Sådan surfer du sikkert på ferien

TIP: Vi har her samlet 9 gode råd til, hvordan du kan surfe sikkert på diverse Wi-Fi netværk på ferien.

Sikkerhed, IT-sikkerhed.

IT-sikkerhed tager vi alt for let på.

Sommerferien står for døren for de fleste, hvilket for rigtig mange byder på en rejse sydpå, med masser af sol, sommer og god mad. De seneste år har det også betydet, at der er utallige Wi-Fi netværk på diverse restauranter, barer, hoteller og lufthavne.

Selvom det kan være fristende at benytte sig af den gratis Wi-Fi-forbindelse, så man kan opdaterer Facebook eller læse nyheder hjemmefra, så er der nogle vigtige forholdsregler man skal tage sig. Der kan nemlig være nogen, der sidder og kigger med.

Disse åbne WiFi-netværk eller offentlige Wi-Fi netværk bruges også af andre, da du ikke kender dem alle, kan du risikere der sidder en hacker med det rigtige værktøj, som spotter sårbarheder på din computer, tablet eller smartphone. Dermed kan du altså risikere at få ”trojanere” eller hackeren får adgang til dine personlige konti.

Lyt til vores podcast om sikkerhed

– “En computerinteresseret med lidt teknisk snilde og teoretisk viden kan hurtigt opsætte et netværk, give det et generisk navn som feks. ‘free wifi’ eller ‘secure wifi’ og efterfølgende overvåge alle der logger på og læse alt der bliver skrevet,” udtaler Bo Skeel, Europæisk Salgsdirektør hos Bitdefender.

Har man så tjekket netbanken eller foretaget online shoppeing, så kan hackeren i værste fald have fået adgang til login-oplysninger.

Husk få kode på din smartphone og tablet

Derfor giver Bitdefender herunder 9 gode råd til, hvordan du trygt kan surfe med din computer, tablet eller smartphone på gratis Wi-Fi netværk i udlandet.

9 gode råd til sikker surfing på Wi-Fi netværk i ferien

1 .Hvis du skal angive personlige og følsomme informationer på en side, så tjek, at siden starter med https:// foran adressen eller tjek, at der er en hængelås ved adressen, hvilket indikerer, at der er sikker adgang. Specielt hvis du går på netbank er det vigtigt at have disse ting for øje.

2. Spørg en ansat på hotellet, cafeen eller hvor du opholder dig, om det præcise navn på netværket. Så undgår du at hoppe på et falsk netværk, som har et lignende navn, men hvor der kan sidde en hacker og kigge med. Du kan også spørge om de bruger AES (Advanced Encryption System) til deres Wi-Fi.

3. Tjek at din computer ikke har automatisk deling aktiveret, ellers kan du risikere at computeren står og leder efter andre netværk uden at du opdager det.

4. Du bør aldrig gå på netbank eller foretage online shopping på et offentligt Wi-Fi, men hvis det er en absolut nødvendighed, bør du bruge en dedikeret betalingsløsning, som feks. Bitdefender Safepay, som garanterer en sikker forbindelse til din netbank eller betalingsside i netbutikken.

5. Installer antivirus og hold det opdateret. Det gælder ikke kun computeren, men også tablet og smartphone. Anti-malware, anti-spyware og anti-spam er en rigtig god måde at undgå falske apps, virus og trojanske heste.

6. Det er vigtigt at opdatere med nyeste software på din computer, tablet eller smartphone – også når det gælder apps. Husk at opdateringer til styresystemer oftest indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer, der lukker små huller.

7. Sluk computeren når du ikke bruger den. Standby er ikke nok – sluk den helt! Hvis din computer bliver inficeret, kan hackeren tilgå den, så længe den ikke er slukket helt.

8. Din firewall skal altid være aktiveret. Man kan få firewall til både computer, tablet og smartphone og den bør altid være slået til, når du surfer på et offentligt Wi-Fi. Ellers er din enhed synlig for alle.

9. Husk nu at IT-kriminelle ikke er de eneste der kan tiltvinge sig adgang til din enhed. Det kan en gammeldags lommetyv også. Så husk nu det kodeord! Både når det gælder computer, tablet eller smartphone. Så bliver det sværere at få adgang til din enhed, hvis den skulle blive stjålet. Du kan også overveje at kryptere vigtig data og bruge anti-tyveri-produkter så du kan spore eller slette indhold på din enhed på afstand.

MereMobil.dk har også lige et godt råd til dig, som vi vil dele.

10. En VPN service.

Mere til historien

Bitdefender er for nylig blevet udvalgt til, at varetage den danske stats IT-sikkerhed i de kommende år.

Gmail og YouTube brugere skal være opmærksomme

Selvom du har sikret din konto til Gmail og YouTube, så er det ikke nødvendigvis nok.

(mere…)
Din Messenger sikres bedre mod aflytning

Facebook Messenger bliver nu sikret bedre. Måske har du allerede bemærket ændringen.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram