord.

(mere…)
Samsung Galaxy Ring kommer i nye størrelser

Samsung Galaxy Ring lanceres nu i to nye størrelser og i 15 nye lande. Derudover opdateres Samsung Health-appen.

(mere…)
Det kan du forvente af Samsungs super-tynde topmodel

Samsung kan i næste overraske med et hurtigt kig på en ny super-tynd topmodel. Her er, hvad du kan forvente.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram