Pixel 9 er en opgradering på alle punkter | Test

TEST: Jeg kaldte sidste år Pixel 8, telefonen til de fleste. Den titel går i år videre til Pixel 9. Læs min Pixel 9 test her.

Pixel9_box
Pixel 9 byder ud over et drøn lækkert design, også på nogen temmelig friske farver (Foto: MereMobil.dk)

Telefoner i en håndterbar størrelse og med Android i sin reneste form har altid tiltalt mig. Og med den tilgang er det svært ikke at holde af Googles nye Pixel 9, der i år har fået nyt design, mere RAM, bedre chipset og kameraer direkte fra storebror Pixel 9 Pro.

Skærmen er vokset til 6,3 tommer og har fået en lysstyrke på op til 2.700 nits. Og så selvfølgelig et væld af nye AI-funktioner.

Med de fine opgraderinger følger også en prisforøgelse på 800 kroner i forhold til sidste års model. Det gør naturligvis lidt ondt, men den holder sig stadig i samme prissegment som telefoner af lignende kaliber.

Med alt det formelle af vejen, lad os se, hvad Pixel 9 har at byde på.

Specifikationer: Pixel 9

  • Skærm: 6,3” OLED, 1080 x 2424 pixels, 2700 nits, 120Hz
  • Beskyttelse: Gorilla Glass Victus 2
  • Processor: Google Tensor G4
  • Sikkerhedsmodul: Titan M2
  • 5G: Ja
  • Dual-SIM: Ja
  • Kamera 1, 50 MP, f/1.68, vidvinkel
  • Kamera 2: 48 MP, f/1.7, 123˚ultravidvinkel
  • Frontkamera: 10.5 MP, f/2.2, 95˚
  • RAM: 12 GB
  • Lagerplads: 128 / 256 GB (UFS 3.1)
  • Udvidelse via MicroSD-kort: Nej
  • Forbindelser: Op til Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, NFC
  • Biometrisk godkendelse: Fingeraftrykssensor i skærmen og ansigtsgenkendelse
  • Batteri: 4.700 mAh
  • Opladning: Op til 45 watt
  • Mål: 152,8 mm x 72 mm x 8,5 mm
  • Vægt: 198 gram
  • System: Android 14

Nyt design og friske farver

Pixel9vsPixel8
Pixel 9 er vokset lidt i forhold til Pixel 8, men er stadig en god håndfuld (Foto: MereMobil.dk)

Pixel 9 har fået et tiltrængt nyt design med skarpere kanter og et nyt kameramodul på bagsiden. Det er muligvis ikke revolutionerende, men det er et friskt pust, der bestemt klæder telefonen og stadig gør den let genkendelig i forhold til andre mobiler.

Jeg har personligt haft farverne Wintergreen og Rose Quartz i hænderne. Begge farver ser rigtig godt ud og gør det lidt mere fornøjeligt at kigge ned på sin telefon.

For- og bagside er beskyttet af Gorilla Glass Victus 2, og på den meget blanke bagside finder vi også det nye kameramodul, der i år er blevet “pilleformet” frem for den store kamerabjælke på tidligere modeller. Jeg synes, den ser vildt godt ud, og der er aldrig tvivl om, at det er en Pixel, du har i hånden.

Rammen er i mat aluminium og har på højre side øverst en tænd/sluk-knap og under den en volumenkontrol. De er lette at nå, uanset hvilken hånd du bruger, og de har et godt, solidt klik.

Pixel 9 har i år taget lidt på og vejer 198 gram. Den er også vokset en millimeter eller to på alle leder. Den fylder dog stadig ikke unødigt meget i lommen og er en fornøjelse at benytte, også selvom du kun har en hånd fri.

Ikke skyggen af bloatware

Det er så skønt at starte en telefon op og ikke straks blive mødt af LinkedIn, Facebook, Booking.com med flere. Eller næsten endnu værre, dubletter af apps, der findes i Android allerede. På Pixel er tavlen visket helt ren, og mangler du noget, må du hente det selv i Play Store. Og brugerfladen ser ud, som Google har tænkt det.

Pixel 9 kommer med det næsten ét år gamle Android 14, men forventes at blive opdateret, så snart Android 15 frigives.

Visuelt er der derfor ikke meget nyt at berette om. Brugerfladen er stadig Material You, der vanen tro ikke byder på et væld af tilpasningsmuligheder.

Til gengæld virker de, der er der, formidabelt. Der kan vælges mellem forskellige farver i brugerfladen, eller man kan lade Android selv tilpasse farverne til dit baggrundsbillede. Farvevalget er gennemgående både i brugerfladen og apps. Simpelt og effektivt.

Der loves igen i år hele 7 års Android- og sikkerhedsopdateringer plus kvartalsvise Pixel Drops.

Ydelse i massevis

Pixel9_Gaming
Pixel 9 håndterer alle hverdagens udfordringer og mere til (Foto: MereMobil.dk)

Lever og ånder du for benchmarktests, skal du kigge den anden vej nu.

For sat op imod Qualcomms alternativer kommer Googles nye Tensor G4-chipset til kort. Men realiteten er, at du med Pixel 9 får en telefon, der uden problemer håndterer alle hverdagens udfordringer. Og skruer du bissen på og, som mig, spiller Genshin Impact og Fortnite i timevis, går Pixel 9 uden at kny med på legen. Dog med en smule varmeudvikling undervejs.

 Antutu 3D Mark GB 1/2 GB OpenCL 
Pixel 9 955.922 2.5451.818/4.366 6.357 
Pixel 8 Pro 1.111.816 8.298 1.728/3.883 5.424 
OnePlus Nord 41.115.8003.0711.147/3.0078.045
Galaxy S24 U 1.799.072 4.458 2.291/7.169 15.182 
GB = Geekbech 6

Og hvad Tensor G4 mangler i benchmarktests, vinder den på Googles maskinlæring, talegenkendelse og kunstig intelligens. Hvor Google endnu engang opgraderer med nye funktioner.

I samarbejde med Tensor-chippen sørger Titan M2-sikkerhedschippen for at andre ikke får adgang til dine data eller telefon. Det er Titan M2, der styrer blandt andet fingeraftrykslæseren i skærmen og ansigtsgenkendelse via frontkameraet.

Fingeraftrykslæseren er i år blevet ultrasonisk, som vi kender det fra Samsung. En velkommen og meget stabil opgradering. Ansigtsgenkendelsen kan stadig bruges til at logge ind i for eksempel bank-apps eller MitID, men virker stadig ikke i mørke.

Alle de nye AI funktioner

Pixel9_Gemini
Med Gemini Live, kan du hurtigt tage en snak med din telefon og løst og fast (Foto: MereMobil.dk)

Google introducerede i år en hel bunke nye AI-funktioner. Flere end det vil være overskueligt at beskrive her. Jeg vil i stedet liste dem op her og så kort beskrive dem, jeg har haft mest fornøjelse af at bruge.

De nye AI funktioner på Pixel 9 er:

  • Add Me (Tilføj mig): Tilføj dig selv til et gruppebillede, hvor du er fotograf.
  • Auto frame: Beskærer dit billede med anerkendte fototeknikker, som for eksempel det gyldne snit.
  • Reimagine: Med tekst kan du skrive, hvad du vil tilføje i et billede. Og på den måde tilføje blomster til mark eller en luftballon på himlen.
  • Panorama: Hjælper via AI til, at du tager bedre panoramabilleder
  • Video Boost: AI-opskalering af videooptagelser i op til 8K-kvalitet
  • Gemini Live: Du kan tale med Google og få svar i et “naturligt sprog”
  • Pixel Studio: Beskriv et billede med tekst, hvorefter AI-funktionen skaber det for dig.
  • Pixel Screenshots: Organiserer og analyserer dine screenshots, så så du senere kan søge dem frem, med links til, hvor du fandt alting.
  • Weather for You: AI beskriver dagens vejr med tekst i den indbyggede vejrapp.

Det er i skrivende stund ikke alle AI-funktioner, der er tilgængelige. Blandt andet vil Pixel Studio og Screenshots først komme senere.

Jeg har dog haft kort adgang til Screenshots, og det virker smart. Funktionen gør screenshots søgbare. Det kan for eksempel være, du har søgt efter en fødselsdagsgave til din mor, der elsker katte. Undervejs har du taget screenshots af ting, hun måske kunne lide.

Pixel Screenshots analyserer og organiserer disse, så du senere kan søge dem frem med links til, hvor du fandt alting. Og så ligger alle dine screenshots heller ikke og roder sammen med dine billeder.

En anden funktion, der er på grænsen til genial, er Add Me, eller Tilføj Mig. Her kan du tilføje dig selv til et gruppebillede. Det foregår på den måde, at man tager et billede af gruppen. Herefter overtager en anden kameraet, og den oprindelige fotograf stiller sig over til gruppen, og et nyt billede tages. De to billeder koges så sammen, og du har nu et gruppebillede med alle deltagere på.

Gemini live er skræmmende menneskelig

Gemini er afløseren for Google Assistant og er integreret i Pixel 9-modellerne. Gemini kan det samme som Google Assistant, men også MEGET mere.

Blandt andet kan du med Gemini Live snakke til din telefon, som var den en person. Du kan i naturlig samtaleform stille spørgsmål, uddybe disse eller afbryde midt i en sætning og skifte emne.

Man kan snakke om både løst og fast. Og det føles hurtigt naturligt, og man glemmer lidt, at det er en telefon, man taler med. Lidt skræmmende, men også pokkers imponerende.

Vores tests viser i øvrigt, at Live stadig er i en meget tidlig fase.

Gode kameraer uden dikkedarer

Pixel9_Camera
Det er decideret svært, at få et dårligt billede med Pixel 9 (Foto: MereMobil.dk)

Det er ikke meget, du går glip af ved at vælge den billigere Pixel 9 frem for Pro-modellen. Vidvinkel, ultravidvinkel samt frontkamera er nemlig taget direkte fra Pixel 9 Pro. Du må dog vinke farvel til optisk zoom.

Fælles for alle kameraerne er, at de tager rigtig flotte billeder. Der er ikke så mange dikkedarer. Bare peg og skyd. Og så får man med stor sandsynlighed et godt resultat. Skarpe billeder med masser af farve og visuelt flotte, uanset belysningen.

Skulle der mod forventning være et lidt sløret billede imellem, kan det, som tidligere, rettes med Googles Photo Unblur. Eller uønskede personer eller objekter kan fjernes med Magic Eraser.

Det er decideret svært at få et dårligt billede med Pixel 9.

Se testen af Pixel 9

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Billeder taget med Pixel 9

Konklusion: Alle pengene værd

Pixel 9 topkarakter
Pixel 9 ser ikke bare godt ud. Det er også en virkelig god telefon (Foto: MereMobil.dk)

Jeg bliver glad, når jeg sidder med Pixel 9 i hånden. Det lækre design, følelsen af kvalitet, og så den fornemmelse af, at Android bare kører lidt bedre end på andre telefoner, uden at jeg på nogen måde kan påvise det. Det skal opleves.

Skærmen er skøn, og lyden fyldig. Og så tygger den sig uden problemer gennem alt, hvad du serverer for den. Og den gør det uden problemer en hel dag. Endda mere, hvis du ikke, som mig, udsætter den for timelange spil- og seriemaratoner.

Opladehastigheden er blevet bedre, men det tager stadig halvanden time at oplade den. Det er ikke et stort minus, men der er plads til forbedring.

Og så er der den trælse prisstigning i forhold til sidste års model. Prisen er dog stadig væsentlig mere overkommelig end Pixel 9 Pro.

Så medmindre du specifikt skal bruge optisk zoom eller en stor skærm, vil jeg mene, at det her er telefonen til de fleste.

Alt i alt sidder jeg tilbage med fornemmelsen af, at jeg har mere end rigeligt i den almindelige Pixel 9. Sammenholdt med, at man de næste 7 år kan se frem til de nyeste Android-opdateringer og Pixel Drops, ender Pixel 9 på 6 ud af 6 stjerner.

Vi har også testet Pixel 9 Pro og Pixel 9 Pro XL. Du kan se videoen om Pixel 9 Pro og 9 Pro XL her. Du kan her læse en fulde anmeldelse af Pixel 9 Pro / XL.

Aktuelle priser på Pixel 9

Herunder kan du se dagspriserne på Pixel 9, 128 GB.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Det nye design, er utrolig lækkert
  • Ren Android – 100 % uden bloatware
  • Softwareopdateringer i syv år – først med nye Android-udgaver
  • Fantastisk kamera med mange unikke funktioner specielt for Pixel
  • AI-funktinerne, bliver bedre og bedre
  • God ydelse uden overophedning
  • Flot skærm
  • God lyd
  • Ultrasonisk fingeraftrykslæser
  • Håndterbar størrelse

Lidt at tænke over

  • Langsom opladning
  • Manglende AI-funktioner ved lancering
  • Ansigtsgenkendelse er ikke optimal i mørke
  • Lidt for aggressiv lysdæmpning, i mørke omgivelser
  • Gemini Live er kun gratis de første 12 måneder

Mere til historien

Google lancerede sidste år deres første foldbare telefon. I år gør de det igen med Pixel 9 Pro Fold, der ifølge dem selv er den tyndeste telefon på markedet. Og det bedste af det hele er, at den kommer til Danmark.

Pixel 9
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
OnePlus 13 kan spores selv når den er slukket

Find My-netværket fra Google gør det muligt at finde OnePlus 13 selvom den er slukket.

(mere…)
OnePlus 13 er perfekt | TEST

(mere…)
Det læste du i 2024: Mest læste anmeldelser

Igen i 2024 havde vi MANGE forskellige produkter forbi til test. Her har vi samlet de mest læste anmeldelser i 2024.

(mere…)
Derfor vil Apple ikke have sin egen søgemaskine

Apple har udtalt sig i sagen om Google. Det amerikanske justitsministerium fortæller, hvorfor de ikke selv ønsker en søgemaskine.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram