To billigere alternativer til MagSafe-opladeren fra Apple
Der findes alternativer til MagSafe-opladeren fra Apple. Jeg har prøvet to billigere MagSafe-alternativer.
Med iPhone 12-serien kom et genialt initiativ fra Apple, der optimerede trådløs opladning. Det handlede ikke om opladehastigheden, som så mange andre fokuserer på, men forbindelsen.
Den største ulempe ved trådløs opladning er, at hvis telefonen ikke er placeret helt præcist på opladepladen, så oplader telefonen enten langsomt eller slet ikke. Nogle gange kan det dreje sig om få millimeter fra succesfuld opladning til det modsatte.
Dette ændrede MagSafe med en simpel løsning; magneter der fastholder opladepladen præcist. Dette er så simpelt og genialt, at det er underligt, at ingen andre producenter har kopieret det – eller selv fundet på det.
MagSafe der ikke står Apple på
Som altid i Apple-land koster tingene mere. MagSafe fra Apple selv er ingen undtagelse. Den originale MagSafe-oplader koster 349 kroner hos Apple.
Salgspakken indeholder selve opladepladen. Ydermere anbefaler Apple, at man benytter en 20 watt USB-C strømforsyning, der koster fra 169 kroner.
Over en periode har jeg prøvet den 100 kroner billigere MagSafe-oplader fra JoyRoom Annoncelink. I lighed med Apples har denne et output på 15 watt.
Magneten i JoyRoom-opladeren er i øvrigt lige så kraftig som i Apples egen opladeplade, hvilket gør, at telefonen hænger rigtigt godt fast – også hvis du monterer pladen i lodret position.
Du skal ligeledes her bruge en USB-strømforsyning, der minimum har 15 watt output. Denne medfølger ikke.
GUIDE: Skal du vælge iPhone SE eller iPhone 12 Mini?
JoyRoom har en lille bule på bagsiden, der gør, at den ikke ligger helt plant på underlaget. Det er normalt ikke et problem, men alligevel noget som i enkelte sammenhænge kan være irriterede.
Vil du undgå dette, kan du se nærmere på 4Smarts Ultimag Annoncelink, der også er en 15-watt MagSafe-opladeplade, men hvor bagsiden er helt jævn. Denne koster 299 kroner.
Fungerer også med Android-telefoner
Der er endnu ingen Android-telefoner på markedet med MagSafe-magneter, men da magnetpladen benytter standarden Qi, som alle andre trådløse opladere til telefoner, kan du sagtens oplade en Android-telefon på MagSafe-pladerne. Telefonen kan blot ikke hænge fast via MagSafe-teknologien.
I testperioden har jeg ikke oplevet problemer med opladehastigheden på de uoriginale produkter, sammenlignet med Apples eget produkt.
Mere til historien
Når du benytter trådløs opladning, tager det længere tid at oplade telefonen sammenlignet med en kablet forbindelse, men du kan så til gengæld lettere smide telefonen på pladen og sjatoplade hist og her.