App skal fortælle hvorfor din baby græder

En ny applikation ser måske snart dagens lys, og kan være en hjælp til nybagte forældre. Den fortæller nemlig hvorfor din baby græder.

Her har applikationen analyseret sig frem til, at babyen græder, fordi den er sulten. Foto: Reuters

Her har applikationen analyseret sig frem til, at babyen græder, fordi den er sulten. Foto: Reuters

En ny applikation til din smartphone er under udvikling i Taiwan, og det er en applikation, der måske vil blive taget godt imod af småbørnsfamilierne rundt i verden.

Applikationen skulle nemlig angiveligt kunne differentiere mellem lydende i babygråd og derfor fortælle dig, hvorfor babyen græder.

De fleste småbørnsforældre har formentlig prøvet, at stå i afmagt med et grædende barn og ikke vide hvorfor den lille græder.

Men nu mener et hold forskere i Taiwan altså, at de har knækket koden til at forstå babygråd. Deres smartphone-applikation differentiere nemlig mellem frekvenserne i de forskellige typer af gråd og analyserer sig på den måde frem til, hvorfor babyen græder. Det skriver Reuters ifølge TV 2.dk.

Applikationen har fået navnet ”The Infant Cries Translator” og er udviklet på National Taiwan University Hospital Yunlin. Den fungerer ved, at den optager babyens gråd og sammenligner denne med indholdet i en kæmpe database. Derefter fortæller applikationen inden for 15 sekunder, hvorfor babyen græder om det er sult, smerte, søvn eller en ny ble der er grunden.

Der er samlet omkring 200.000 lyde af gråd ind fra små 100 forskellige babyer i løbet af to år og disse udgør en online database.

Bagmændene bag applikationen fortæller, at den er 92 procent præcis for spædbørn (under to unger), men jo ældre børnene bliver des mindre præcise er resultaterne fra applikationen.

– ”Indtil videre viser tilbagemeldinger fra vores testpersoner, at app’en er meget præcis for de helt spæde babyer. For babyer op til to måneder er præcisionen på op til 85 procent, og for babyer op til fire måneder er den op til 77 procent,” siger Chuan Yu, der er en af lederne bag projektet, ifølge Reuters.

Hvornår applikationen frigives til alle er endnu uvist, men holdet bag app’en håber den kan blive værdifuld for småbørnsforældre – særligt førstegangsforældre.

Mere til historien

MereMobil.dk har tidligere testet den dansk-udviklede babyalarm, som virker til Android og iOS. Du kan læse vores test af Nabby her.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram