Spotify beskylder Apple for at stoppe opdateringer

Spotify beskylder Apple for ikke at ville godkende opdateringer og påstår, at Apple gør det for at fremme deres egen musiktjeneste.

Spotify Discover Weekly

Spotify Discover Weekly

Streaming af musik er i høj kurs, og både Spotify og Apple vokser flot, mens Tidal ser ud til at stagnere lidt. Når to konkurrenter mødes kan det godt give nogle gnidninger, men når den ene tjenestes ejermand skal godkende den anden tjenestes opdateringer, kan det blive noget rigtigt rod.

 – Apple Music og Spotify klar med Adele’s album “25”

Spotify anklager nemlig Apple for ikke at ville godkende visse opdateringer af deres iOS app, og for at være utroligt langsom med godkendelsen af andre, efter at Apple har lanceret deres egen tjeneste Music.

Derfor har Spotify sendt et brev til Apple om at hvis dette er bevidst chikane, så går det udover Apples kunder, hvilket ikke er Apples interesse, hvis det ikke var fordi Apple Music blev lanceret for et år siden.

To sider af sagen

Apples chef, Tim Cook, og Spotifys Daniel Ek

Apples chef, Tim Cook, og Spotifys Daniel Ek

Som med så meget her i livet, er der ofte to sider af sagen, og Apple siger Spotify bryder Apples “business model rules” ved at Spotify’s nyeste app version vil tiltrække brugere til at købe et abonnement direkte i appen, hvilket Apple siger er i strid med deres regler.

Man må godt få abonnementskunder gennem iOS, men så skal virksomheden bag betale 3 US Dollars, hvilket mange ikke ønsker, inklusiv Spotify. Spotify har for nyligt lanceret en kampagner hvor man kunne få 3 måneder gratis for 1 US Dollar, men for Apple brugere, ville kampagnen så koste 4 dollars. Det synes Spotify, ligesom mange andre tjenester, at Apples ekstra gebyr på omkring 20 kroner er meget grådigt, da Google ikke har lignende ekstragebyrer. Apples brugere kan dog stadig på Spotify for 1 US Dollar hvis de tilmelder sig via Spotifys hjemmeside.

 – 100 millioner Spotify-brugere – 30 millioner betalende

Derfor smider Spotify ikke kun en bredside ud til Apple, men også den amerikanske og europæiske lovgivning får et par ord med på vejen. Spotify kan ikke forstå at myndighederne passivt ser på, mens Apple for lov til at genere konkurrenterne, med hvad Spotify kalder “bekymrende handlingsmønster”.

Mere til historien

Spotify var tidligere på året ikke bange for konkurrence med Apple Music, men det ser måske ud til at ændre sig nu, hvis Spotify ikke kan fjerne fejl eller tilføje funktioner på grund af stridigheder med Apple.

Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Her er det mest streamede på Apple Music i 2023

Apple Music er klar med listen over de mest streamede sange i 2023, både nationalt og internationalt. Se listerne her.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Spotify klar med lydbøger i udvalgte lande

Spotify har netop fortalt, at abonnenter nu også kan lytte til lydbøger. Mere end 150.000 bogtitler er på vej. Hvor er Danmark?

(mere…)
Spotify hæver prisen – her er den danske pris

Spotify har varslet prisstigninger på abonnementerne både i ind- og udland. Her er de nye danske priser på Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram